Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Συνεχίζεται η επίθεση στην Λαγκάρντ για τις δηλώσεις κατά της Ελλάδας




Συνεχίζει να ξεσηκώνει αντιδράσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στον διεθνή Τύπο, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εξαιτίας των σκληρών δηλώσεων της για την Ελλάδα.

Δημοσιεύματα τα «χώνουν» στην επικεφαλής του ΔΝΤ θεωρώντας την υπεύθυνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και κατηγορώντας την για διγλωσσία και δήθεν ηθικολογία.

Ο εκδότης της Guardian σε άρθρο του αναφέρει: «Η κυρία Λαγκάρντ γνωρίζει καλύτερα τι συμβαίνει από πρώτο χέρι. Κι όταν εκ του θεσμικού της ρόλου διακηρύττει πως «ήρθε η ώρα της πληρωμής του λογαριασμού» ακυρώνει τη λογική και τα επιχειρήματα της ίδιας.Γνωρίζει πολύ καλά το ρόλο των τραπεζών της Β. Ευρώπης στην κρίση χρέους που στραγγαλίζει την Ελλάδα. Γνωρίζει πως πίσω από τη σημερινή κρίση βρίσκονται γαλλικές και γερμανικές τράπεζες. Αυτές δάνειζαν αλόγιστα χρήματα στο ελληνικό κράτος, στις ισπανικές και ιρλανδικές τραπεζικές φούσκες. Το φτηνό χρήμα που διοχετεύθηκε στις χώρες αυτές είναι η θεμελιώδης αιτία της ευρωκρίσης… Η Λαγκαρντ τα ξέρει αυτά και είναι συνυπεύθυνη, αφού ήταν υπουργός Οικονομικών όταν ξέσπασε η κρίση». Στο δημοσίευμα αναφέρει ακόμα ότι το επιχείρημα της είναι άχρηστο και άδικο, ενώ τονίζεται ότι είναι μύθος πώς οι νότιοι Ευρωπαίοι είναι σπάταλοι

Αίσθηση έχει προκαλέσει ακόμα η επίθεση που δέχεται η κ. Λαγκάρντ από τον γαλλικό Τύπο, όπως για παράδειγμα την Liberation που παραδέχεται ότι «η κ. Λαγκάρντ άναψε το φυτίλι στο μπαρούτι», ενώ στο πλευρό των Ελλήνων είναι ακόμα και οι Γερμανοί!

Σε άρθρο της η Bild αναφέρει ότι  «η επικεφαλής του ΔΝΤ δε νιώθει καμιά συμπόνια για τους πληγέντες από την αναγκαστική λιτότητα Έλληνες»…!

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου