Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Διέλευσης της Αφροδίτης μπροστά απο τον Ήλιο στις 6, Ιουνίου του 2012


Μην το χάσετε, η επόμενη διέλευση θα είναι τον Δεκέμβριο του 2117!

Οι Διελεύσεις της Αφροδίτης στην περιοχή του δίσκου του Ήλιου είναι μεταξύ των πιο σπάνιων  πλανητικών ευθυγραμμίσεων. Πράγματι, μόνο έξι τέτοια γεγονότα έχουν συμβεί από την εφεύρεση του τηλεσκοπίου το (1631, 1639, 1761, 1769, 1874 και 1882).Οι επόμενες δύο διελεύσεις της Αφροδίτης είναι να παρουσιαστούν μια στις 08 Ιουνίου του 2004 όπου και έγινε  και η 6η Ιουνίου 2012 όπου την αναμένουμε.
Οι Διελεύσεις της Αφροδίτης είναι δυνατές μόνο κατά τις αρχές Δεκεμβρίου και στις αρχές Ιουνίου, όταν ο τροχιακός κόμβος της Αφροδίτης περάσει από τον Ήλιο. Αν η Αφροδίτη φτάσει τον κατώτερο συνδυασμό αυτή τη στιγμή, η διέλευση θα συμβεί.
Οι Διελεύσεις δείχνουν το σαφή μοτίβο της επανάληψης σε διαστήματα των 8, 121,5, 8 και 105,5 χρόνια. Το επόμενο ζευγάρι διέλευσης της Αφροδίτης θα εμφανιστεί πάνω από έναν αιώνα από τώρα δηλαδή στις 11 Δεκεμβρίου του 2117 και στις 8 Δεκεμβρίου του 2125.

Η παγκόσμια προβολή της διέλευσης 2012 απεικονίζεται με τον παγκόσμιο χάρτη



Το σύνολο της διέλευσης (και οι τέσσερις επαφές) είναι ορατές από τη βορειοδυτική Βόρεια Αμερική, Χαβάη, το δυτικό Ειρηνικό, τη Βόρεια Ασία, την Ιαπωνία, την Κορέα, την Ανατολική Κίνα, τις Φιλιππίνες, την ανατολική Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Ο ήλιος δύει, ενώ η διέλευση εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη από το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αμερικής, της Καραϊβικής και βορειοδυτικά της Νότιας Αμερικής. Ομοίως, η διέλευση θα είναι ήδη σε εξέλιξη κατά την ανατολή του ηλίου για παρατηρητές στην κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και Ανατολική Αφρική. Κανένα τμήμα της διέλευσης δεν θα είναι ορατό από την Πορτογαλία ή την Νότια Ισπανία, η δυτική Αφρική, τη νοτιοανατολική και 2/3 της Νότιας Αμερικής.

Σημειώστε ότι, λόγω της διεθνής γραμμή της ημερομηνίας του  δυτικού ημισφαιρίου  θα δουν τη διέλευση στις  5 Ιούνη .

Η οριζόντια παράλλαξη της Αφροδίτης (~ 30 δευτερόλεπτα τόξου) εισάγει μια διόρθωση τοποκεντρικη μέχρι ± 7 λεπτών με σεβασμό προς τις γεωκεντρικές επαφές φορές για παρατηρητές σε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες. Οι Τοποκεντρικες φορές (Παγκόσμια Ώρα) και τα αντίστοιχα ύψη του Ήλιου θα  παρουσιάζονται σε πάνω από εκατό πόλεις  πίνακα 2Α  (διεθνείς) και  2Β  (ΗΠΑ).


Πηγή:  eclipse.gsfc.nasa.gov  Αφροδίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου