Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Το χρονικό της επιστροφής της Ντόρας


Όπως θα έχετε αντιληφθεί αδιαφορούμε παγερά για το παρασκήνιο που οδήγησε στις επάνοδο της κ. Μπακογιάννη και των συνεργατών της στη ΝΔ. Κι αν κρίνουμε και από το χειροκρότημα στην προχθεσινή συνδιάσκεψη κάπως έτσι πρέπει να αισθάνεται και η πλειοψηφία των στελεχών της ΝΔ.

Επειδή όμως πολλοί αναγνώστες μας αρέσκονται στα παρασκήνια και ενδιαφέρονται να μάθουν,  αναδημοσιεύουμε όσες πληροφορίες διαβάσαμε κι εμείς σε συγκεκριμένα ΜΜΕ που τελευταία απολαμβάνουν της προτιμήσεως της Συγγρού. Γεγονός ασφαλώς άσχετο με το ότι τα ίδια ΜΜΕ έχουν διακριθεί στις επιθέσεις εναντίον των «λαϊκοδεξιών» και “σκληρών” κάποιου site. Ονόματα δεν λέμε, όλοι εδώ ζούμε και ξέρουμε τι γίνεται. Και κυρίως δεν ξεχνάμε.

Διαβάζουμε λοιπόν στον Κυριακάτικο Τύπο ότι η πολύ δύσκολη και «λεπτή» αποστολή προσέγγισης της Ντόρας ανατέθηκε στον Γιάννη Μιχελάκη.  «Παγοθραυστικό» ο εκπρόσωπος σε μια αποστολή «δίχως γυρισμό», με την έννοια ότι όποιο και να ήταν το αποτέλεσμα η κατάσταση ήταν ήδη lose-lose. Αυτή είναι  η καλύτερη εκτίμηση. Γιατί υπάρχει και χειρότερη. Που θυμίζει έναν κολυμβητή να διαπραγματεύεται με γυμνά χέρια με έναν καρχαρία.

Όπως διαβάζουμε ενεργό ρόλο έπαιξε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος στην κηδεία της Μαρίκας Μητσοτάκη είπε στη Ντόρα ότι πρέπει «να τα πούνε». Τελικά τα είπανε και ο Καραμανλής της είπε «Ντόρα πρέπει να γυρίσεις». Κίνηση τεράστιας μεγαθυμίας επειδή από όσο θυμόμαστε όταν ο Κώστας έχασε τις εκλογές η Ντόρα του είπε «Κώστα πρέπει να φύγεις».

Αν αληθεύει πάντως η πληροφορία τότε το συμπέρασμα είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ στη ΝΔ δεν διδάχθηκε από τον  παρελθόν. Όλα αυτά που συνέβησαν με την Αγία Οικογένεια όνειρο ήταν και μόνο εμείς το βλέπαμε.

Στη συνέχεια Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιάννης Μιχελάκης εισηγούνται πως θα πρέπει να γίνει άνοιγμα προς τα κόμματα της κεντροδεξιάς προκειμένου να συσπειρωθούν οι «γαλάζιοι» ψηφοφόροι. Έτσι ο Αντώνης Σαμαράς κάνει το πρώτο επίσημο βήμα και στην εισήγηση του στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας προτείνει τη δημιουργία ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού μετώπου της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα.

Κοίτα να δεις ρε παιδί μου τι έγινε και κάποιοι σε ένα site φαγώθηκαν να γράφουν για πατριωτικά μέτωπα.

Τελικά δικαιώθηκε η Ντόρα καθώς όπως μας πληροφορούν τα ίδια ΜΜΕ ο Σαμαράς άλλαξε την φράση «κεντροδεξιό μέτωπο» και το έκανε «φιλοευρωπαϊκό μέτωπο» για να την ικανοποιήσει. Άλλωστε ποτέ δεν ήταν «κεντροδεξιά». Προς το «μεσαιοαριστερά» έκλεινε.

Εκεί όμως που μπερδευτήκαμε τελείως είναι που έγινε η τελική συνάντηση Σαμαρά – Μπακογιάννη. Την προηγούμενη εβδομάδα έγραφαν ότι έγινε σε σπίτι επιχειρηματία, χθες έγραψαν ότι έγινε στο σπίτι του Μιχελάκη. Λέτε  να μην έγινε καθόλου τελικά και όλα αυτά που βλέπουμε να είναι ένα όνειρο;

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει και τον ακριβή αριθμό των συναντήσεων, αλλά και το  κατά πόσο η ΔΗΣΥ ήταν έτοιμη να τα «τινάξει» όλα στον αέρα, ή απλά υπήρξαν «αυτοκτονικές» σκέψεις εντός της…

Σας αποκαλύπτουμε επίσης ότι υπήρχε και μια μυστική εισήγηση, η επαναπροσέγγιση να γίνει από τα 2Φ, (Φάκτορα και  Φαήλο), αλλά η ΔΗΣΥ ζητούσε επίμονα και αδιαπραγμάτευτα μόνο εμένα και τον Ροδινό.

Συμβιβάστηκαν με τον Μιχελάκη, όταν είδαν μια έρευνα γνώμης, στην οποία έψαχναν στα «λοιπά» το ποσοστό της ΔΗΣΥ.

Έτσι χάθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ και οι αυθεντικοί διάλογοι, αλλά διεσώθη ο «στρατιώτης Ντόρα».

Στη διάσωση του στρατιώτη Ράιαν είχαν πέσει λιγότερα κορμιά…

Η απαίτηση να μην είναι ο Φαήλος στις λίστες, διαψεύδεται πάντως κατηγορηματικά. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την διαδίδουν.

Από την άλλη παρατηρούμε διάφορους να παθαίνουν με τη Ντόρα το «σύνδρομο της Στοκχόλμης».

Τους συνιστούμε μελέτη των κοινοβουλευτικών λόγων του Ανατολάκη και τα άπαντα του Βελόπουλου ως βραχυχρόνια θεραπεία.

Μακροχρόνια πρέπει να συμβιβαστούν. Η Ντόρα για τη ΝΔ είναι κάτι σαν το Μνημόνιο για την Ελλάδα.

Παράδειγμα:  η επαναφορά της έφερε την πόλωση. Αρχικά μέσα στη ΝΔ, μετά ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την ημέρα της επιστροφής της στην κεντρική πολιτική σκηνή, τσακώθηκε μέχρι κι ο Σκανδαλίδης με τη Διαμαντοπούλου για την έδρα στην Αθήνα…

Μόνο οι «Γλάροι» του Καμμένου δεν πολώνονται, ούτε με τον «Γλάρο» του Τσέχοφ. Πρωτότυπα «δράματα»…

Ενώ και το ΚΚΕ μας παροτρύνει να μην εμπιστευτούμε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη Ντόρα δεν είπε κάτι ο Περισσός, οπότε είναι μάλλον ασφαλές να την εμπιστευτούμε, ειδικά αυτή την περίοδο που αιμοδιψείς μαοϊκοί εφορμούν στην εξουσία, θέλοντας να εγκαθιδρύσουν τον λαϊκό σουρεαλιστικό καπιταλισμό…

Πηγη Μικρός Οδυσσέας,antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου