Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Θανατηφόρος αστεροειδής 2012 DA14 στα όρια προς τη Γη

Για να αποφευχθεί μια νέα αποκάλυψη - αυτή τη φορά μιλάμε για τον Φεβρουάριο του 2013 - Οι επιστήμονες προτείνουν την αντιμετώπιση του αστεροειδούς 2012 DA14 είτε με paint, ή με μεγάλα πυροβόλα όπλα. Το σκληρό μέρος της από τα δύο συστήματα είναι ότι ο χρόνος έχει από καιρό εξαντληθεί για να οικοδομήσουμε ένα διαστημόπλοιο για κάθε λειτουργία.


Αστεροειδής   2012 DA14 .
Η NASA επιβεβαιώνει το 60 μέτρων (197 ποδιών) αστεροειδή , που εντοπίστηκε από την ισπανική stargazers τον Φεβρουάριο, έχει μια καλή ευκαιρία να συγκρουστεί με τη Γη σε έντεκα μήνες ήταν η εκτίμηση που έκαναν.

Η κοντινότερη προσέγγιση του βράχου στον πλανήτη μας έχει προγραμματιστεί για τις 15 του Φλεβάρη 2013, όταν η απόσταση μεταξύ του πλανήτη μας και ο περιπλανώμενος χώρος θα είναι κάτω από 27 χιλιάδες χιλιόμετρα (16.700 μίλια). Αυτό είναι χαμηλότερο από τη γεωσύγχρονη τροχιά που τηρείται από το Google Maps του δορυφόρου.


Με τον αστεροειδή σε χαμηλή μεγέθυνση, θα είναι πολύ αργά για να κάνουμε κατι για αυτό εκτός και αν προσπαθούμε να προβλέψουμε τον τελικό προορισμό του και τις συνέπειες των επιπτώσεων του.

Ένα διαστημόπλοιο απαιτείται, οι ειδικοί συμφωνούν. Θα μπορούσε να πυροβολήσει το βράχο κάτω ή απλά να πέσει πάνω σε αυτόν, είτε σπάζοντας τον αστεροειδή σε συντρίμμια ή πετώντας τον μακριά και αλλάζοντας του πορεία.

" Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε  paint », λέει ο ειδικός της NASA Ντέιβιντ Ντάνχαμ.

Το paint θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητα του αστεροειδή για να αντανακλάσει το φως του ήλιου, να αλλάξει τη θερμοκρασία του και την αλλαγή της τροχιας του.Βραχος του αστεροειδής  θα μπορούσε επίσης να γίνει ακόμα πιο επικίνδυνος όταν επανέρθει το 2056, ειπε ο Αλεξάντρ Devaytkin, ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου στο Πούλκοβο της Ρωσίας .

Ανεξάρτητα από την αποστολή, με βάση ένα διαστημόπλοιο που θα ασχοληθεί με το 2012 DA14 θα χρειαστεί δύο χρόνια - τουλάχιστον.


Ο αστεροειδής έχει αποδειχθεί μια πικρή διαπίστωση. Έχει κύκλους σε τροχιά για τρία χρόνια ήδη, διασταυρώνονται πολλές φορές της Γης, λέει ο αναλυτής Σεργκέι χώρο Naroenkov από τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών. Φαίνεται ότι ο κίνδυνος από την επισήμανση διάστημα εξακολουθεί να είναι η περιοχή όπου βασιλεύει η απλή πιθανότητα, ενώ αμυντικά συστήματα αστεροειδή υπάρχουν μόνο στα σχέδια.

Παρόλα αυτά, οι προοπτικές επίτευξης του 2012 DA14 δεν είναι  τόσο απαισιόδοξες.

« Ο αστεροειδής μπορεί να χωριστεί σε κομμάτια που εισέρχονται στην ατμόσφαιρα. Στην περίπτωση αυτή, το μεγαλύτερο μέρος του ποτέ δεν θα φτάσει στην επιφάνεια του πλανήτη μας "παρατηρεί ο Dunham.

Αλλά αν το σύνολο των αστεροειδών είναι να συντριβουν στον πλανήτη, ο αντίκτυπος θα είναι τόσο σκληρος όσο ηταν στην έκρηξη της Tunguska, που το 1908 γκρέμισε τα δέντρα σε μια συνολική έκταση 2.150 τετραγωνικά χιλιόμετρα (830 τετραγωνικά μίλια), στη Σιβηρία. Αυτό είναι σχεδόν το μέγεθος του Λουξεμβούργου. Στην περίπτωση του σήμερα, ο προορισμός του αστεροειδή ακόμα να προσδιοριστεί.

Πιθανές  ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ: 2.2e-04 = 1 σε 4.550 πιθανότητες.



Σύνδεσμοι:


1) Περίληψη της Γης και κίνδυνος πρόσκρουσης neo.jpl.nasa.gov

2)Διάγραμμα Orbit:ssd.jpl.nasa.gov

3)Κίνδυνο πρόσκρουσης: http://neo.jpl.nasa.gov/cgi-bin/ip?2.2e-04



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου