Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Τεράστια Καταβόθρα και ακόμη αναπτυσσόμενη υποχρέωσε να εκκενώθουν σπίτια στη Φλόριντα, - 3 Μάη 2012


Στο Windermere,της Φλόριντα - «Μια τεράστια και ακόμα αναπτυσσόμενη καταβόθρα καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη αγνωστο την την προκάλεσε  οδήγησε μια οικογένεια στο να εκκενώσουν το σπίτι τους στη Φλόριντα.
Η εν λόγο τρύπα τώρα κινείτε πιό κοντά προς την κατάποση του σπιτιού τους, αυξάνοντας την ανησυχία μεταξύ των γειτόνων ότι θα πρέπει επίσης και εκείνοι να εγκαταλείψουν την περιοχή καθώς δεν γνωρίζουν αν θα σταματήσει η τρύπα να μεγαλώνει και το έδαφος να ειναι σε εξέλιξη παθαινοντας καθίζηση συνεχώς.Η οικογένεια Lambro ξύπνησε το πρωί της Πέμπτης και προς μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν, οτι η πίσω αυλή ειχε φύγει.
Η καταβόθρα , η οποία έχει ήδη καταπιεί τέσσερα δέντρα και μια αιώρα, έχει πλέον αυξηθεί σε τουλάχιστον 100 μέτρα πλάτος και 50 μέτρα βάθος.


«Είναι τρομακτικό ακόμη και που το σκεφτήκαμε," είπε ο  Lou Lambro. «Όταν φτάσαμε έξω, ήταν απλά η αυλή μας μια πελώρια τρύπα. Φαινόταν σαν μια χιονοστιβάδα κατα κάποιο τρόπο. Είχα πει, χαριτολογώντας «Θα ήταν ωραίο να έχουμε μια πισίνα, έχει μια τέτοια όμορφη θέα εκεί πίσω,« αλλά δεν ήθελα αυτό. Αυτό ηταν λίγο πολύ βαθιά. απο οτι εννοούσα "


Καταβόθρες συμβαίνουν όταν τα υπόγεια ύδατα συσσωρεύονται και διαλύει τα μέταλλα η  γη, δημιουργώντας μια υπόγεια τρύπα που γίνεται τελικά τόσο μεγάλη, οι καταβόθρες ήταν μπορούν να τρέξουν πάνω από 100 μέτρα βάθος.

Μεγάλες καταβόθρες υπήρξαν και ήταν καταστροφικές απειλές σε όλη τη Βόρεια Αμερική κατά την τελευταία δεκαετία. Το 2009, μια καταβόθρα στο Ντάλας ειχε εξαπλωθεί 600 μέτρα πλάτος,και κατάποσε ρυμουλκούμενα, το πετρέλαιο και τον εξοπλισμό τηλεφωνικών στύλων. Μια άλλη καταβόθρα στην  Deltona,της Φλόριντα, το 2004 καταβρόχθισε τα σπίτια στο πέρασμά της, που εκτείνοταν σε μήκος 225 πόδια.

Την ίδια χρονιά στην Βαλτιμόρη, μια μητέρα και η κόρη της οδηγούσαν στο εμπορικό κέντρο και κατέληξαν  σε μια 20-ποδών καταβόθρα. Είχαν την τύχη να επιβιώσουν. Και στο Κεμπέκ το 2010, η Prefontaines, μία τετραμελής οικογένεια, σκοτώθηκαν όταν το σπίτι τους το κατάπιε μια καταβόθρα, ενώ έβλεπαν ένα παιχνίδι πλέι-οφ Stanley Cup.

Η καθίζηση ειναι ο λόγος για  το περιστατικό με την οικογένεια   Lambro που εκκένωσαν το σπίτι τους τόσο γρήγορα και άλλοι μπορεί να ακολουθήσουν στη γειτονιά.

«Αγοράσαμε ένα σπίτι μόλις πέρυσι στη γειτονιά, οπότε αυτό ήταν μέλημά μας,"λέει η γείτονας Κιμ Holock , με τον σύζυγό της Andrew και αναρωτιούνται, "Ναι, είναι το σπίτι μας και θα πέσει στην καταβόθρα,κιαυτο;"

Δείτε το σχετικό βίντεο πατώντας εδω -----> Τρύπα στην Φλόριντα


Πηγη abcnews  *  Sheilaaliens




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου