Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ηλιακή δραστηριότητα εντείνεται απο τον Ηλιο - κηλίδα AR11476 εξαπέλυσε μια ηλιακή έκλαμψη M5.7 Την 10η Μαΐου του 2012


Ενεργή η Περιοχή 11471 που παρήγε ένα M1.9 βαθμών ηλιακής έκλαμψης και μια πιο αδύναμη.
Αυτη την δραστηριότητα κατέγραψε το Halo στεμματικού υλικού (CME) που ακολούθησε αμέσως μετά.

Αυτο το μακράς διάρκειας γεγονός προκάλεσε μια έκρηξη Ραδιόφωνου 10 εκατοστων ή Δέκα Flare φθάνοντας τις 240 ηλιακές μονάδες ροής!


Εισερχόμενο στο CME  δεν φαίνεται να είναι αρκετά ισχυρο ώστε να προκαλέσει μια γεωμαγνητική καταιγίδα. ETA στα τέλη Μαΐου η αρχές του 10 έως 11 Μαΐου.

Τεράστια είναι η ηλιακή κηλίδα AR1476 τριξίματος με  M-class ηλιακές εκλάμψεις και φαίνεται να είναι στα πρόθυρα του να παράγεις κάτι ακόμη πιο ισχυρο μετέπειτα. Το Μαγνητικό πεδίο της ενέργειας των ηλιακών κηλίδων του «βήτα-γάμμα-δέλτα» λιμανιών για τη X-κατηγορία φωτοβολίδων,ειναι το πιο ισχυρό είδος. Η Γη εισέρχεται στην γραμμή του πυρός, όπως η ηλιακή κηλίδα περιστρέφεται πέρα από το πρόσωπο του ήλιου.



Προχθές το πρωί,στις 10 Μαΐου γύρω στις 04:18  η UT, ηλιακών κηλίδων 1476 ειχε εξαπολύσει μια παρορμητική M5.7 κατηγορίας ηλιακή έκλαμψη. Αυτή είναι η τέταρτη M-Class φωτοβολίδα μέσα σε 24 ώρες από αυτή την αναπτυσσόμενη περιοχή.

Προφανώς, η σχεδόν-X έκρηξη τάξη δεν ερίξαν μια σημαντική CME προς τη Γη. Οι μετεωρολόγοι του NOAA  εκτιμούν σε ποσοστό 65% πιθανοτήτων περισσότερο για M-Class φωτοβολίδες και μια πιθανότητα του10%  X-φωτοβολίδες κατά τη διάρκεια των επόμενων 24 ωρών.



Πηγή και συγγραφέας:  spaceweather  *  SolarWatcher

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου