Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΙΧΟΥΣ ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟ








Οι ευεργετικές θεραπευτικές τους ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα!
Λέγεται πως το άρωμα, είναι η ψυχή των φυτών!
Γνωστό στους μυστικιστές σαν το βασίλειο των ντέβας!
Είναι γνωστά στον πλανήτη μας 86 ενεργειακά φυτά.Το Ρόδο της Ιεριχούς, το ρόδο της Παναγίας, το αθάνατο ρόδο της Νεκρανάστασης. Ειναι ενα φυτο που συμβολιζει την αιωνιοτητα και το αφθαρτο,αθανατο της ψυχης γιατι ποτε δεν πεθαινει....Τα φυτά, έχουν την δική τους δόνηση, τη δική τους συχνότητα.


Προερχεται απο τις περιοχες της Ιορδανιας.Ειναι το ροδο της ερημου.
Η Παραδοση λεει οτι το ροδο της Ιεριχους  πως συντρόφευε την Παναγία στο μοναχικό της ταξίδι από τα  Ιεροσόλυμα στην Αίγυπτο.
και πως, από σεβασμό στη χάρη της άνοιγε δίπλα της, σε κάθε της στάση και έκλεινε πάλι για να ακολουθήσει τα βήματα της μες την έρημο, κάθε φορά που εκείνη συνέχιζε το δρόμο της!


Η Παναγία δάκρυσε από συγκίνηση και τα ρόδα άνοιξαν από τα δάκρυα Της!
Εκείνη τα  ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ!

Το ροδο της ερήμου εχει την εικονα ξερού φυτου στη στεγνή του κατάσταση  μολις ομως πεσει επάνω του λίγο νερό αμέσως αρχίζει σιγά σιγα να πρασινίζει και μεσα σε λιγες ώρες γίνεται καταπράσινο!!!


Κατω δε απο καταλληλες συνθηκες το ροδο της παναγιας μπορει και να ανθησει δειχνοντας την ευλογια που ειχε λαβει απο την θεομητηρ.

Αν θελουμε να το ανοιξουμε το τοποθετουμε σε ενα ρηχο πιατο και καθημερινως του ριχνουμε λιγο νερο,τοσο ωστε οι μικρες ριζες που εχει στο κατω μερος του ,να διατηρουνται νωπες. Μετα απο μια εβδομαδα σταματαμε να το υγραινουμε και το αφηνουμε σε ενα στεγνο και ζεστο μερος.και να μαζευτει στην αρχικη του μορφη.
πρέπει πάντα να ανοίγετε από το ίδιο άτομο που το έβαλε για πρώτη φορά στο νερό γιατί με αυτό τον τρόπο συνδέετε παντοτινά μαζί του και «εργάζεται» ενεργειακά για αυτόν!Το ρόδο της Παναγιας το ανοίγουμε πάντα στο όνομα μιας ευχής η προσευχης… του εναποθέτουμε την βαθιά και από καρδιάς επιθυμία μας, την ξεκάθαρη πρόθεση της ψυχής μας.
Αυτη τη διαδικασια μπορουμε να την επαναλαβουμε το πολυ σε δυο εβδομαδες.
Λογω το οτι ειναι φυτο της ερημου ,δεν μπορουμε να το διατηρουμε περισσοτερο στο νερο.,γιατι θα σαπισει.
Συντηρωντας το σωστα μπορουμε να το κρατησουμε για παρα πολλα πολλα χρονια.
Έχει πάνω από 2500 χρόνια ιστορία και καταγεγραμμένες πληροφορίες!Οι Πρωτοι που το εφεραν στην Ευρωπη ηταν οι Σταυροφοροι.Αργοτερα εγινε συμβολο τους πριν απο καθε τους εκστρατεια το ανοιγαν και του ζητουσαν προστασια,νικη και γενικως καλοτυχια..
Το ρόδο της Ιεριχούς, ειναι σύμβολο ευλογιας και καλοτυχίας!
Φέρνει την αρμονία την γαλήνη και την ευτυχία στο σπίτι ή στην επιχείρησή μας, φέρνει την αγάπη στην ζωή μας.Είναι δείκτης κατά πόσο ο χώρος μας είναι "καθαρός" από κάθε είδους αρνητική ενέργεια ενώ συγχρόνως τις απορροφά.




Πολλές γυναίκες το χρησιμοποιούν για γονιμότητα. Θεωρείτε το φυτό που βοηθάει μια γυναίκα να συλλάβει παιδί  και αν τοποθετηθεί κάτω από το κρεβάτι της όσο είναι έγκυος την προστατεύει.
Ενώ αν τοποθετηθεί στο νερό την ώρα που πάει να γεννήσει την βοηθάει να έχει εύκολη γέννα.
Και όταν το βρέφος γεννηθεί, το ανοίγουν στο όνομα του, για να έχει υγεία, μακροζωϊα και καλή τύχη.
Στη γερμανια θεωρειτε σαν δωρο αγαπης και χαριζεται σε καθε ζευγαρι που επιθυμει να κανει παιδια.Αποτελει μια κληρονομια που διδεται στο παιδι μολις γεννηθει και το συντροφευει σε ολη του τη ζωη,σε καθε νεο ξεκινημα του.
Λέγεται πως παλιά οι μαίες έβαζαν σε νερό ένα ρόδο της Ιεριχούς για να πάει καλά ο τοκετός και έπειτα το «διάβαζαν» δίνοντας ερμηνεία βάση του πόσο γρήγορα άνοιξε, του αν πρασίνισε όλο…του σχήματος του… σε περίπτωση που είχε δυο κορφές ήταν σημάδι πως η οικογένεια θα αποκτήσει και δεύτερο μωρό σύντομα!



Ανοιξτε λοιπον και εσεις το δικο σας ροδο της Ιεριχους και καντε μια ευχη καθε του ανοιγμα ειναι ανοιγμα σε κατι καινουργιο

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Δες εδω ψαξε και αλλου θα το βρεις ως ροδο της ιεριχους http://www.valentine.gr/jericho_rose301.php υπάρχουν πολλά μαγαζιά εδω δες κατι παραπανω για την ιστορια http://www.avalongoldenstore.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=551&category_id=112&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=245

      Διαγραφή