Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Το Ιράν μπορεί να ξεκινήσει προληπτική επίθεση με το Ισραήλ Η σύγκρουση θα μπορούσε να οδηγήσει σε Γ'ΠΠIII - ανώτερος διοικητής



Ένας Ιρανός στρατιωτικός αξιωματούχος προειδοποίησε ότι η στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ θα μπορούσε να "μετατραπεί σε Γ 'Παγκόσμιο Πόλεμο". Πρόσθεσε ότι αν το Ισραήλ "βάζει τις τελευταίες πινελιές σε μια επίθεση στο Ιράν, τότε ένα προληπτικό χτύπημα κατά του Τελ Αβίβ θα προκύψει.

Το Ισραήλ "δεν μπορεί να φανταστεί" τη δύναμη της απάντησης του Ιράν, εάν το Τελ Αβίβ επιτεθεί,  "Θα στηρίξει μεγάλες ζημιές και θα αποτελέσει το έναυσμα για εξάλειψη του", είπε Ο Ταξίαρχος Amir Ali Hajizadeh σε αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν.

Ο Hajizadeh πρόσθεσε ότι το Ιράν δεν βλέπει αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, γιατί δεν πιστεύει ότι το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει μια επίθεση χωρίς τους ισχυρότερους σύμμαχους του - τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν η Αμερική αποφασίσει να στηρίξει το Ισραηλινό σχέδιο για να χτυπήσει το Ιράν, τότε η Τεχεράνη  θα προβεί σε αντίποινα εναντίον τόσο στο Τελ Αβίβ οσο και την Ουάσιγκτον,επιμένει Ο Hejizadeh

Η Τεχεράνη θα επιτεθεί σίγουρα σε βάσεις των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν, το Κατάρ και το Αφγανιστάν ... δεν θα υπάρχει ουδέτερη χώρα στην περιοχή", δήλωσε ο Hajizadeh. "Για εμάς, αυτές οι βάσεις είναι ίσες με το αμερικανικό έδαφος."

Η επομένη ανακοίνωση έρχεται από το κεφάλι των Φρουρών της Επανάστασης,τον στρατηγό Μοχάμαντ Αλί Jafari,ο οποίος είπε ότι ένας πόλεμος μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ "τελικά θα συμβεί." Ο Jafari δεν έκανε εικασίες για την πιθανή ημερομηνία ή τοποθεσία του πολέμου.

Αν αρχίσουν με [επιθετικότητα], αυτό θα σημάνει την καταστροφή τους και θα είναι το τέλος της ιστορίας», είπε ο Jafari σε τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Ο Αναπληρωτής του Jafari υποστήριξε τις δηλώσεις του, λέγοντας στο πρακτορείο ειδήσεων Fars ότι το Ιράν δεν θα ξεκινήσει έναν πόλεμο με το Ισραήλ, αλλά θα απαντούν στις προκλήσεις.

«Η Αμυντική στρατηγική του Ιράν βασίζεται στην υπόθεση ότι θα συμμετάσχει σε έναν πόλεμο, μιας τεράστιας μάχης ενάντια σε έναν διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ,"

 Ο Υποδιοικητής της Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν Brig.-Gen. Hossein Salami είπε.
"Εάν οι Σιωνιστές πράξουν κίνηση κατά του Ιράν, θα είναι μια ιστορική ευκαιρία για την Ισλαμική Επανάσταση στο να σκουπίσει τη γεωγραφική ιστορία του κόσμου".

Οι τελευταίες δηλώσεις έρχονται προς απάντηση στις απειλές του Τελ Αβίβ ότι θα χτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Το Ισραήλ επιμένει ότι πολλές κυρώσεις έχουν αποτύχει να περιορίσουν στο δήθεν πυρηνικό πρόγραμμα όπλων της Τεχεράνης.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τις παγκόσμιες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, παραλείποντας να καταρτίσει μια "σαφή κόκκινη γραμμή."

"Μέχρι το Ιράν να δει αυτή τη σαφή κόκκινη γραμμή και τον προσδιορισμό αυτό, δεν θα σταματήσει την προώθηση στο πυρηνικό του πρόγραμμα. Στο Ιράν δεν πρέπει ποτέ να επιτραπεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα ", δήλωσε ο Νετανιάχου.

Η κυβέρνηση Ομπάμα αρνήθηκε να ικανοποιήσει τη ζήτηση του Ισραήλ. Στις 14 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι δεν θα υπήρχαν «κόκκινες γραμμές ή προθεσμίες" , επειδή "εξακολουθεί να υπάρχει χρόνος και χώρος για διπλωματία».

Οι δηλώσεις συμπίπτουν με την ηγεσία των ΗΠΑ κατά των ναρκών και τις σαρωτικές ασκήσεις που διεξάγονται επί του παρόντος στον Περσικό Κόλπο. Οι ασκήσεις που ερμηνεύονται ως επίδειξη δύναμης - δίνουν προειδοποίηση στην Τεχεράνη να διακόψει τις ζωτικές οδούς του πετρελαίου στα Στενά του Ορμούζ.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι οι ασκήσεις είχαν εντελώς αμυντικό χαρακτήρα και δεν απευθύνονται σε κάποια συγκεκριμένη χώρα.
Όμως η ένταση συνεχίζει να αυξάνεται μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν,και η Τεχεράνη συνεχίζει να επιμένει ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα είναι μόνο για ειρηνικούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου