Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Συμβατικές καλλιέργειες τροφίμων Καλλιεργούνται με νερό γεμάτο Φθόριο


Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), υποστηρίζουν οτι σχεδόν το 75 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ λαμβάνουν βίαια φαρμακούχα  χημικά όπως φθόριο, μέσω του νερού τους. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα σημαντικό ποσοστό των καλλιεργειών των ΗΠΑ, χρησιμοποιείτε φθοριούχο νερό, ιδιαίτερα στις πολιτείες "Ζώνης ψωμί», πολλές από τις οποίες σχεδόν εξ ολοκλήρου βομβαρδίστηκαν με φθόριο. (2010 Water Fluoridation Statistics

Αν και δεν είναι σε όλες τις καλλιέργειες οι ίδιες ποσότητες  πρόσληψης φθορίου από το νερό , πολλές όμως απορροφούν σημαντικές ποσότητες φθορίου, μέσω του ριζικού τους συστήματος κάθε φορά που ποτίζονται. Φυτά τσαγιού, για παράδειγμα, είναι από τα χειρότερα γιατί όταν πρόκειται για την απορρόφηση φθορίου από το έδαφος και το νερό, και την αποθήκευσή του φθορίου στα φύλλα τους 
το οποίο εχθος από τις Η.ΠΑ θα γίνει εξαγωγή και σε αλλα κράτη όπου θα φτάσει και στο δικό μας σπίτι. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο

 Τα σταφύλια είναι μια άλλη καλλιέργεια που τείνει να συσσωρεύεται το φθόριο σε υψηλά επίπεδα,καθώς και σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγονται από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) για την Εθνική Βάση Δεδομένων της σχετικά με το Φθόριο σε επιλεγμένα ποτά και τρόφιμα, αλλά και φρέσκα φρούτα , τα λαχανικά έχουν σχετικά χαμηλά επίπεδα φθορίου σε σύγκριση με σε ό, τι βρίσκεται σε φθοριωμένο νερό, όπως  χυμούς ανασύστασης, αποξηραμένα φρούτα, και άλλες πηγές (ΦΥΣΙΚΆ ΕΠΊΠΕΔΑ ΤΟΥ ΦΘΟΡΊΟΥ  ΝΩΠΏΝ ΤΡΟΦΊΜΩΝ). 

Αλλά τα επίπεδα μπορεί να ποικίλλουν, και ιδιαίτερα στην περίπτωση των συμβατικών προϊόντων, φθοριούχων παρασιτοκτόνων και ζιζανιοκτόνων μπορεί να προσθέτουν την συνολική έκθεση σε φθόριο και τα επίπεδα πρόσληψης.Τα Φθοριωμένα φυτοφάρμακα,και υπολείμματα ζιζανιοκτόνων συχνά παραμονεύουν σε συμβατικά τρόφιμα λόγω της εξαιρετικής τοξικότητας τους, το φθόριο συχνά προστίθεται στα φυτοφάρμακα και τα ζιζανιοκτόνα με σκοπό την προστασία σε συμβατικές καλλιέργειες από βλάβες όπως έντομα και ασθένειες. Αλλά ακριβώς όπως και με το φθοριωμένο νερό άρδευσης, η καλλιέργεια με φθοριωμένο χημικά νερό συχνά απορροφάτε άμεσα στα φυτά, ή τουλάχιστον, αργοπορεί στα δέρματα(φλούδες) των φρούτων και των λαχανικών που παράγουν, η οποία προσθέτετε στην τοξικότητα του φθορίου. Το σουλφουρυλοφθοριδίο είναι ένα τέτοιο φυτοφάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία σε συμβατικά δημητριακά, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, κόκκους κακάο, κόκκους καφέ, και άλλα τρόφιμα. 

Αν και η Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), λέγεται ότι είναι επί του παρόντος στη διαδικασία της σταδιακής κατάργησης της χρήσης του σουλφουρυλοφθοριδίου ( Η απόφαση έχει ως στόχο την προστασία της υγείας των παιδιών), οι χημικοί εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν σε μια ευρεία ποικιλία των συμβατικών καλλιεργειών τροφίμων, εν αγνοία των καταναλωτών. Πολλά από αυτά τα αμερικανικά προϊόντα φθάνουν και στη χώρα μας. 
Υπάρχουν, στην πραγματικότητα, περισσότερα από 150 διαφορετικά φυτοφάρμακα φθοριωμένα σήμερα έχουν εγκριθεί για χρήση σε συμβατικές καλλιέργειες, κανένα από τα οποία συνήθως δεν αναγράφεται εσκεμμένα στις ετικέτες των προϊόντων. 

Οι πιθανότητες είναι ότι αν τρώτε συμβατικά φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς ή,οι περισσότερες από τις πιθανές ποικιλίες φαγητού που έχουν ψεκαστεί ή έχουν δεχθεί υποκαπνισμό με χημικό φθόριο, το οποίο απαγορεύεται η χρήση του σε βιολογικές καλλιέργειες. Όπως αναφέρθηκε πρόσφατα, τα συμβατικά σταφύλια ψεκάζονται συχνά με το φθόριο που βασίζεται σε κρυόλιθο χημικών φυτοφαρμάκων, τα οποία συχνά πωλούνται υπό την εμπορική ονομασία Kryocide. Αυτό το συγκεκριμένο φυτοφάρμακο στην πραγματικότητα περιέχει ουσίες που διευκολύνουν το πέρασμα του φθορίου κατά μήκος του φράγματος του αίματος- του εγκεφάλου μας και απευθείας από εκεί στον ιστό του εγκεφάλου, ο οποίος καθιστά τε  εξαιρετικά τοξικός.

Αυτό επιδεινώνεται από την  έκθεση σε φθόριο μέσω του φθοριωμένου νερού άρδευσης, φθοριωμένων φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων,αερομεταφερόμενες χημικές ουσίες, και τέλος το φθοριωμένο νερό που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας ή ανασύστασης μετά τη συγκομιδή που καθιστά πολλά συμβατικά φρούτα και λαχανικά  πλούσια σε κορεσμένο φθόριο. Βεβαίως, πολλές δήθεν "βιολογικές καλλιέργειες" επίσης εκθέτονται σε φθόριο μέσω του νερού άρδευσης όπως ακριβώς γίνετε και με τις συμβατικές καλλιέργειες. Αλλά δεν είναι τουλάχιστον οι συμβατικές καλλιέργειες που ψεκάζονται με φυτοφάρμακα φθοριωμένα μετά τη συγκομιδή,αλλα και πολλά βιολογικά τρόφιμα υποβάλλονται σε επεξεργασία μετά τη συγκομιδή με τη χρήση καθαρού νερού, όπως υποδεικνύεται στις ετικέτες με τα συστατικά τους, πράγμα που σημαίνει ότι περιέχουν λιγότερο συνολικό φθορίο από τα συμβατικά αντίστοιχά τους. Το Δίκτυο Δράσης Φθόριου ( FAN) έχει δημιουργήσει, επίσης, ένα χρήσιμο οδηγό με τίτλο 7 τρόποι για να αποφύγετε το Φθόριο σε ποτά και τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να διακρίνετε τον καλύτερο τρόπο για να αποφευχθεί το φθοριδίο σε ψώνια για άλλα είδη τροφίμων: fluoride alert  Αρχικά δημοσιεύθηκε ΕΔΩ

Η σύγχρονη παγκόσμια κοινωνική μαγεία (μαγγανεία);
Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να υποφέρουν από εκφυλιστικές παθήσεις, λόγω κακής διατροφής και περιορισμένης λήψης σημαντικών διατροφικών στοιχείων, εάν επιτραπεί στους ισχυρούς παγκόσμιους οργανισμούς να << ομογενοποιήσουν >> τον κόσμο μέσω του νέου Κώδικα Διατροφής. Ο Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση Θρεπτικών Ουσιών (π.χ. βιταμινών και μετάλλων για την <ασθένειας>>, χαρακτηρίζοντάς τις <<τοξίνες ή δηλητήρια>>. Κάθε είδος τροφής (ακόμα και τα οργανικά βιολογικά τρόφιμα) θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία, προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα δήθεν θρεπτικά στοιχεία (εκτός και αν οι καταναλωτές μπορούν να παράγουν και να καταναλώνουν την τροφή τους σε τοπικό επίπεδο).
Μία πρόγευση της εν λόγω οδηγίας είχαν οι καταναλωτές των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2008, με την υποχρεωτική υποβολή των μαρουλιών και του σπανακιού της χώρας σε μαζική επεξεργασία με ακτίνες.

Βιολογικό φαγητό είναι μόνο αυτό που φτιάχνεις από το μηδέν και μονό
με προϊόντα δικιάς σου παράγωγης.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου