Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Gobekli Tepe – 7000 ετών παλαιότερο από το Στόουνχεντζ


                 Gobekli Tepe: Τα αρχαιότερα δείγματα μνημειακής αρχιτεκτονικής του Πλανήτη

Πριν 7.000 χρόνια πίσω από το Stonehenge,η εκπληκτική Gobekli Tepe της Τουρκίας δηλώνει τη συμβατική άποψη της ανάστασης του πολιτισμού

Το ξενοδοχείο βρίσκεται 35 μίλια βόρεια των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία,Η Gobekli Tepe αποτελείται από 20 σε σχήμα Τ πέτρινους πύργους, με σκαλισμένα σχέδια που απεικονίζουν φίδια, σκορπιούς, λιοντάρια, αγριογούρουνα, αλεπούδες και άλλα ζώα.

Το καταπληκτικό στοιχείο για αυτούς είναι ότι χρονολογούνται από το 9.500 π.Χ., 5.500 χρόνια πριν από τις πρώτες πόλεις της Μεσοποταμίας και 7.000 χρόνια πριν από τον κύκλο του Stonehenge.

Οι επιστήμονες λένε ότι τότε οι άνθρωποι δεν είχαν ανακαλύψει ακόμα την αγγειοπλαστική ή τα οικόσιτα σιτάρια. Ζούσαν σε χωριά, δεν είχαν τη γεωργία και μόνο χρησιμοποιούσαν το κυνήγι για να επιβιώσουν.




Το Göbekli Tepe είχε ήδη βρεθεί σε μια έρευνα το 1964, όταν ο Αμερικανός αρχαιολόγος Πέτρος Βενέδικτος αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα ως πιθανή τοποθεσία της δραστηριότητας της λίθινης εποχής, αλλά η σημασία του δεν αναγνωρίζεται εκείνη την εποχή. Οι ανασκαφές που έχουν διεξαχθεί από το 1994 από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο (Κωνσταντινούπολης υποκατάστημα) και το Σανλιούρφα Μουσείο, υπό την καθοδήγηση του Γερμανού αρχαιολόγου Κλάους Σμιτ (Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης). Δείχνουν ότι το  Gobekli Tepe ο τούρκικος αρχαιολογικός χώρος δικαιωματικά είναι 7.000 ετών πριν από το Στόουνχεντζ.

Στο Gobekli Tepe οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα πάντα μέχρι σήμερα και αυτό θεωρείται το πιο σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα στην πρόσφατη ιστορία . Ο Klaus Schmidt, ο άνθρωπος που ανακάλυψε αρχικά το Gobekli Tepe λέει ότι τα γλυπτά θα μπορούσαν να είναι η πρώτη ανθρώπινη αναπαράσταση των θεών.




Πηγή:  http://forum.xcitefun.net


Göbekli Tepe

Αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής;

Η Ανεξήγητη 12.000 χρόνια παλιά υπόγεια πόλη, στη νοτιοανατολική Τουρκία, είναι κατασκευασμένη από μεγάλες λαξευτές πέτρες, δημιουργημένες και διοργανωμένες από τους προϊστορικούς ανθρώπους που προφανώς δεν είχαν ακόμη αναπτυχθεί τα μεταλλικά εργαλεία ή ακόμα και κεραμικά.

Το Göbekli  Tepe  είναι ένα ιερό στην κορυφή του λόφου ανεγέρθηκε στο υψηλότερο σημείο της επιμήκους κορυφογραμμής περίπου 15 χλμ βορειοανατολικά από την πόλη της Σανλιούρφα (πρώην Urfa / Έδεσσα) στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Η περιοχή βρίσκεται στο στάδιο της ανασκαφής από γερμανούς και τούρκους αρχαιολόγους.


Μέχρι να αρχίσουν οι ανασκαφές, ένα συγκρότημα αυτής της κλίμακας δεν θεωρούσε πιθανό για μια κοινότητα να είναι  τόσο αρχαία. Η μαζική αλληλουχία των στρωμάτων διαστρωμάτωσης προτείνει αρκετές χιλιετίες της δραστηριότητας, ίσως φθάνοντας πίσω στη Μεσολιθική εποχή. Το παλαιότερο στρώμα κατάληψης (στρώμα ΙΙΙ) περιέχει μονολιθικούς κίονες που συνδέονται έκτισαν τείχη για να σχηματίσουν κυκλικές ή οβάλ δομές.Το Göbekli Tepe έχει αποκαλύψει πολλά γειτονικά ορθογώνια δωμάτια με δάπεδα από γυαλισμένο ασβέστη, που θυμίζει ρωμαϊκό μωσαϊκό δάπεδο.

Έτσι, οι δομές όχι μόνο είναι προγενέστερες  της αγγειοπλαστικής, μεταλλουργία, αλλά  και της εφεύρεσης της γραφής ή τον τροχό.Που χτίστηκαν πριν από τη λεγόμενη Νεολιθική επανάσταση, δηλαδή, στην αρχή της γεωργίας και της κτηνοτροφίας γύρω στο 9000 π.Χ.. Όμως, η κατασκευή του Göbekli Tepe σημαίνει οργάνωση της εντολής της πολυπλοκότητας που μέχρι τώρα δεν συνδεόταν με την παλαιολιθική, PPNA, ή Προκεραμικη Νεολιθική περίοδο και κοινωνίες.

Προς το παρόν, το Göbekli Tepe εγείρει περισσότερα ερωτήματα για την αρχαιολογία και την προϊστορία από ό, τι οι απαντήσεις. Δεν ξέρουμε πώς μια δύναμη αρκετά μεγάλη για να κατασκευάσει, να αυξήσει και να διατηρήσει ένα τέτοιο σημαντικό συγκρότημα κινητοποιήθηκε και καταβλήθηκε ή διοχετεύεται με τους όρους της προ-νεολιθικής κοινωνίας . Δεν μπορεί να "διαβάσει" τα εικονογράμματα, και δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποια η έννοια απο τα ανάγλυφα ζώα είχε για τους επισκέπτες της περιοχής Η ποικιλία της πανίδας που απεικονίζετε, από τα λιοντάρια και τα αρσενικά πουλιά και έντομα, κάνει οποιαδήποτε ενιαία εξήγησης προβληματική.


Ο λόγος για το συγκρότημα ήταν τελικά οτι θάφτηκε και παραμένει ανεξήγητο. Μέχρι περισσότερα στοιχεία να συγκεντρωθούν, είναι δύσκολο να συμπεράνουμε  για τον πολιτισμό από που προέρχεται τίποτα δεν είναι σίγουρο.



Andrew Collins - Εύρεση Εδέμ: Μυστήριο του Gobekli Tepe & το Underworld Σπήλαιο της Γκίζας

Περιγραφή: Στην νοτιοανατολική Τουρκία βρίσκεται ο αρχαιότερος ναός στον κόσμο. Σχεδόν 12.000 ετών, το Gobekli Tepe είναι ένα αίνιγμα στην αρχαιολογία.Αποτελείται από μια σειρά από κύκλους πέτρας, που αποτελείται από T-σχήμα πυλώνες που φέρουν εξαίσια γλυπτά των ζώων, των πουλιών, των εντόμων και αφηρημένες ανθρώπινες φιγούρες, αυτό το πολύπλοκο τελετουργικό κατασκευάστηκε στο τέλος της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων απο απρόσωπα άτομα, τα οποία αυξήθηκαν πολύ πέρα ​​από τη συμβατική κατανόηση των κυνηγών-τροφοσυλλεκτών, που κατέλαβαν την ευρασιατική ήπειρο αυτή τη στιγμή. Γιατί αυτές τις καταπληκτικές σε κύκλους πέτρα θαμμένες τη διάρκεια της νύχτας, κάποια στιγμή γύρω στο 10.000 χρόνια πριν.Είναι ένα αίνιγμα που φαίνεται να ξεκινάει στην Αφρική περίπου 17.000 χρόνια πριν, και τελειώνει με όχι μόνο τη δημιουργία του πολιτισμού κάτω στην εύφορη ημισέληνο της Μεσοποταμίας, αλλά και την ξαφνική εμφάνιση του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού, όπου η ιστορία συνεχίζεται με την ανακάλυψη το 2008 μιας υποκόσμου σπηλιάς κάτω από το οροπέδιο της Γκίζας. Ισχυρά στοιχεία δείχνουν ότι αυτό το υπόγειο συγκρότημα υπήρχε ποτέ, ακόμη και την εποχή της Πυραμίδας, και μπορεί να αντανακλά και μια αφρικανική καταγωγή στις ρίζες της αρχαίας αιγυπτιακής θρησκείας. Θα μπορούσε επίσης να κατέχει το κλειδί για την απάντηση λέγετε ότι στην περιοχή της Σφίγγας είναι μια χαμένη βιβλιοθήκη Hall of Records.




Biog: Ιστορία και επιστήμη συγγραφέας Andrew Collins είναι ένας κορυφαίος ειδικός στο Gobekli Tepe, και παρέχει μια ισχυρή εικόνα για τους παράξενους κόσμους τόσο σε Gobekli Tepe στην Τουρκία  όσο και κάτω από τις πυραμίδες της Γκίζας. Τα βιβλία του είναι των Αγγέλων (1996), οι Θεοί της Εδέμ (1998), Το μυστήριο Cygnus (2006), και κάτω από τις πυραμίδες (2009), στο οποίο διερευνά και ανακαλύπτει το χαμένο υπόκοσμο που υπάρχει κάτω από τις Πυραμίδες της Γκίζας .
Ο  Andrew Collins γεννήθηκε το 1957, ζει με τη σύζυγό του Sue στο Marlborough, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Γυρισμένο κατά τη Διάσκεψη Megalithomania στο Glastonbury στις 9 Μαΐου 2010 από την AV Nautilus Productions. .megalithomania DVD

Ιστοσελίδες: The official site of andrew collins
Megalithomania                        







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου