Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Γριπη και διατροφη

Το φθινοπωρο και ο χεμωνας ειναι οι εποχες κατα τις οποιες οι ιωσεις και οι διαφορες μορφες γριπης βρισκονται σε εξαρση.
Μεγαλυτερες πιθανοτητες να προσβληθουν εχουν τα ατομα με αποδυναμωμενο το ανοσοποιητικο τους συστημα απο καποια ασθενεια,τα ατομα που ακολουθουν εξαντλητικες διαιτες,καθως και τα ατομα που ερχονται σε επαφη με πολυ κοσμο.
Πρεπει λοιπον να θωρακισουμε τον οργανισμο μας ωστε να μπορει να ανταπεξελθει καλυτερα στις επιθεσεις μικροβιων και ιων.
Η σωστη διατροφη ειναι το καλυτερο μας οπλο.
Ειναι γνωστο οτι η βιταμινη C βοηθα τον οργανισμο να παραγει αντισωματα και λευκοκυταρα.
Βρισκεται στα εσπεριδοειδη,στα ακτινιδια,τις φραουλες αλλα και σε λαχανικα οπως πιπεριες,το λαχανο,τα μπροκολα και ο μαϊντανός. Χυμοι πορτοκαλιου φρουτοσαλατες και φρεσκες σαλατες αρεσουν σε μικρους και μεγαλους και ειναι ευκολα στην παρασκευη τους.
Μια αλλη ουσια που στον οργανισμο μας μετατρεπεται σε βιταμινη Α ειναι το β-καροτενιο που το περνουμε απο τα φρουτα και λαχανικα με κιτρινο η πορτοκαλι χρωμα οπως ντοματα καροτα βερικοκα πεπονι καθως και λαχανικα οπως σπανακι μαρουλι και μπροκολο.κ.α  Η βιταμινη Ε ειναι μια ακομη ασπιδα του οργανισμου μιας και συντελει στην παραγωγη λεμφοκυτταρων. Οι τροφες που μας δινουν αυτη τη βιταμινη ειναι οι ξηροι καρποι,τα δημητριακα,αλλα και το λαδι της ελιας καθως και ορισμενα θαλασσινα οπως οι γαριδες .Πολυ ωφελιμη ειναι η καταναλωση γαλακτος και γιαυρτιου.
Περιεχουν προβιοτικα που παραγουν πρωτεΐνες που αδρανοποιουν τους παθογονους οργανισμους.
Το σκορδο φαινεται πως κανει καλο στη λειτουργια της καρδιας αλλα και βοηθαει τον οργανισμο να παραγει λευκοκυτταρα  εναντιον των λοιμωξεων.
Μην ξεχναμε παντως πως μαζι με τη διατροφη δεν πρεπει να παραμελουμε τη φυσικη  ασκηση και το περπατημα που ενδυναμωνουν το σωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου