Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η απλή συνταγή φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης

Όταν η αφέλεια των ανθρώπων γίνεται προϊόν εκμετάλλευσης από το σύστημα…
Διαβάζοντας την επιστολή νεαρής κοπέλας, σημαντικού στελέχους παράταξης που βρίσκεται στην Βουλή, εντύπωση προκαλούν τα γεμάτα ιδεοληπτικό φανατισμό λόγια, των οποίων η ένταση αφορά την προάσπιση των συμφερόντων του κόμματός της και όχι το δια πυρός και σιδήρου μεγαλείο του Ελληνισμού. Με αφορμή τον σάλο των τελευταίων ημερών, πρέπει μάλλον να ξεκαθαρίσουμε κάτι, μιας και το σύστημα δεν διέπεται μόνο από απανθρωπιά αλλά και από πανουργία.

Στην εποχή του φακελώματος των προσωπικών δεδομένων, η «αστυνομία σκέψης» επιδιώκει την καταγραφή των πεποιθήσεων του καθενός από εμάς, ειδικά όταν διέπονται από πατριωτικά αισθήματα και αντίκεινται στην παγκοσμιοποιητική λαίλαπα παραπληροφόρησης. Σ” αυτή την κατεύθυνση «ενεργοποιούνται» μικρού αρχικά βεληνεκούς «πατριωτικά» κόμματα, τα οποία «αγωνιούν» να κλείσουν στις «αγκάλες» τους, όλους εκείνους τους αγνούς πατριώτες που έχουν συνηθίσει να εντάσσονται σε κομματικούς σχηματισμούς και είναι απογοητευμένοι από την αντεθνική, η αλήθεια είναι, συμπεριφορά ενός μεγάλου μέρους του πολιτικού κόσμου στην χώρα.

Απλόχερα καταθέτουν τα στοιχεία τους στην «πατριωτική» παράταξη, η οποία συν τω καιρώ αποκτά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δημοσιότητα. Ακολούθως, όλο και περισσότεροι πατριώτες εντάσσονται στις τάξεις της. Εν συνεχεία και όταν τα ποσοστά του συγκεκριμένου κόμματος αρχίζουν και απειλούν τις ισορροπίες στην Βουλή, ξεκινά η «αποκαθήλωση» και έτσι όλοι οι «εντεταγμένοι» αφελείς πατριώτες θα κουβαλούν την στάμπα του ακραίου εθνικιστή, καθότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα στοιχεία τους δεν είναι προσβάσιμα.

Επιπλέον, η καπήλευση ιδανικών των Ελλήνων, εθνικών θεμάτων και συμβόλων του Ελληνισμού από τις εν λόγω παρατάξεις δίνουν την ευκαιρία στο σύστημα να χαρακτηρίζει το σύνολο των ανθρώπων που «χωρίς φόβο και πάθος» δηλώνουν πατριώτες, ως «ακροδεξιούς φανατισμένους μιας εποχής ξεπερασμένης», η οποία ουδεμία σχέση έχει με την δήθεν επιδιωκόμενη «συναδέλφωση» των λαών κάτω από την σιδηρά πυγμή μιας παγκόσμιας χούντας που λίγοι την διακρίνουν στο βάθος.
Συμπερασματικά, όλοι θα σκέφτονται, εάν πρέπει να δηλώνουν σε συζητήσεις την αγάπη και τον σεβασμό στην πατρίδα ή όχι, προκειμένου να γλυτώσουν την στάμπα του «ακραίου τρομοκράτη».

Τοιουτοτρόπως η αλήθεια θα αποκρύπτεται από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και όλοι θα περιορίζουν τις ανησυχίες τους σε «περιβαλλοντικές» και δήθεν «αντί-ρατσιστικές» διακηρύξεις των παγκοσμιοποιητών που δεν διστάζουν από την άλλη να δηλώσουν ευθαρσώς πως παιδάκια στην Αφρική πρέπει να πεθάνουν για να ζήσουμε εμείς καλύτερα, εμβολιάζοντάς τα κατά συρροή. Αυτούς όμως κανείς δεν τους αγγίζει…

Στο τέλος θα περάσει τελικά και ο περιβόητος «αντί-ρατσιστικός» νόμος, φτιαγμένος έτσι, ώστε όλοι να επιτρέπεται να έχουν άποψη, εκτός από αυτούς που σκέφτονται ελεύθερα, δημοσιοποιώντας τις απόψεις τους με κάθε κόστος.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά και η συμβουλή μας μία: Μην στριμώχνεστε σε μαντριά είτε αυτά δηλώνουν πατριωτικά είτε οικολογικά είτε ανθρωπιστικά. Μείνετε ελεύθεροι στην καρδιά και το μυαλό…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου