Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Αύγουστο

Σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την δεξίωση του Αμερικανού ηγέτη προς τιμή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στην 68η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Αύγουστο και επανέλαβε με τον κ. Βενιζέλο ότι θα δοθεί συνέχεια στα όσα είχαν συζητηθεί τότε, στο Λευκό Οίκο.

Ο κ. Βενιζέλος εκπροσώπησε την Ελλάδα στην έναρξη της 68ης Συνόδου της ΓΣ και παρακολούθησε τις ομιλίες του γενικού γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, Μπαν Κι-μουν και του προέδρου Ομπάμα.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών συνεχίζει το πρόγραμμα των επαφών του και νωρίτερα είχε σύντομες συναντήσεις με πολλούς ομολόγους του και επικεφαλής αντιπροσωπειών, όπως με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας, της Αλβανίας και της Μάλτας (με τον οποίο συζήτησε κυρίως ζητήματα μεσογειακής πολιτικής και θαλασσίων ζωνών).

Ο κ. Βενιζέλος θα παραστεί και στο γεύμα που θα παραθέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπειών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναχωρήσει για τις ΗΠΑ το Σάββατο ενώ στην Αθήνα θα επιστρέψει την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στο δεύτερο μέσα σε σχεδόν ενάμιση μήνα ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη και αναμένεται να έχει επαφές με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στελέχη του Κογκρέσου και της Γερουσίας αλλά και με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου