Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Στη Δικαιοσύνη ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα

Ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιά αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων – Τι ψάχνουν στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον Γιώργο Πατέλη 

Ενώπιον του ανακριτή, στα δικαστήρια του Πειραιά, οδηγείται στις 9 το πρωί σήμερα ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Ο 45χρονος, που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα το βράδυ της Τρίτης στην Αμφιάλη, πρόκειται να απολογηθεί για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ο δράστης, που έχει ομολογήσει την πράξη του, κρατείται στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, στη δικογραφία φέρεται να επικαλέστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζουν να συγκλονίζουν το πανελλήνιο οι λεπτομέρειες της στυγερής πράξης. Και αυτό, γιατί όπως προέκυψε από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες, ο Γιώργος Ρουπακιάς πήγε στην Αμφιάλη προκειμένου να σκοτώσει.

Πριν μεταβεί στο σημείο που βρισκόταν ο Παύλος Φύσσας, ο 45χρονος είχε αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα με στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, στη Νίκαια και με οπαδούς ή στελέχη της Χρυσής Αυγής, που βρίσκονταν στην ίδια καφετέρια που έβλεπε το ματς ο Παύλος Φύσσας, με τους τέσσερις φίλους και την κοπέλα του.

Προκειμένου να συνθέσει όλη την εικόνα για τα όσα συνέβησαν πριν τη στιγμή που ο Ρουπακιάς κάρφωσε το στιλέτο στην καρδιά του 34χρονου Παύλου, η αστυνομία έχει ζητήσει να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, τόσο για το θύμα όσο και για τον δράστη.

Σημείο - κλειδί θα είναι, ωστόσο, τα στοιχεία από την άρση απορρήτου του Γιώργου Πατέλη, προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Η ενέργεια αυτή, κρίθηκε απαραίτητη από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ώστε να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το «προσκλητήριο» των μελών της «Χρυσής Αυγής» στην Αμφιάλη, που κατέληξε στη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Αξιωματικοί της αστυνομίας, εκτιμούν ότι λόγω της συγγενικής σχέσης που έχουν οι δύο άνδρες (είναι μπατζανάκια) αλλά και της συνεργασίας τους με την Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο Γιώργος Πατέλης ήταν αυτός που ουσιαστικά κάλεσε τον δράστη του εγκλήματος όπως και άλλα πρόσωπα στο μοιραίο ραντεβού έξω από την καφετέρια στην Αμφιάλη.

Η απολογία του 45χρονου Ρουπακιά αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, από τη στιγμή που έχει στοιχειοθετηθεί πλήρως η σχέση του με τη Χρυσή Αυγή.

Επιβαρυντικό στοιχείο, άλλωστε, θεωρείται πως είναι το γεγονός ότι λίγο μετά τη δολοφονία επιχείρησε να καταστρέψει τα στοιχεία που τον συνέδεαν με την οργάνωση.

Ωστόσο υπάρχει το οπτικό υλικό, φωτογραφίες και βίντεο, από την παρουσία του σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, όπως για παράδειγμα στη διανομή τροφίμων στη Νίκαια και τα επεισόδια στο Μελιγαλά, που καταδεικνύουν τους δεσμούς του με την οργάνωση, η οποία, επί της ουσίας, τον έχει αποκηρύξει δημοσίως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου