Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Παύεται η διάθεση αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αν οι πράξεις του κόμματος συντελούν εγκληματική οργάνωση

Με εισήγηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και σχετική απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, παύει η διάθεση αστυνομικών συνοδών στους οποίους είχε ανατεθεί η προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί των στοιχείων που της έστειλε χθες ο Νίκος Δένδιας, σχετικά με αξιόποινες πράξεις μελών-υποστηρικτών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή». Οι πράξεις αυτές φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στην άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας.

Μετά την παύση των αστυνομικών συνοδών, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώνει ότι κατά περίπτωση μέτρα για την ασφάλεια των εν λόγω βουλευτών (κατά τις μετακινήσεις τους και κατά την παρουσία τους σε συγκεκριμένο χώρο) θα δύναται να λαμβάνει η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων, εφόσον της υποβληθεί αίτημα.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη απόφαση ελήφθη και στις 18 Σεπτεμβρίου του 2012, με εξαίρεση τότε του γενικού γραμματέα της Χρ. Αυγής, αλλά λόγω ειδικών συνθηκών ασφαλείας διατέθηκαν εκ νέου σε ορισμένους βουλευτές του συγκεκριμένου κόμματος αστυνομικοί συνοδοί, ύστερα από απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Κινδύνου.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, κρίθηκε επιπλέον ότι μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί της αναφοράς του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η διάθεση συγκεκριμένων αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές του κόμματος είναι ασύμβατη, θεσμικά και νομικά, με τα καθήκοντα της Ελληνικής Αστυνομίας και τα αγαθά της προστασίας της έννομης τάξης και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος που υπηρετεί.

Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου