Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

“Μαχαιροβγάλτης δεν γίνεται κανείς λόγω κρίσης”

Ναζί κανείς ή να μη ζει. Αναλόγως διαγωγής θα αποφασίζει η τοπική οργάνωση της ΧΑ. Αποκηρύσσει τον φόνο βεβαίως, αλλά δεν δίνει καμία πειστική εξήγηση για το έγκλημα. Ο θύτης δεν ήταν απλά μέλος της, δεν συμμετείχε στον καβγά και πήγε για να «καθαρίσει».

Μας είχαν προειδοποιήσει άλλωστε για ένα θερμό πολιτικά Φθινόπωρο και άρχισαν με συνεχείς προκλήσεις προς το σάπιο πολιτικό σύστημα: Μελιγαλάς, Πέραμα και κυρίως Νίκαια.

Φόνος εν ψυχρώ. Δολοφονία ειδεχθής. Τα «παλικάρια» δεν κερνάνε μόνο κλοτσιές τους λαθρομετανάστες, αλλά και μαχαιριές. «Επαγγελματικές», όπως είπαν οι έμπειροι ιατροδικαστές

Λοιπόν, τα παραμύθια κομμένα. Οι ιστορίες για ανήμπορες γριούλες, που βγαίνουν έξω από το σπίτι τους χάρη στη συμπονετική δράση της ΧΑ. Οι μύθοι για διαμερίσματα που είχαν καταληφθεί από αλλοδαπούς και μετά την επέμβαση των χρυσαυγιτών παρεδόθησαν στους ιδιοκτήτες βαμμένα, με αλλαγμένες κλειδαριές, συντήρηση στο παρκέ και καινούργιες μπαταρίες στα μπάνια.  Παρενθετικά και μόνο, αυτά τα διαμερίσματα πρέπει να ήταν τόσα πολλά, που είναι απορίας άξιον πως η ΧΑ δεν έχει μετατραπεί σε συνεργείο ελαιοχρωματιστών.

Όσοι «τρελαινόμασταν» με αυτά που βλέπαμε από τη ΧΑ, ήμασταν με τους «ψεύτες πολιτικούς». Ενώ στη ΧΑ είναι εκτός από ψεύτες και εγκληματίες. Δεν ήταν παρά «περαστικός από τα γραφεία» ο δράστης, ενώ συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις της ΧΑ, με ντοκουμέντα.

Όσοι ασκούσαμε σκληρή κριτική στη ΧΑ πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα, μας ένοιαζαν οι ψήφοι και δεν βλέπαμε ότι το  «ελληνόμετρο» είχε χτυπήσει κόκκινο. «Χρειάζονται και αυτοί», μας έλεγαν…

Έφτασαν στο σημείο να θεωρούν εαυτούς πολιτικούς απογόνους του Ίωνα Δραγούμη, μιας και αυτοπροσδιοριζόταν ως εθνικιστής, όπως και αυτοί. Από αυτό και μόνο αντιλαμβάνεται κανείς σε ποιο ακροατήριο απευθύνονται.

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι η ακροδεξιά τελειώνει στον ΛΑΟΣ. Από εκεί και πέρα δεν μιλάμε για δεξιά. Δεξιά χωρίς κοινοβουλευτισμό, κράτος δικαίου και ελευθερίες (οικονομικές, κοινωνικές αλλά και έκφρασης) δεν υφίσταται.

Και ιστορικά αν θέλετε, τα περιβόητα «τάγματα ασφαλείας» (που λατρεύει η ΧΑ) στελεχώθηκαν κυρίως από απότακτους βενιζελικούς αξιωματικούς του αποτυχημένου κινήματος του 1935. Δεν ήταν «δεξιοί» με καμία έννοια.

Υπάρχει και η άλλη «θεωρία», ότι πρόκειται για «ακτιβιστές». Για να αποδειχτεί με τον πιο τραγικό τρόπο η αληθινή φύση τους.

Δύο πράγματα συμβαίνουν. Ή όλα αυτά γίνονται με κεντρική καθοδήγηση και οι «στρατιώτες» εκτελούν εντολές, πράγμα πιθανόν καθώς ο δράστης ενδέχεται να περίμενε «κάλυψη», ή υπάρχουν ομάδες που έχουν αυτονομηθεί και η κεντρική ηγεσία της ΧΑ δεν μπορεί να τους ελέγξει.

Όπως και να έχει το πράγμα, η ελληνική κοινωνία ταρακουνήθηκε και συνειδητοποίησε τι φίδι έχει στον κόρφο της. Οι επιθέσεις στους μετανάστες ήταν ο πρόλογος. Έχουν μπει στο κυρίως θέμα: επιθέσεις σε αριστερούς, σε δεξιούς, σε όποιον διαφωνεί μαζί τους. Φορείς της βίας, της «απόλυτης ιδέας» του ολοκληρωτισμού, σιχαίνονται κάθε ψήγμα διαφορετικότητας.

Και να σταματήσει το «άλλοθι» της κρίσης. Αν πήγαινε η πλειοψηφία των βαριά θιγόμενων από τα Μνημόνια, την ανεργία, τα μέτρα και τα χαράτσια, η ΧΑ θα είχε ήδη 50%. Ο ακραία απελπισμένος το μαχαίρι το στρέφει στον εαυτό του, όχι στους άλλους. Μαχαιροβγάλτης δεν γίνεται κανείς λόγω κρίσης. Την είχε την ειδικότητα και τώρα την ασκεί…

Γνωστός δημοσιογράφος προέτρεπε τη ΝΔ να συνεργαστεί με μια «πιο σοβαρή ΧΑ»; Πόσο σοβαρή; Με πόσα θύματα; Με βαρύ οπλισμό; Με τεθωρακισμένα; Σκέψεις ένταξης της ΧΑ στο «σύστημα». Δεν έχουν αντιληφθεί ότι η ΧΑ θέλει να παίξει το παιχνίδι με τους δικούς της όρους και μόνο με αυτούς.

Και τώρα τι γίνεται; Η αντεκδίκηση είναι προ των πυλών. Και μετά η εκδίκηση στην αντεκδίκηση. Ποια πρέπει να είναι η αντίδραση της οργανωμένης πολιτείας; Η αυστηρή τήρηση των Νόμων, ιδίως των ποινικών. Αλλιώς πάμε για μπάχαλο. Τα αντανακλαστικά των αρμοδίων λειτούργησαν και πρέπει να συνεχίσουν στην ίδια κατεύθυνση χωρίς κανένα δισταγμό.

Και τέλος προτρέπω όσους τους ψήφισαν να το επαναλάβουν. Αλλά να μην λένε ιστορίες για αγρίους ότι ψηφίζουν από «αντίδραση», «αντισυστημικά» και άλλες σαχλαμάρες. Ψηφίζουν νεοναζί. Τελεία.

Μ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου