Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Πολιτικό θρίλερ

Ελληνική τραγωδία, ο Παπανδρέου παλεύει να κρατηθεί στην εξουσία.Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, παλεύει να διασώσει την πολιτική του καριέρα, μετά από την κίνηση του μεγαλύτερου αντιπολιτευτικού κόμματος να σνομπάρει τις προσπάθειες για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας”, αναφέρει η εφημερίδα Independent.

Οι εξελίξεις έχουν ήδη εγείρει την προοπτική εκλογών, που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν μία νέα δόση, ύψους 8 δισ. ευρώ, από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, βοήθεια που χρειάζεται το κράτος για να πληρώσει δάσκαλους και νοσοκόμες”, σημειώνει η εφημερίδα.
Σκηνικό ανατροπών - Θα φτάσει η κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης;
Χρειάζεται νέα κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου, αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, διαχωρίζοντας πάντως το μνημόνιο από τη δανειακή σύμβαση.Ο Σαρκοζί βλέπει συναίνεση στην Ελλάδα για την νέα δανειακή σύμβαση.
Ευάγγελος Βενιζέλος:"Δεν απαιτείται νέα απόφαση, σε επίπεδο.
Eurogrοup, για την 6η δόση".Περισσότερους πόρους για το ΔΝΤ θα αναζητήσουν οι υπουργοί Οικονομίας των G20 κατά το Ρομπάι.

Η ψήφιση της δανειακής σύμβασης δεν συνδέθηκε ποτέ με την 6η δόση, αναφέρει η Νέα Δημοκρατία
"Πραγματικός ο κίνδυνος της άτακτης χρεοκοπίας" λέει ο Τζορτζ Σόρος..
Ο Ευάγγελος Αντώναρος δηλώνει ότι "οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν κοινή ανησυχία.

Η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφυλοπούλου, αναφέρει ότι χωρίς συμφωνία κινδυνεύει η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.


Η Ελλάδα έκανε πίσω στη διαδικασία διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ευρωπακέτο διάσωσης. Ωστόσο, ο σάλος αποδεικνύει ότι η Ευρώπη είναι μακριά από την επίλυση της κρίσης του ευρώ”, υποστηρίζει η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

“Πήρε λιγότερο από μία εβδομάδα, ώστε η εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη να εξατμιστεί”, τονίζει το περιοδικό. “Την προηγούμενη Τετάρτη, οι ηγέτες της Ε.Ε. συμφώνησαν να πάρουν μέτρα, με στόχο τη διάσωση του κοινού νομίσματος”, συμπλήρωσε. “Αλλά η σοκαριστική ανακοίνωση, τη Δευτέρα, από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ότι η χώρα του σκοπεύει να διεξάγει δημοψήφισμα, πάνω στους όρους του πακέτου διάσωσης, που περιλαμβάνει άκαμπτα και αντιδημοφιλή μέτρα λιτότητας, ήταν αρκετή για να ταρακουνήσει τις αγορές ξανά και να εγείρει αμφιβολίες για την αντοχή της διάσωσης”, τόνισε το SpiegelOnline.


«Ή φεύγεις ή σε διώχνουμε το βράδυ»: ποιοι υπουργοί έστειλαν τελεσίγραφο στον Παπανδρέου και τι ζητάνε;


Τελεσίγραφο λίγων ωρών έχει στα χέρια του ο Γιώργος Παπανδρέου από τους κορυφαίους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με αυτό, η μόνη προϋπόθεση για να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι να δεσμευτεί σήμερα στη Βουλή ξεκάθαρα ότι αποχωρεί από την πρωθυπουργία εντός των προσεχών ημερών και ότι η δανειακή σύμβαση θα ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή.

Οι υπουργοί Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου και Βάσω Παπανδρέου που «συνυπογράφουν» αυτή την αδιαπραγμάτευτη, όπως τονίζουν, απαίτησή τους, υποστηρίζουν ότι θα τους ακολουθήσουν τουλάχιστον 30 βουλευτές οι οποίοι θα αρνηθούν να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα

Ουσιαστικά ζητούν από τον Γιώργο Παπανδρέου να παραδώσει εν λευκώ την εξουσία στα χέρια τους προκειμένου αρχικά να διαπραγματευτούν αυτοί με τον Αντώνη Σαμαρά τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης για να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση από την παρούσα Βουλή και στην πορεία, όταν ολοκληρωθούν όλες οι επείγουσες δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει προς τους δανειστές μας, να προκηρυχθούν εκλογές

Σε περίπτωση που ο αρχηγός της Ν.Δ. δεν δεχθεί να συζητήσει ή δεν επιτευχθεί συμφωνία, οι κορυφαίοι υπουργοί θα προχωρήσουν μόνοι τους

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με το τελεσίγραφο, θα παραιτηθεί αρχικά από πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια και από την προεδρία του κόμματος.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κορυφαίων υπουργών για τη διάδοχο κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, ή αν θα υπάρξουν πολλές υποψηφιότητες για την προεδρία της Κ.Ο. και την ηγεσία του κόμματος.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη μια πλευρά στο πλευρό του κ. Βενιζέλου έχουν ταχθεί ήδη οι κύριοι Ρέππας, Χρυσοχοΐδης και Σκανδαλίδης, ενώ η πλευρά της τρόικα του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι έχει μαζί της αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος της κοινοβουλευτικής ομάδας

Με βάση αυτά τα δεδομένα καθίσταται σαφές ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι αυτή τη στιγμή ανοιχτά.


Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/11/telesigrafo-ypourgoi-papandreou/#ixzz1ckVfw7zK



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου