Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

«ΟΧΙ» ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Φίσερ: Εκαναν ηλιθιότητες οι Ελληνες πολιτικοί...
Ευθύνες στους Ελληνες πολιτικούς, στους οποίους καταλογίζει ότι έκαναν ηλιθιότητες, επιρρίπτει ο πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα απορριπτέα μια συλλογική καταδίκη των Ελλήνων



Ο κ. Φίσερ, σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, αναφέρθηκε και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, που ενέκρινε την περασμένη Τετάρτη η Αυστριακή Βουλή, λέγοντας πως θα το επικυρώσει με την υπογραφή του, αφού πρώτα εξετάσει ενδελεχώς το περιεχόμενό τους.
Παρατήρησε συγχρόνως πως, σε αντίθεση με τη Γερμανία, μια εξέταση τόσο του Δημοσιονομικού Συμφώνου όσο και του ΕΜΣ, από το Συνταγματικό Δικαστήριο στην Αυστρία, είναι δυνατή, μόνο μετά την υπογραφή τους από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο.
Η αυστριακή Βουλή ενέκρινε την περασμένη Τετάρτη, με τις ψήφους των δύο κομμάτων της κυβέρνησης συνασπισμού, Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, αλλά και του Κόμματος των Πρασίνων της αντιπολίτευσης, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ενώ με τις ψήφους των δύο κυβερνητικών κομμάτων υπερψηφίστηκε το Δημοσιονομικό Σύμφωνο.
Τόσο ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας όσο και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, καταψηφίστηκαν από τα δύο ακροδεξιά κόμματα της αντιπολίτευσης, το Κόμμα των Ελευθέρων και το «Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας», ενώ της ψηφοφορίας είχε προηγηθεί έντονη συζήτηση και πολλές αντεγκλήσεις ανάμεσα στους υποστηρικτές του Μηχανισμού, τα δύο κυβερνητικά κόμματα και τους Πρασίνους, από τη μία πλευρά και τους επικριτές του, τα δύο ακροδεξιά κόμματα από την άλλη.


Πηγη ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου