Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Το Ιράν κατασκευάζει ιπτάμενους δίσκους.



Έχουμε δημιουργήσει ένα ιπτάμενο δίσκο, μπορεί να υπερηφανεύεται το Ιράν (ακόμα και αν μοιάζει να ανήκει σε μια  ταινία του 1950..

Δεν είναι σαφές πόσο μακριά ή πόσο ψηλά μπορεί να πετάξει - ή ακόμα το πόσο μεγάλος είναι και αν κάνει την απογείωση.
Λοιπόν  ο εν λόγο ιπτάμενος δίσκος ονομάζεται Zohal ( Κρόνος) ή Saturn στα αγγλικά -το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο έχει σχεδιαστεί για «εναέρια απεικόνιση», αλλά οι επιστήμονες πρόσθεσαν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για «διάφορες αποστολές».
Όμως, το αεροσκάφος που δημιουργήθηκε από επιστήμονες στο Ιράν,υποστηρίζουν, ότι είναι ο πρώτος ιπτάμενος δίσκος στον κόσμο.(Μάλλον φανερός θα εννοούν, γιατί κατά καιρούς βλέπουμε διάφορα).





O πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, αποδεικνύει την ικανότητα του Ιράν να προωθήσει την εφαρμογή του προγράμματος της επιστήμης, παρά τις διεθνείς κυρώσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα



Το σκληροπυρηνικό πρακτορείο ειδήσεων Fars έχει εικονογραφημένη την ιστορία  με μια φωτογραφία ενός ιπτάμενου δίσκου, παρόμοια με αυτήν που αναγράφεται στο Χόλιγουντ στην Β-ταινία,του 1950,να  πλανάται πάνω από αγνώστων στοιχείων δασώδη τοπία.
Οι εκθέσεις δεν έδωσαν καμία ένδειξη για το μέγεθος του διαστημοπλοίου. Αλλά ανέφεραν ότι ήταν μικρό, ισχυριζόμενοι, με κάπως περίεργο τρόπο, ότι μπορεί να πετάξει και σε εσωτερικούς χώρους.
«Η Εύκολη μεταφορά και η εκτόξευση το καθιστούν λιγότερο θόρυβο, είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα της συσκευής,» είπε ISNA,το πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν( φοιτητές ).
«Η συσκευή που ανήκει στην νέα γενιά των κάθετων φυλλαδίων έχει σχεδιαστεί για αεροφωτογράφηση.
«Είναι εξοπλισμένη με αυτόματο πιλότο, σταθεροποιητή εικόνας και GPS και έχει ένα ξεχωριστό σύστημα για την καταγραφή με εναέρια ποιότητα full HD!!!!!
Το Ιράν, το οποίο υπερηφανεύεται για τον 2.500 χρόνια-παλιό του πολιτισμό, είναι επίσης πρόθυμο να δείξει ότι είναι στην αιχμή της σύγχρονης επιστήμης.
Το Φιλόδοξο διαστημικό πρόγραμμα της Τεχεράνης βαράει συναγερμό στη Δύση επειδή η ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την αποστολή πυραύλων στο διάστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.
Πέρυσι, η χώρα ανακοίνωσε ότι είχε πυροβολήσει με επιτυχία έναν πύραυλο που μετέφερε ένα ποντίκι, μια χελώνα και τα σκουλήκια στο διάστημα. 
Η Τεχεράνη επιμένει ότι θα είναι σε θέση να στείλει έναν άνθρωπο στο διάστημα με χρόνο εννέα ετών.
Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, αποδεικνύει την ικανότητα της χώρας να προχωρήσουν με το επιστημονικό πρόγραμμα του παρά τις διεθνείς κυρώσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Ο ιπτάμενος δίσκος ειπώθηκε για να  παρουσιαστεί σε μια έκθεση των «στρατηγικών τεχνολογιών» που παρακολούθησαν ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
Ταυτόχρονα ο Οργανισμός Διαστήματος του Ιράν εγκαινίασε ένα διαστημικό σκάφος δοκιμών που έχουν σχεδιάσει για τη διατήρηση της ζωής σε τροχιά.
Το πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε ότι η κάψουλα έγινε από έναν πύραυλο που ονομάζεται Kavoshgar-4 (Explorer-4) 75 μίλια σε τροχιά πριν από την επιστροφή στη γη.
Συχνά είναι αλλόκοτες οι επιστημονικές αξιώσεις του Ιράν ,συνήθως είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν.
Οι Αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή του Περσικού Κόλπου δεν έχουν ακόμη τεθεί σε εα υπερ-σύγχρονο ραντάρ που φοροδιαφεύγουν πετώντας  ισχυρίστηκε ότι είχε δοκιμαστεί πριν από τέσσερα χρόνια.


Ή ίσως διαστημόπλοιο του Ιράν μοιάζει με αυτό ...;



Σχετικά βίντεο με το θέμα

ΒΊΝΤΕΟ 1


Μεταφορτώθηκε από το χρήστη cosmicpreachers2





Πηγή Dailymail,χρήστης youtube cosmicpreachers2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου