Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Οι Anonymous παίρνουν θέση για τα χτεσινά επεισόδια και τις επιθέσεις στις Ελληνικές Κυβερνητικές ιστοσελίδες, με νέο διάγγελμα.

 Τα χτεσινά σοβαρά επεισόδια και η συντονισμένη επίθεση σε πληθώρα κυβερνητικών ιστοσελίδων, βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας σε όλο τον κόσμο, επομένως ήταν μια καλή ευκαιρία για τους Anonymous να δημοσιεύσουν το διάγγελμα τους προς τον Ελληνικό λαό και να στείλουν ακόμα ένα μήνυμα στην Ελληνική Κυβέρνηση και όχι μόνο:

Την αλληλεγύη τους στους εξεγερμένους Έλληνες εξέφρασαν με βίντεο που ανήρτησαν στο διαδίκτυο οι Anonymous, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση "αγνόησε τα αιτήματα των πολιτών" και "αρνήθηκε να ακούσει το λαό".

Παράλληλα, με ανάρτηση στο blog τους, ανέλαβαν την ευθύνη για το μπαράζ επιθέσεων που σημειώθηκαν σε κρατικές και κυβερνητικές ιστοσελίδες της Ελλάδας το βράδυ της Κυριακής.

Όπως αναφέρουν στο blog τους, χτυπήθηκαν οι ιστοσελίδες, μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού, του πρωθυπουργού, της αστυνομίας, του υπουργείου Οικονομικών, του Ευάγγελου Βενιζέλου και η ιστοσελίδα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Αρνούμενοι ότι έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με τα επεισόδια, παραδέχθηκαν ότι διέδωσαν το μήνυμα της αποτυχίας της κυβέρνησης να αφουγκραστεί τους Έλληνες πολίτες.

"Οι Anonymous, συνεχίζουν τις επιθέσεις τους ενάντια στην κυβέρνηση και δεν θα σταματήσουν μέχρι οι Έλληνες πολίτες να πετύχουν αυτό που θέλουν. Αν αυτό δεν συμβεί η ελληνική κυβέρνηση θα πέσει. Αυτό είναι προειδοποίηση και για άλλα μέλη της ΕΕ. Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βρετανία και Ελλάδα θα ακολουθήσουν", αναφέρουν στο μήνυμά τους.

Όπως αναφέρει ο New York Observer, οι ανακοινώσεις και οι προειδοποιήσεις των Anonymous πάντα αφήνουν περιθώριο για διαφορετικές ερμηνείες, με το ερώτημα που τίθεται να είναι αν θα περιοριστούν μόνο στο διαδίκτυο ή αν η δράση τους μπορεί να φτάσει και στους δρόμους με την οργάνωση διαδηλώσεων.

Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα των Anonymous προς την ελληνική κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο: "Να μας περιμένετε".



Πολίτες της Ελλάδας

Είμαστε οι Anonymous.

Παρακολουθούμε τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα, και έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα. Μας λυπεί η καταστροφή που βιώνουν η πόλη και οι κάτοικοι της. Η Κυβέρνηση αγνόησε τα αιτήματα του κόσμου αμέτρητες φορές. Αρνήθηκε να τους ακούσει, και γι’ αυτό συμπαραστεκόμαστε στο λαό της Ελλάδας. Νιώθουμε τον πόνο τους. Δεν μπορούμε να σταθούμε και να παρακολουθούμε καταπιεσμένους ανθρώπους λόγω των μέτρων λιτότητας που δεν πρόκειται να τους ωφελήσουν μακροπρόθεσμα.

Γι’ αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση μας βρίσκει απέναντι της. Τους προειδοποιήσαμε αρκετές φορές να σταματήσουν τις ενέργειες τους εναντίον του λαού. Τους προειδοποιήσαμε να σταματήσουν αυτές τις περικοπές που θα πλήξουν αδιαμφισβήτητα τις μεσαίες και κατώτερες τάξεις. Δεν συμμορφώθηκαν. Οι ενέργειες που γίνονται αυτή τη στιγμή είναι αποτέλεσμα της μη-συμμόρφωσης τους στις απαιτήσεις μας. Δεν οργανώσαμε εμείς τις ταραχές με κανένα τρόπο. Το μόνο που κάναμε ήταν να διαδώσουμε ότι η Κυβέρνηση απέτυχε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του λαού.

Οι Anonymous θα συνεχίσουν τις επιθέσεις εναντίον της Ελληνικής Κυβέρνησης, και δεν θα σταματήσουν μέχρι ο λαός να πάρει αυτό που θέλει. Αν δεν συμβεί το τελευταίο, η Κυβέρνηση θα πέσει. Το ίδιο ισχύει για τους υπόλοιπους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιταλία, Ισπανία, Πορταγαλία, Βρετανία, Πολωνία και οι άλλοι θα έχουν την ίδια μοίρα με την Ελλάδα.

Έχετε προειδοποιηθεί όλοι.

Θα σταθούμε στον Ελληνικό λαό.

Προς Ελληνική Κυβέρνηση, έπρεπε να μας περιμένετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου