Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Ο πόλεμος στη Συρία, Αναμένει απο "Ουάσιγκτον το Πράσινο φως»

Η Τουρκική διασυνοριακοι βομβαρδισμοι κατα των κουρδικών δυνάμεων PYD και τις περιοχές των αμάχων στη βόρεια Συρία συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα, και δεν δείχνει κανένα σημάδι το να σταματησει αυτο.

Ένας ανώνυμος αξιωματούχος απο την Άγκυρα είπε ότι «θέλουν μια χερσαία επιχείρηση. Αν υπάρχει συναίνεση,απο την Αμερικη η Τουρκία θα λάβει μέρος. "

«Χωρίς τη λειτουργία του εδάφους, είναι αδύνατο να σταματήσει αυτός ο πόλεμος»Οι ρωσικές δύναμης  του αέρα και των συριακών στρατευμάτων γυρίζουν την παλίρροια της μάχης, ίσως αποφασιστικά,Η Ουάσιγκτον και οι αδίστακτοι συνεργάτες τους μαχονται απελπισμένοι  για να αλλάξουν τα πράγματα προς όφελός τους δεν το καταφεραν μέχρι στιγμής .

Ούτε η Τουρκία ουτε η Σαουδική Αραβία προτίθεται να  δρομολόγησουν μια εισβολη σε συριακο έδαφος ή / και αεροπορικές δραστηριότητες ακομη χωρίς την άδεια των ΗΠΑ, μια αμερικανική δύναμη μεσολάβησης εάν εξαπέλυε, μια απερίσκεπτη πράξη, θα ανεβάζε τον πήχη σημαντικά, διακινδυνεύοντας τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Οι δυνάμεις τους δεν θα αμφισβητήσουν οποιαδήποτε απειλή για την ασφάλειά τους, που εγκρίνονται από τη Μόσχα, και τους τοπικούς διοικητές ωστε να  δοθεί διακριτική ευχέρεια να ενεργούν με δική τους προτοβουλια . Μην κάνετε κανένα λάθος. Δεν θα διστάσουν να αντιεπιτεθουν.

Σύμφωνα με την τουρκική αναπληρωτρια  πρωθυπουργός Γιαλτσίν Akdogan, η Άγκυρα θέλει να προσαρτήσει 10 km ακτινα  ασφαλειας μέσα στο συριακό έδαφος,  προκετε για ενα ψεύτικο πρόσχημα της δημιουργίας ενός χώρου "χωρίς συγκρούσεις".

Κυβέρνηση και επίγειες δυνάμεις, πιθανόν υποστηρίζονται από τους Ρώσους με εναερια δυναμη, θα αμφισβητήσουν  οποιαδήποτε άνομη τουρκική προσπάθεια και να επιτρεψουν  να αδράξουν στο συριακό έδαφος, ένα δυναμικό σημείο ανάφλεξης, διακινδυνεύοντας επικίνδυνα να κλιμακώθει σε πόλεμο.

Την Τρίτη, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών,και  ζήτησε από τη Ρωσία, ο σημερινός πρόεδρος της Βενεζουέλας SC απεσταλμένος του Ραφαέλ Ραμίρεζ, λέγοντας:

Τα SC "τα μέλη που ασχολούνται με τις τουρκικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Συρίας. (Θα) συμφώνησουν να ζητήσουν από την Τουρκία να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο
Το μπλοκ εξουσίας των ΗΠΑ με ανεύθυνη δράση, συμπεριλαμβανομένης της εκμετάλλευσης της Ουάσιγκτον πλήρως υπεύθυνη για τον πόλεμο στη Συρία, με τη χρήση των ISIS και άλλων τρομοκρατικών ομάδων, όπως στρατιώτες και μοισθωφοροι.

Μετά τη συνεδρία κεκλεισμένων των θυρών, απεσταλμένος του ΟΗΕ Μπασάρ αλ-Τζααφάρι της Συρίας , λέγοντας:

"Η Τουρκία ωοθει(ING) όλες τις πλευρές να κλιμακωθουν σε συγκρουση στη Συρία.Με  εχθρικές πράξεις ειπε εκφράσοντας  την ανησυχία του."

Εξήγησε ποια «η συνενοχή της Τουρκίας με το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία (μαζί με την Ουάσιγκτον και τους άλλους αδίστακτους συνεργάτες) κατά της Συρίας και τους συμμάχους της."

Αυτά τα "Οι χώρες της τρομοκρατίας  που πασχουν απο υστερια υποστήριζουν αυτον τον πολεμο  - ουσιαστικά ο Συρίακος στρατος σε όλα τα μέτωπα συντριβή τους ISIS και και άλλους τρομοκρατες μαχητές.

Απευθυνόμενος στους  οπαδούς τους  στη Βηρυτό, την Τρίτη,στη Χεζμπολάχ ο Γενικός Γραμματέας Σαγιέντ Χασάν Νασράλα τόνισε την αποφασιστικότητα των συριακών δυνάμεων να υπερασπιστουν την εθνική κυριαρχία τους έναντι των ΗΠΑ / τουρκων / Σαουδαραβων / ισραηλινων που -υποστηρίζοντε απο τους  ξένους τρομοκρατικους εισβολείς, λέγοντας:

«Η Συρία θα παραμείνει για τους ανθρώπους της, οι οποίοι θα καθορίσουν τη μοίρα τους και να αποφασίσουν για το μέλλον, το σύνταγμα και την ηγεσία της Συρίας, και θα παραμείνει ο πόλος της σκηνής της  αντίστασης στην περιοχή."

«Το έργο της Τουρκίας για τη δημιουργία Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έχει αποτύχει, και το Σαουδική σχέδιο απέτυχε επίσης στη Συρία, καθώς εχει αποκομίσει μόνο απογοήτευση."

«Η Τουρκική και η Σαουδική (απειλη στο έδαφος μας μιας εισβολής) ήρθε μετά την αποτυχία των τρομοκρατών" που τους υποστηρίζουν.

Το Ισραήλ »θεωρεί τις εξελίξεις στην περιοχή μια χρυσή ευκαιρία για να παρουσιάσει τον εαυτό της ως φίλο" στα αραβικά έθνη που κατά τα άλλα τα θεωρουσε  για πολλα χρονια εχθρούς.

Συμμάχησε με δεσποτική θεση των αραβικών καθεστώτων ωστε "να εμποδίσει οποιαδήποτε διευθέτηση της κρίσης στη Συρία."Η Συνενοχή τους με την Ουάσιγκτον μπορεί να εξαπολύσει εναν περιφερειακο πολέμου.

Ο Νασράλα επιβεβαίωσε την υποστήριξή του για τη Συρία, τους ανθρώπους της και της εθνικής κυριαρχίας. Ο Ομπάμα αντιτίθεται στην ειρήνη, της σταθερότητας και των θεμελιωδών ελευθεριών σε όλο τον κόσμο.

Η οργή της Αμερικής για την παγκόσμια κυριαρχία είναι μια απο της μεγαλύτερες απειλες για την ανθρωπότητα.

Πηγη Stephen Lendman 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου