Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ο Κόσμος έχει προχωρήσει σε εναν "Νέο ψυχρό πόλεμο" Μήνυμα απο την Ρωσια !!!!

Channel News Asia 13 Φεβρουαριου 2016

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε το Σάββατο σε ομιλία του ότι τα στελέχη μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης έχουν βυθίσει τον κόσμο σε ένα "νέο Ψυχρό Πόλεμο».

Με ψηλές  εντάσεις  από τη σύγκρουση στην Ουκρανία και τη στήριξη της Ρωσίας προς το συριακο καθεστώς, ο Μεντβέντεφ είπε: "Το μόνο που μένει είναι μια εχθρική πολιτική του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας».

«Μπορούμε να το πούμε ακόμα πιο ξεκάθαρα: Έχουμε γλίστρησει σε μια νέα περίοδο του Ψυχρού Πολέμου», είπε, μιλώντας στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.

"Σχεδόν κάθε μέρα είμαστε ψευδώς κατηγορούμενοι για την πραγματοποίηση νέων φρικτών απειλών, είτε κατά του ΝΑΤΟ στο σύνολό του,είτε κατά της Ευρώπης ή εναντίον των ΗΠΑ ή άλλων χωρών."

Ο Μεντβέντεφ επέκρινε την επέκταση της επιρροής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ βαθιά στο παρελθόν εναντια στο σοβιετικο κράτος καθως  τους επεκρινε  για τον τροπο που κυβέρνησαν  την Ανατολική Ευρώπη μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

"Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θεωρούν ότι η δημιουργία μιας λεγόμενης ζώνης των φυλων στο πλευρό της Ευρώπης, στις παρυφές της ΕΕ, θα μπορούσε να είναι μια εγγύηση ασφάλειας, και ποιο είναι το αποτέλεσμα;", είπε. "Δεν είναι μια ζώνη των φίλων, αλλά μια ζώνη αποκλεισμού».

Πρόσθεσε ότι «η δημιουργία εμπιστοσύνης είναι δύσκολο πράγμα... αλλά πρέπει να αρχίσουμε να το κανούμε. Οι θέσεις μας διαφέρουν, αλλά δεν διαφέρουν τόσο όσο πριν από 40 χρόνια, όταν ένας τοίχος στεκόταν στην Ευρώπη. "

Προέτρεψε για καλυτερό διάλογο μεταξύ Ανατολής-Δύσης, επικαλούμενος το «λαμπρό παράδειγμα» της ιστορικής συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου και της ρωσου Πατριάρχη Κυρίλλου στην Κούβα.

Ο Μεντβέντεφ πρόσθεσε ότι "στη δεκαετία του 1960 ήμασταν στο χείλος της πυρηνικής Αποκάλυψης, αλλά οι δύο αντιθετες πλευρες τοτε κατανοησαν ότι δεν υπάρχει σύγκρουση των πολιτικών συστημάτων που να αξίζει στις ζωές των ανθρώπων."

«Εξαναγκασμος και εκφοβισμος»

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg είχε απευθύνει νωρίτερα στο φόρουμ σχετικά με το θέμα των εντάσεων με τη Ρωσία, υποσχόμενοι μια σταθερή στάση, ενώ προσφέρει επίσης τον εξης διάλογο: «Έχουμε δει μια πιο διεκδικητική Ρωσία, μια Ρωσία που αποσταθεροποιεί την ευρωπαϊκή εντολή της ασφάλειας», είπε.
"Το ΝΑΤΟ δεν επιδιώκει την αντιπαράθεση και δεν θέλουμε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο. Ταυτόχρονα, η απάντησή μας πρέπει να είναι σταθερή. "
Το ΝΑΤΟ τώρα "αναλαμβάνοντας τη μεγαλύτερη ενίσχυση για τη συλλογική μας άμυνα για δεκαετίες, θελουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε επίθεση ή εκφοβισμό. Να μην διεξάγει πόλεμος, αλλά για να αποτρέψουμε τον πόλεμο. "

Ο Stoltenberg χρεώνεται ότι η «ρητορική,  στάση του σώματος και οι ασκήσεις των πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας έχουν ως στόχο να εκφοβίσουν τους γείτονές της, υπονομεύουν την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα στην Ευρώπη." είπε

Τόνισε ότι "για το ΝΑΤΟ, οι συνθήκες υπό τις οποίες οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων θα μπορούσε να έχει  μελετώνται και είναι εξαιρετικά απομακρυσμένες» και προειδοποίησε ότι «κανείς δεν πρέπει να σκεφτει ότι τα πυρηνικά όπλα μπορεί να χρησιμοποιηθουν ως μέρος της συμβατικής σύγκρουσης».

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ είπε ότι "κάποιοι ανησυχούν ότι είμαστε σε υπνοβασία προς την κλιμάκωση με τη Ρωσία ... Καταλαβαίνω αυτές τις ανησυχίες, αλλά δεν τις συμμερίζομαι."


Προέτρεψε μια «πιο εποικοδομητική και πιο συνεργατική σχέση με τη Ρωσία ... Πιστεύω ακράδαντα ότι η απάντηση βρίσκεται λιγοτερο στην άμυνα  και περισσότερο διάλογο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου