Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Συμφωνία ΕΕ και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος - Σε τρεις δόσεις τα 43,7 δισ. ευρώ


Ο στόχος που τέθηκε για το ελληνικό χρέος είναι να προσεγγίσει το 2020 το 124% του ΑΕΠ και το 2022 «σημαντικά κάτω» από το 110% του ΑΕΠ.

Η επόμενη δόση θα εκταμιευτεί σε τρία μέρη: Τα 34,4 δισ. ευρώ θα είναι διαθέσιμα έως τις 13 Δεκεμβρίου, μετά τη έγκριση των Κοινοβουλίων των χωρών τη Ευρωζώνης, ενώ τα υπόλοιπα 9,3 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν στις αρχές του 2013 σε τρεις μικρότερες δόσεις.

Οι άλλες δόσεις είναι συνδεδεμένες με τα λεγόμενα «ορόσημα» του Μνημονίου, μεταξύ των οποίων η φορολογική μεταρρύθμιση τον Ιανουάριο.

Η μείωση του χρέους θα επιτευχθεί με πρωτοβουλίες που περιλαμβάνουν: επαναγορά ελληνικού χρέους, επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ από το πρόγραμμα αγοράς τίτλων (SMP), μείωση των επιτοκίων της ελληνικής δανειακής διευκόλυνσης, σημαντική επέκταση της αποπληρωμής των δανείων της ελληνικής δανειακής διευκόλυνσης και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), αναβολή των πληρωμών των τόκων για τον EFSF.

«Όλα πήγαν καλά. Το παλέψαμε οι Έλληνες, όλοι μαζί, και αύριο ξεκινάει μια καινούργια μέρα για όλους τους Έλληνες. Αύριο θα έχουμε περισσότερα να πούμε με λεπτομέρειες», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

«Το πλαίσιο που διαμορφώθηκε στο Eurogroup είναι η νέα αφετηρία που χρειάζεται η χώρα μετά απο εννέα μήνες αναμονής.
Οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους, το κρίσιμο όμως είναι η μεγάλη εικόνα. Και αυτή είναι αναμφίβολα θετική χάρις στις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού.

Σε εμάς, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, εναπόκειται τώρα να αξιοποιήσουμε το πλαίσιο αυτό και να οργανώσουμε τις εσωτερικές προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Οι αποφάσεις του Eurogroup, με τη συνέχιση της χρηματοδότησης και τη μείωση των επιβαρύνσεων του χρέους, συνιστούν αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Πολλά έχουν να γίνουν ακόμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης και η Ελλάδα πρέπει να συμμετέχει ουσιαστικά σε αυτή τη διαδικασία.

Η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια για τη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη, με ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, προώθηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της ύφεσης και δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής υποστήριξης» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου