Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Γλυτώστε 1.400 θερμίδες την ημέρα


Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να γλυτώσετε 1.400 θερμίδες μέσα σε μια ημέρα, μειώνοντας τις κακές συνήθειες που μπορούν να σας παχύνουν ή να σας χαλάσουν τη δίαιτα.

Καφές-Τσάι-Γάλα: Γλυτώστε 160 θερμίδες
Αν σας αρέσει να πίνετε τον καφέ σας, το τσάι ή το γάλα με 2-3 κουταλιές ζάχαρη, τότε μάθετε ότι κάθε κουταλιά του γλυκού ζάχαρη περιέχει 20 θερμίδες. Μπορεί να σας φαίνεται απειροελάχιστη ποσότητα, αλλά σκεφτείτε πόσες φορές την ημέρα πίνετε κάποιο ρόφημα με προσθήκη ζάχαρης. Αν για παράδειγμα πίνετε καφέ, τσάι, γάλα ή οποιοδήποτε άλλο ρόφημα με 3 κουταλιές ζάχαρη, τότε αυτό αντιστοιχεί σε 60 επιπλέον θερμίδες τη φορά. Πόσες φορές την ημέρα όμως πίνετε κάποιο ρόφημα; Αν πίνετε 4 φορές την ημέρα τότε ισοδυναμεί με 240 θερμίδες! Όσες δηλαδή θα παίρνατε αν τρώγατε 2-3 μπισκότα βουτύρου. Μειώστε λοιπόν τη ζάχαρη από 3 κουταλιές (240 θερμίδες την ημέρα) σε 1 (80 θερμίδες την ημέρα) και γλυτώστε 160 θερμίδες.

Σαλάτα: Γλυτώστε 300 θερμίδες
Αν σας αρέσει να βάζετε στη σαλάτα σας αρκετό λάδι, τότε ξανασκεφτείτε το, καθώς κάθε κουταλιά της σούπας λάδι περιέχει 150 θερμίδες! Αντί λοιπόν να βάλετε 3 κουταλιές (450 θερμίδες), περιορίστε της σε μια (150 θερμίδες) και έτσι θα προσλάβετε μόνο 150 θερμίδες από το λάδι. Σε αντίθετη περίπτωση είναι σαν να έχετε καταναλώσει ένα ολόκληρο κομμάτι μπουγάτσα (450-550 θερμίδες).

Γιαούρτι: Γλυτώστε 140 θερμίδες
Το γιαούρτι γίνεται πιο απολαυστικό αν προσθέσετε και λίγο μέλι… Δεν έχετε άδικο, αλλά σκεφτείτε πόσες θερμίδες θα φορτώσετε τον οργανισμό σας μετά απ’ αυτό. Το μέλι εκτός από πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά είναι πλούσιο και σε θερμίδες. Μια κουταλιά της σούπας περιέχει περίπου 70 θερμίδες. Αν λοιπόν έχετε σκοπό να φάτε το γιαούρτι σας με 2 κουταλιές της σούπας μέλι (140 θερμίδες), αντισταθείτε…

Σάντουιτς-Τοστ: Γλυτώστε 100 θερμίδες
Οι περισσότεροι επιλέγουν να φάνε το σάντουιτς ή το τοστ με την προσθήκη βουτύρου ή μαγιονέζας. Μια κουταλιά της σούπας μαγιονέζα ή βουτύρου περιέχει 100 θερμίδες. Αν λοιπόν κάθε φορά που φτιάχνετε τοστ ή σάντουιτς προσθέτετε μαγιονέζα ή βούτυρο, κόψτε αυτή την κακή συνήθεια, γιατί εκτός από τις θερμίδες δεν είναι και υγιεινό. Αντί για μαγιονέζα βάλτε τυρί φέτα που περιέχει ασβέστιο και αντί για βούτυρο βάλτε στο σάντουιτς ή το τοστ 5-6 ελιές, που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Αν τώρα θέλετε να αποφύγετε τις 100 αυτές θερμίδες πείτε όχι στο βούτυρο, στη μαγιονέζα, αλλά και τις εναλλακτικές τους.

Μακαρόνια: Γλυτώστε 400 θερμίδες
Τα μακαρόνια μπορούν να μετατραπούν σε μια θερμιδική βόμβα, ανάλογα πάντα με τι τα συνοδεύουμε. Αν για παράδειγμα επιλέξετε να φάτε καρμπονάρα, τότε μάθετε ότι θα σας κάνουν… παρέα και 700 θερμίδες. Αντί για καρμπονάρα μπορείτε να καταναλώσετε μια μερίδα μακαρόνια με κιμά (400 θερμίδες), γλυτώνοντας έτσι 300 θερμίδες. Αν τώρα σας αρέσει να βάζετε και αρκετό τυρί στα μακαρόνια σας, προσπαθήστε να το αποφύγετε γιατί θα σας δώσει περίπου 100 θερμίδες επιπλέον, όσο δηλαδή ένα κουλούρι ή μια φέτα ψωμί.

Νυχτερινή έξοδος: Γλυτώστε 300 θερμίδες
Κατά τη νυχτερινή σας έξοδο αν επιλέξετε να πιείτε κάποιο αλκοολούχο ποτό που συνηθίζεται να αραιώνεται με αναψυκτικό τύπου cola, τότε ίσως πρέπει να αναθεωρήσετε… Αν για παράδειγμα πιείτε 2 ποτά (ουίσκι ή βότκα), αυτό ισοδυναμεί σε 140 θερμίδες, αν τώρα βάλετε αναψυκτικό, τότε θα προσλάβετε άλλες 100 θερμίδες. Δηλαδή οι 140 θερμίδες θα γίνουν 240. Ιδανικό λοιπόν θα ήταν να αποφύγετε την προσθήκη αναψυκτικού ή να πιείτε ένα ποτό αντί για δύο. Εναλλακτικά επιλέξτε να πιείτε κρασί (80 θερμίδες).

Μια από τις διατροφικές παγίδες που κρύβει το ποτό είναι οι ξηροί καρποί. Αποφύγετε να τους φάτε και γλυτώστε έως και 200 θερμίδες! Αν θέλετε να χορτάσετε μετά από τη νυχτερινή σας έξοδο καταναλώστε 2 σουβλάκια κοτόπουλο καλαμάκι, που αντιστοιχούν με λίγο παραπάνω από τις θερμίδες των ξηρών καρπών, αλλά αποτελούν πλήρες γεύμα.

Πηγή: lifezone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου