Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Τα "χρυσά" συμβόλαια εν καιρό κρίσης.

800.000 ευρώ για τη λειτουργία της σήραγγας Τυμφρηστού.Διαγωνισμό για τη «συντήρηση και λειτουργία της σήραγγας Τυμφρηστού στην Εθνική Οδό Λαμίας - Καρπενησίου - Αγρινίου» προκήρυξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Σύμφωνα με την σχετική διακήρυξη, η προεκτιμώμενη αμοιβή της σύμβασης ανέρχεται στις 800.000 ευρώ με τον Φ.Π.Α. και θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις της Περιφέρειας. Ο διαγωνισμός έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012, στις 10:00 το πρωί, στα γραφεία της Υπηρεσίας, στη Λαμία (οδός Θερμοπυλών 60).

Σημειώνεται πως αν δεν διεξαχθεί η δημοπρασία την προαναφερθείσα ημερομηνία ή αν διεξαχθεί μεν αλλά δεν κατατεθεί καμιά προσφορά, θα διενεργηθεί σε νέα ημερομηνία, που θα γνωστοποιηθεί σε όσους έλαβαν τεύχη του διαγωνισμού, τα οποία να αναφέρουμε πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

Για τυχόν περαιτέρω πληροφορίες αναφέρουμε τα τηλέφωνα 22313-52719 και 22313-52701.



Λεφτά υπάρχουν!

Φαίνεται ότι στην εποχή της κρίσης κάποιοι θα πλουτίσουν. Ο διαγωνισμός που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Διεύθυνση Έργων της Στερεάς Ελλάδας για την συντήρηση και λειτουργία της σήραγγας, αγγίζει το “αστρονομικό” πόσο των 800.000 ευρώ.


Σε εποχές που η δημόσια διοίκηση απολύει κόσμο και οι μετατάξεις προσωπικού θα έπρεπε να αποτελούν πρώτη προτεραιότητα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας "κόβει" 800 χιλ. ευρώ για την ανάθεση σε ιδιώτη έργου που θα όφειλε να εκτελείται από την ίδια την διοίκηση.

Το “εξωφρενικό” ποσό των 800.000 ευρώ για την λειτουργία και τη συντήρηση της σήραγγας Τυμφρηστού, την οποία ο φορολογούμενος πολίτης έχει “χρυσοπληρώσει”, υπολείπεται κατά ελάχιστο στο ποσό που ανέρχεται, για παράδειγμα, στον δήμο Καρπενησίου το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα με έργα χρήσιμα για τους πολίτες σε 48 χωριά!

Το ερώτημα τελικά προκύπτει αβίαστα. Λεφτά -ακόμα- υπάρχουν, αλλά πού πάνε;

Εκείνο που τελικά μένει είναι η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων της Στερεάς Ελλάδας να μην δεχθεί "αστείες εκπτώσεις" από τις συμμετέχουσες στον διαγωνισμό εταιρίες.

Αν μη τι άλλο ας διασφαλιστεί όσο γίνεται το δημόσιο χρήμα, διότι στην ουσία δεν πρόκειται για έργο, αλλά για παροχή υπηρεσιών φύλαξης.

Συνεπώς, με μεγάλο απόθεμα έκπτωσης που το δημόσιο οφείλει να διεκδικήσει.

Πηγη: Meilika nea


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου