Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Nagpur,Katol,Περιφέρεια της Ινδίας,Πτώση Μετεωρίτων στις 22 Μαΐου 2012



Μια ομάδα επιστημόνων από την Βομβάη θα αναχωρήσει για το Ναγκπούρ τη Δευτέρα για να διερευνήσει και να μελετήσει το αντίκτυπο του ντους των μεγάλων μετεωριτών που έπεσαν την περασμένη Τρίτη στην περιοχή του Katol έγιναν ζημιές σε αρκετά σπίτια.

Δοκιμαστικά ονομάζεται «Vinoba μετεωρίτες 2012 », η ομάδα θα εξετάσει εάν  έχει διαμορφωθεί στην περιοχή κάποιος κρατήρας , καλύπτοντας μια απόσταση περίπου 200 τετραγωνικών χιλιόμετρων, δήλωσε ο Bharat Adur, επικεφαλής τουAkash Ganga Centre for Astronomy (AGCA).
«Το φαινόμενο της λήψης σε μπάλες φωτιάς από τον ουρανό συνοδεύονταν από τεράστια έκρηξη-όπως ήχους που επιβεβαιώθηκαν από πολλούς που τους αντιλήφθηκαν το τελευταίο βράδυ της Τρίτης περίπου στις 5 μ.μ. Το ντους μετεωριτών ταξίδευε προς την ανατολική κατεύθυνση και είναι το πρώτο τέτοιου είδους  ντους μετεωριτών που καταγράφηκε στην Vidarbha περιοχή της Maharashtra, είπε ο Adur (ANS ).

 Η  ομάδα της Γεωλογικής Υπηρεσίας της Ινδίας (GSI), η οποία έχει ήδη συλλέξει κάποια δείγματα, θα αποτύπωση ολόκληρη την περιοχή μέσα στις επόμενες ημέρες, πρόσθεσε.


Ο Adur είπε ότι η βροχή μετεωριτών συνοδεύεται από σεισμούς της μέτρησης των 2,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αλλά δεν είναι σαφές εάν το σωρευτικό αποτέλεσμα των μετεωριτών  δημιούργησε τον σεισμό ή ήταν μια σύμπτωση (το ντους μετεωριτών και ο σεισμός ταυτόχρονα ).

Ο Adur, δήλωσε ότι ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του GSI (Κεντρική Περιφέρεια) Binok Kumar και άλλοι τρεις  επιστήμονες έχουν συλλέξει μικρά δείγματα από τους μετεωρίτες, για επιστημονικές μελέτες και τώρα, η ομάδα της Βομβάης  θα ταξιδέψει εκεί για δικες της ανεξάρτητες μελέτες.

«Έχουν επιβεβαιώσει ότι τα κομμάτια είναι πράγματι μετεωρίτες και αυτό θα προσθεθεί στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας μετά από μια φυσική, χημική ανάλυση και η ηλικία τους θα πρέπει να προσδιορίζετε με τη χρήση ραδιοϊσοτόπων μεθόδων», είπε ο Adur.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Πετρολογίας, Ζ Suresh έχει αποφανθεί στην έκδοση επιταγής ότι τα κομμάτια μαύρου χρώματος ανακτώνται και ανήκουν σε εναν «πετρώδη μετεωρίτη» και είναι πλούσια σε πυριτικό minerate με μικρές ποσότητες σιδήρου και νικελίου.

Ένα από τα δείγματα που ανακτώνται από το Lakshmi Nagar στο Ναγκπούρ μέτρα 9.5x9x9.5 εκατοστά. Με βάρος περίπου 700 gm, πιστεύεται ότι έχει προκαλέσει ένα κενό 8x7x10 cm στη γη.

Πηγη dnaindia.com  *  lunarmeteoritehunters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου