Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ερευνητές στην Ιαπωνία - Αναμένουν τον καταστροφικό σεισμό στη χερσόνησο Boso στα ανατολικά του Τόκιο Σύντομα!

Οι Ιάπωνες ερευνητές λένε ότι ένας τεράστιος σεισμός θα μπορούσε να προκύψει από μια χερσόνησο στα ανατολικά του Τόκιο, σε έναν ξεχωριστό χώρο από εκείνο που προκάλεσε το σεισμό στο Great Kanto  του 1923.

Η Αρχή των Γεωχωρικών Πληροφοριών της Ιαπωνίας ανέφεραν σε έναν πίνακα της κυβέρνησης την Τετάρτη ότι η ανάλυση των συνολικών στοιχείων του συστήματος εντοπισμού θέσης δείχνει ότι η άκρη της χερσονήσου Boso κάθε χρόνο έχει κινηθεί περίπου 3 εκατοστά βόρεια  από το 1997.
Στέλεχος της αρχής λέει ότι ο σεισμός, που θα προκληθεί  ενδέχεται να συσσωρεύεται στην περιοχή, σε μία θαλάσσια τεκτονική πλάκα κάτω από διαφάνειες με την ηπειρωτική πλάκα.

 Η κατάσταση είναι παρόμοια σε όλη την χερσόνησο Miura στα νότια του Τόκιο, κοντά στην Γιοκοχάμα.
Πέρα από το μεγάλο σεισμό του 1923 , η περιοχή της  Χερσονήσου  Boso δεν είχε δει μεγάλο σεισμό για τουλάχιστον 300 χρόνια.

Ο Ερευνητής Takuya Nishimura λέει ότι ένας σεισμός που συμβαίνει στη ζώνη αυτή θα μπορούσε να έχει ένα μέγεθος περίπου των 8  ριχτερ. Λέει ότι η αρχή θα συνεχίσει την ανάλυσή της για την αύξηση της ακρίβειας των εκτιμήσεων της.

ΤΌΚΙΟ


Εάν ένας μέγας-σεισμός πλήξει το Τόκιο, πάνω από 9.600 άνθρωποι θα πεθάνουν με σχεδόν 150.000 τραυματίες και ένα μεγάλο μέρος της ιαπωνικής πρωτεύουσας θα ισοπεδωθεί στο έδαφος, σύμφωνα με την πρόσφατη προσομοίωση που πραγματοποιήθηκε από την  κυβέρνηση Tokyo Metropolitan . Αν γίνει ένας μικρότερος σεισμός της τάξης των 7,3 βαθμών της κλίμακας ριχτερ και πλήξει την μητρόπολη κατάκλισης τότε θα έχουμε περίπου 9.600 νεκρούς και 147.000 ανθρώπους με τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων και 21.900 ανθρώπων σε σοβαρή κατάσταση, έδειξε  η προβολή που έγινε στα πλαίσια της έρευνας.

Περίπου 5,2 εκατομμύρια άνθρωποι δεν θα είναι σε θέση να πάνε στο σπίτι τους λόγω ζημιών και μη μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ο σεισμός θα ισοπεδώσει ή και θα βλάψει σοβαρά κάποια κτίρια 378.000 χιλιάδες περίπου με 188.000 χιλιάδες δομές και καύση στο έδαφος. Ένα τεράστιο τσουνάμι θα χτυπήσει και θα απομονωθούν τα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού που βρίσκονται αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα έξω από το Τόκιο, και τα οποία θεωρούνται μέρος του δήμου,της
Ιαπωνίας.

Αλλά δεν είναι πιθανό να προκαλέσουν βλάβη ή θανάτους στην ίδια τη μητρόπολη. Η προβολή της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει θανάτους και ζημιές σε απομακρυσμένους νομούς που συνθέτουν Μεγαλύτερο το Τόκιο, το σπίτι περίπου 35,0 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Ο AM 7 ο μεγαλύτερος (M + 7) σεισμός στην περιοχή αυτή τη στιγμή έχει μεγάλες δυνατότητες να παράγει καταστροφικές απώλειες ζωής και περιουσίας με ακόμα μεγαλύτερες παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις ...

Πηγη thewatchers.adorraeli,celestialconvergence *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου