Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Η Κίνα θα ξεκινήσει πρώτη αποστολή στο φεγγάρι τον επόμενο μήνα

Ένα μοντέλο του Chang'e-3 σεληνιακού οχήματος, Jade  στην οθόνη κατά τη διάρκεια της Κίνα στην Διεθνή Έκθεση Βιομηχανίας στη Σαγκάη στις 5 Νοεμβρίου 2013.

(CNN) - Η Κίνα θα έχει ξεκινήσει την πρώτη σεληνιακή έρευνά της στις αρχές του Δεκεμβρίου, το κρατικο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε την Τρίτη μόλις πάνω από μια δεκαετία αφού η χώρα έστειλε τον πρώτο αστροναύτη στο διάστημα.
Ο ανιχνευτής Chang'e-3 - ο οποίος θα ανατιναχτεί μακριά από έναν πύραυλο Long March 3B στην επαρχία Σιτσουάν που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κίνα - αναμένεται να προσγειωθεί στην επιφάνεια του φεγγαριού στα μέσα Δεκεμβρίου, εκπρόσωπος της  Κρατική Διοίκηση της Επιστήμης της Κίνας , Τεχνολογίας και Βιομηχανίας Εθνικής Άμυνας είπε ο Xinhua.
Η μη επανδρωμένη αποστολή σηματοδοτεί την πρώτη προσπάθεια της Κίνας σε μια μαλακή προσγείωση στην επιφάνεια της σελήνης και το πρώτο ομαλής προσγείωσης στο φεγγάρι από το σοβιετικό Luna καθετήρα 24 το 1976.

Κατά την προσγείωση, το διαστημικό σκάφος θα κυκλοφορήσει  το Jade  (ονομάζεται Yutu στα κινέζικα) - έξι τροχούς σεληνιακό όχημα εξοπλισμένο με τέσσερις κάμερες και δύο μηχανικά σκέλη που μπορεί να ξεθάψουν δείγματα εδάφους, ένας σχεδιαστής για το rover είπε ο Xinhua νωρίτερα αυτό το μήνα.  Η αργή κίνηση rover θα περιπολεί την επιφάνεια του φεγγαριού για τουλάχιστον τρεις μήνες, σύμφωνα με τον Xinhua.

Η Κίνα έχει ακόμη ανακοίνωση προτιμώμενης θέσης προσγείωσης του καθετήρα, αλλά οι ερευνητές λένε ένα κρατήρα που ονομάζεται κόλπων Iridum, ή κόλπο του Rainbows, είναι πιθανός προορισμό του. Το 2010, η προηγούμενη σεληνιακή αποστολή της Κίνας ειχε συλλάβει εικόνες από τον κρατήρα, ενώ scouting πιθανές τοποθεσίες προσγείωσης για τον ανιχνευτή του 2013.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι επιστήμονες ανησυχούν οτι η κινεζική αποστολή θα μπορούσε να παρέμβει σε μια μελέτη της NASA από το περιβάλλον της σκόνης του φεγγαριού. Κάθοδο το Chang'e-3 είναι πιθανό να δημιουργήσει ενα αξιοσημείωτο νέφος στην επιφάνεια του φεγγαριού, που θα μπορούσε να παραποιήσει τα αποτελέσματα των ερευνών που έχουν ήδη διεξαχθεί από σεληνιακή ατμόσφαιρα της NASA and Dust Environment Explorer (LADEE), Jeff Plescia, πρόεδρος της σεληνιακή εξερεύνησης Ομαδικής Ανάλυσης της NASA είπε στο Space.com, μια νέα ιστοσελίδα στο χώρο.
Η αποστολή αποτελεί τη δεύτερη φάση του προγράμματος εξερεύνησης της Σελήνης της Κίνας, η οποία περιλαμβάνει την τροχιά, την αποβίβαση και επιστροφή στη Γη. Νωρίτερα αποστολές περιλαμβάνονται σχεδίαζαν υψηλής ανάλυσης, με πλήρη κάλυψη στο σεληνιακό χάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου