Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Το βιβλίο των ψαλμών που θα μπορούσε να αξίζει £ 18.000.000


Ένα μικρό βιβλίο ψαλμών, τυπώθηκε στη Νέα Αγγλία  καιρό μετά το ταξίδι του Mayflower, και αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ για το πιο ακριβό κείμενο που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία
 πωλείται σήμερα.
Το  βιβλίο Ψαλμών  θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby στη Νέα Υόρκη, όπου αναμένεται να αγγίξει έως και 30 εκατομμύρια δολάρια (£ 18.000.000). Ο όγκος 300 σελίδων τυπώθηκε από πουριτανική άποικοια στη Νέα Αγγλία γύρω 1640. Ο πλήρης τίτλος του είναι The Whole Booke Psalmes  Μεταφράστηκε στα αγγλικά.
Έχει αναφερθεί στο παρελθόν ότι το βιβλίο ήταν να πωληθεί από την Παλιά Εκκλησία του Νότου στη Βοστώνη, ως ένα από τα δύο υπόλοιπα αντίγραφα της εκκλησίας, για τη χρηματοδότηση επισκευών κτιρίων και φιλανθρωπικό έργο. Η εκκλησία είχε αρχικά πέντε αντίτυπα του βιβλίου.
Οι ψαλμοί τυπώθηκαν εν μέρει ως μια πράξη ανυπακοής εναντίον της Εκκλησίας της Αγγλίας και το King James Bible. Τους δόθηκε μια νέα μετάφραση,που προσπαθεί να πλησιάσει το Εβραϊκό πρωτότυπο από τα υπάρχοντα σύγχρονα διαχείρισης των μεταφράσεων.
Πιστεύεται ότι αρχικά υπήρχαν 1700 αντίτυπα, αλλά μόνο 11 στο σύνολο είναι τώρα γνωστα για ορισμένους να επιβιώσουν. Είναι το πρώτο βιβλίο που έχει τυπωθεί που είναι τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το βιβλίο των Ψαλμων  εκτίθεται στο Ντάλας σε Δημόσια Βιβλιοθήκη. EPA
David Redden του Sotheby, δήλωσε στο BBC τον Απρίλιο: "Το βιβλίο Ψαλμων  είναι ένα μυθικό σπανιότητο Με αυτό, η New England κήρυξε την ανεξαρτησία της από την Εκκλησία της Αγγλίας.».
Και πρόσθεσε: «Έχουμε πουλήσει  βιβλία  $ 11.5 εκατομμυρίων κατά το παρελθόν,τα οποία είναι πολύ λιγότερο σπάνια από αυτό ... είναι το μεγαλύτερο σπάνιο στον κόσμο του βιβλίου. Τίποτα δεν είναι τόσο επιθυμητό όσο το βιβλίο των Ψαλμων. "
Το προηγούμενο ρεκόρ για πιο ακριβό βιβλίο που πουλήθηκε σε δημοπρασία είναι τα πουλιά της Αμερικής από τον John James Audubon,  του 19ου αιώνα ορνιθολογικής απεικόνισης, το οποίο αγοράστηκε για £ 7,12 εκατομμύρια  το 2010.
Τα πουλιά της Αμερικής είναι πάνω από 3ft σε μεγεθος, σε πλήρη αντίθεση με το μέγεθος τσέπης του  βιβλίου των Ψαλμων, το οποίο σχεδιάστηκε για να είναι φορητό και εύκολο για εκκλησιάζοντα χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου