Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Επίθεση χάκερ σε Ελληνικά κυβερνητικά και άλλα site


Εκτός λειτουργίας τέθηκαν αρκετά Ελληνικά site της κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων και της πολιτείας τα ξημερώματα της Δευτέρας ύστερα από επιθέσεις της ομάδας χάκερ "Anonymous".

Οι επιθέσεις (DDoS) είχαν ως αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας οι ιστοσελίδες της Ελληνικής αστυνομίας, του Πρωθυπουργού, των Γενικών αρχείων του κράτους, το πολιτικό site του Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και η ιστοσελίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Άλλα site όπου αναφέρθηκαν προβλήματα ήταν αυτό του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και των Υπουργείων Πολιτισμού, Εθνικής Άμυνας, Αιγαίου και Υγείας.

Όσοι προσπάθησαν να επισκεφτούν τα συγκεκριμένα site σήμερα τα ξημερώματα βρέθηκαν αντιμέτωποι με προειδοποιήσεις σφάλματος.

Η επίθεση ξεκίνησε ύστερα από μηνύματα των Anonymous στο twitter και το facebook ενώ φωτογραφίες από το chat του irc δείχνει την συνεννόηση των χάκερ για το ποια site θα χτυπήσουν.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποια site εμποδίστηκαν από την ομάδα Anonymous και ποια από άλλους ανώνυμους χάκερ.

Η αστυνομία, σε επίσημη δήλωσή της αναφέρει ότι οι δικτυακοί τόποι τέθηκαν προσωρινά εκτός λειτουργίας λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Αυτή την ώρα όλα τα site έχουν τεθεί ξανά σε λειτουργία.

Πηγη Ε-ego

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου