Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Απαγορεύτηκαν οι μπάλες πλυσίματος ρούχων Primato και Ecoball


Μετά τη μπάλα πλυσίματος ρούχων «Primato» και η ανάλογη «Ecoball», που προέρχεται από το ίδιο εργοστάσιο παραγωγής, ανακαλείται με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, η οποία συστήνει στους καταναλωτές που έχουν αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν να το επιστρέψουν στην εταιρεία «Βασιλική και Μαρίνα Γ. Βασιληά» (οδός Στρ.  Δαγκλή 124, Αθήνα, T.K. 11145,  τηλ.: 210- 2236352). 

Η ΓΓΚ ειδοποίησε την παραπάνω εταιρεία, που εισήγαγε και διακίνησε στην ελληνική αγορά το προϊόν-μπάλα πλυσίματος ρούχων πλυντηρίου, με την εμπορική ονομασία «Ecoball», να προβεί στην άμεση απόσυρσή του από όλα τα σημεία πώλησης, την παύση οποιασδήποτε περαιτέρω  προώθησης και την ανάκλησή του από τους καταναλωτές.

Στην ανωτέρω ενέργεια προέβει κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) στην οποία αναφέρεται: «Από τις πραγματοποιηθείσες μετρήσεις και την εμπειρία μας δεν προκύπτουν λόγοι ανησυχίας για τους καταναλωτές. Ωστόσο, συνεκτιμώντας τα αποτελέσματα των μετρήσεων και το γεγονός ότι  δεν πρόκειται για προϊόν πρώτης ανάγκης, η ΕΕΑΕ, έχοντας ως αρχή την αποφυγή οιασδήποτε άσκοπης ραδιολογικής επιβάρυνσης ατόμων ή του περιβάλλοντος, εισηγείται τη μη περαιτέρω εισαγωγή και διάθεση του προϊόντος στην αγορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου