Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ο Παπακωνσταντίνου σε ρόλο… Βασιλάκη Καΐλα δεν έπεισε



«Δεν διάβασα…δεν αλλοίωσα…δεν γνώριζα» ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο ισχυρότερος Υπουργός της κυβέρνηση επί Γεωργίου Παπανδρέου δεν… είδε και δεν άκουσε τίποτα.
Η χθεσινή συνέντευξη στη ΝΕΤ και λόγω ημέρας μας θύμισε το Θέατρο της Δευτέρας με τον πρωταγωνιστή σε ρόλο Βασιλάκη Καίλα: «Ένα εξοχικό έχω, που το έφτιαξα πριν δέκα χρόνια, κυρία Στάη. Κι αυτό είναι υποθηκευμένο στις τράπεζες. Δεν έχω καταθέσεις. Δεν έχω δουλειά», να μην πείθει για τους χειρισμούς του στην πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ενώ απίστευτο ήταν το επιχείρημα :«όχι να πάω φυλακή, για να μη πέσει η κυβέρνηση».
Έπεσε σε πολλές αντιφάσεις και όλα τα επιχειρήματα του περιοριζόταν στο ότι δεν ήταν τόσο ανόητος να βγάλει από τη λίστα τους συγγενείς του…

Δεν μπόρεσε να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα: γιατί χάθηκε το cd μέσα από το γραφείο του.

Δεν έπεισε στις πιεστικές ερωτήσεις αν γνώριζε ότι στη λίστα ήταν τα ονόματα των συγγενών του.

Δεν μπορεί κανείς να πιστέψει ότι είχε καυτά αρχεία με λογαριασμούς ισχυρών παραγόντων της χώρας και δεν ζήτησε να δει τα ονόματα.

« – Δεν … μπορώ να φανταστώ ότι δεν θελήσατε να δείτε όλα τα ονόματα;
   – Όχι δεν ήταν η δουλειά του υπουργού αυτή.
   – Μα, μπορεί κάποιο από αυτά τα ονόματα να είχε τεράστιο ενδιαφέρον. Να έβαζε φωτιά στην Ελλάδα. Είναι δυνατόν;».

Είναι απίστευτος ο τρόπος που έδινε με δόσεις τη λίστα στο ΣΔΟΕ, ενώ έκρυψε ότι ολοκληρωμένη τη λίστα την έδωσε στον κ. Διώτη,  πολύ αργότερα.

Πώς είναι δυνατόν να μην ζητάει ενημέρωση για ένα τόσο σημαντικό θέμα ο αρμόδιος Υπουργός, από τι στιγμή που όπως ισχυρίζεται ο ίδιος έδωσε εντολή να ερευνηθεί η λίστα.

Κι εδώ ο Παπακωνσταντίνου δεν μπόρεσε να δώσει καμιά πειστική απάντηση…

Τα επιχειρήματα για τη μη πρωτοκόλληση της λίστας μόνο ως μαύρο χιούμορ μπορούν εκληφθούν.

Ενώ η ταφόπλακα στα επιχειρήματα του ήταν όταν επιχείρησε να υποβιβάσει την υπόθεση σε επιχειρησιακό ζήτημα. Δεν ενημέρωσε τον Βαγγέλη Βενιζέλο γιατί το θέμα όπως είπε ήταν επιχειρησιακό και το χειριζόταν ο κ. Διώτης…

Δεν μας έκανε σοφότερους… η γραμμή άμυνας του πρώην Τσάρου είναι πολύ αδύνατη και δεν μπορεί να σταθεί στις ισχυρές ευθύνες που έχει αλλά και τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου