Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Ο Αστεροειδής 2012 DA14 θα περάσει μέσα από τη δορυφορική ζώνη της Γης στις 15 Φεβρουαρίου, 2013

Η NASA λέει ότι ο αστεροειδής 2012 DA14 θα περάσει σε περίπου 3,5 ακτίνες  από την επιφάνεια της Γης στις 15 Φεβρουαρίου 2013.
 Θα περάσει μέσα από το  δαχτυλίδι των γεωσύγχρονων δορυφόρων  που βρίσκονται περίπου 35.800 χιλιόμετρα δηλαδή  (21.748 μίλια) πάνω από τον ισημερινό.
Η ενέργεια κρούσης του αστεροειδούς αναφέρεται οτι θα είναι εως και 2,41 μεγατόνους ΤΝΤ.
Η NASA λέει ότι αυτός ο αστεροειδής δεν είναι συνδεδεμένος με τη Γη. Οι αστεροειδής τιμές του είναι  ως 0 στην κλίμακα Τορίνο( κλίμακα επικινδυνότητας των επιπτώσεων).

Κατά την πλησιέστερη προσέγγιση του, ο αστεροειδής θα μπορούσε να πλησιάσει εως  και 14.000 μίλια από τη Γη. Ο μικρός αστεροειδής εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 200 πόδια δηλαδή 60 μέτρα..
Δεν είναι πιθανό να συγκρουστεί με οποιoδήποτε  απο τους δορυφόρους. Ωστόσο, θα είναι κάτω από την επιρροή του πεδίου βαρύτητας της Γης.Περνώντας κοντά από τη Γη θα μπορούσε το πεδίο βαρύτητας να προκαλέσει την τροχιά του αστεροειδή και να αλλάξει δηλαδή να το φέρει πιο κοντά στη Γη - ή να το πάει μακριά από τη Γη.

Οι δορυφόροι,του τηλεφώνου και της τηλεόρασης σταθμεύουν σε γεωστατική τροχιά στο Clarke Belt σε 22.500 μίλια με λιγότερο δύο βαθμούς  απόσταση ... Ο 2012 DA14 θα περάσει τη δορυφορική  ζώνη επικοινωνία μας δύο φορές: Πρώτη φορά - Στο δρόμο του προς τη Γη και δεύτερη φορά - μέσα από την πίσω ζώνη και πάλι στο δρόμο του προς έξω. Ενδέχεται να έχουμε προβλήματα στην επικοινωνία.


Η Γωνία με την οποία το αντικείμενο DA14 2012 θα εισέρχεται και θα εξέρχεται στο Clarke Belt θα καθορίσει τη δυνατότητα να λαμβάνετε από έναν ή περισσότερους δορυφόρους.
Είναι άγνωστο τι άλλα πετρώματα  μπορεί να ταξιδεύουν μαζί με τον  2012 DA14  προς τη Γη μας.

Αν αυτός ο αστεροειδής,με 60 μέτρα σε διάμετρο, τραβιόταν από την βαρύτητα της Γης που θα  επηρέαζε την τροχιά του όπως μερικοί πιστεύουν, ένα απίθανο σενάριο για να καταλάβετε τη ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει μια τέτοια σύγκρουση αν για παράδειγμα έπεφτε στην Βόρεια Αφρική θα είχε δύναμη ίση  με την δύναμη  2000 πυρηνικών όπλων, μια σύγκρουση μεγαλύτερη σε αντίθεση με εκείνη της Tunguska «γεγονός» του 1908 .

Πηγές εντός της NASA είχαν ενημερώσει το Veteranstoday ότι δύο «οχήματα» είχαν ξεκινήσει σε μια αποστολή.Στο Veteranstoday δεν δόθηκε καμία άλλη πληροφορία πέρα από αυτό. Διαβάστε περισσότερα

Ας ελπίσουμε ο 2012 DA14 θα περάσει και τίποτα σοβαρό δεν θα συμβεί.

Βίντεο από Μαρ. 2012

Βίντεο από Ιανουάριο 2013



Πηγή Σύνδεση JPL:  NASA


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου