Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

10 Παράξενα και ακαθάριστα συστατικά των μεταποιημένων τροφίμων

Δέκα συστατικά , συντηρητικά που υπάρχουν στις τροφές.Η συζήτηση σχετικά με γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα, Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς έχει η  κατσαρόλα μας από το 1992. Αυτό το ζήτημα έχει υποβληθεί με περισσότερα υπονοούμενα, ψευδών δηλώσεων, και απλά άγνοια από οποιοδήποτε άλλο θέμα κατά τα τελευταία 100 χρόνια. Ανταγωνίζεται και το κυνήγι μαγισσών του Μεσαίωνα.
Ένας  Γενετικά Τροποποιημένος Οργανισμός είναι ένα φυτό, ή ζώο , που  τα γονίδια έχουν άμεσα τροποποιηθεί για να παραχθούν οι επιθυμητές ιδιότητες, ή να καταστείλουν τις ανεπιθύμητες   ιδιότητες , και αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να περάσουν στις επόμενες γενιές. Αυτό γίνεται με την εισαγωγή ενός γονιδίου για το επιθυμητό χαρακτηριστικό, συχνά από ένα εντελώς διαφορετικό οργανισμό, στο γονίδιο του είδους-στόχου, δημιουργώντας ένα νέο είδος με αυτά τα χαρακτηριστικά. Αυτό είναι απλώς ένας γρηγορότερος τρόπος για να το κάνουν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι σκυλιών και γατών, και κτηνοτρόφοι το έχουν κάνει με την επιλεκτική αναπαραγωγή για πάνω από 5000 χρόνια.Ο καθένας ξέρει τώρα ότι τα μεταποιημένα και τα φαστ φουντ δεν είναι οι προμαχώνες της διατροφής, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να κάνουν αυτά τα συστατικά που περιέχονται μέσα σε αυτά λιγότερο αποκρουστικά μέσα ή έξω από σας και την κουζίνα στο σπίτι σας . Αυτή η λίστα στέλνει ένα σαφές μήνυμα: όταν ένα συσκευασμένο τρόφιμο περιέχει περισσότερα από πέντε συστατικά και περιλαμβάνει μερικά που είναι δύσκολο να προφέρετε, μείνετε μακριά. Κάντε μια στροφή κατ 'ευθείαν στο διάδρομο με τις οργανικές τροφές..

              Άλλα ας έρθουμε στο θέμα μας και ας δούμε τα δέκα ποιο περίεργα συστατικά

                      1) Χημικά λιπάσματα στα  σάντουιτς 

Ενώ τα χημικά λιπάσματα καθιστούνται αναπόφευκτα σε προϊόντα μας σε ελάχιστα ποσά, δεν θα περίμενε κανείς να είναι ένα κοινό πρόσθετο τροφίμων.Ναι καλά διαβάσατε . Ωστόσο, θειικό αμμώνιο γιατί γιαυτό το χημικό μιλάμε μπορεί να βρεθεί μέσα σε πολλά εμπορικά εδέσματα του ψωμιού, συμπεριλαμβανομένων και των παραγόντων αυτού. Η χημική ουσία παρέχει αζώτο για τη μαγιά, δημιουργώντας  πιο συνεπή το προϊόν.


2) ούρα από πρωκτικούς αδένες του κάστορα  σε Βατόμουρο Καραμέλα 


Οι πρωκτικοί αδένες ενός κάστορα, βγάζουν το έκκριμα από τους θύλακες γνωστό ως καστορέλαιο του κάστορα  Βόρειας Αμερικής( Castor canadensis ) Στο ζωολογικό βασίλειο,το καστόριο είναι η κιτρινωπή έκκριση του σάκου καστορέλαιου σε συνδυασμό με τα ούρα του κάστορα, που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια για την σήμανση του εδάφους τους. Και ο αρσενικός και ο θηλυκός κάστορας κατέχει ένα ζευγάρι σάκων καστορέλαιου στους αδένες του πρωκτού  που βρίσκονται σε δύο κοιλότητες κάτω από το δέρμα μεταξύ της πυέλου και της βάσης της ουράς
Το castoreum, λοιπόν αυτό το μείγμα με ούρα είναι ένα κοινό συστατικό σε αρώματα και κολόνιες, αλλά επίσης μερικές φορές χρησιμοποιείται για να - είτε το πιστεύετε είτε όχι - να ενισχύσει τη γεύση βατόμουρου σε καραμέλες και γλυκά.

                  3)Βοδινό λίπος στα περισσότερα προϊόντα



Αν και αυτό δεν μπορεί να ενοχλεί το πιο ένθερμους παμφάγους, άλλοι σοκάρονται όταν ανακαλύπτουν ότι τα αγαπημένα τους προϊόντα απο την παιδική ηλικία περιέχουν κατ 'ευθείαν προς τα πάνω  στο φουλ που λέμε βοδινό λίπος ακόμα και τα  γλύκα . Η ουσία έρχεται να περιλαμβάνει μια λίστα με άλλα έλαια, που μπορεί ή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθούν! Είναι αρκετό για να κάνει μερικούς από εμάς θέλουν να γίνουν χορτοφάγους .

4)Θρυμματισμένο έντομα για τον κόκκινο χρωματισμό τροφίμων
Αφου σκοτώθουν χιλιάδες έντομα σε μια στιγμή,τα αποξηράνουν. Τα αποξηραμένα έντομα βράζονται για να παράγουν ένα υγρό διάλυμα που μπορεί να μετατραπεί σε μια χρωστική ουσία χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από θεραπείες. Μερικοί άνθρωποι ανησυχούν ότι ο χρωματισμός - που συχνά αποκαλείται καρμίνιο ή καρμινικό οξύ - θα μπορούσε να αναφέρεται ως "φυσικό χρώμα," συγκάλυψη στο γεγονός ότι υπάρχουν σφάλματα στο προϊόν. carmine η carminic acid μακριά και αλάργα

5)Το ζουμί σκαθαριού για ψεκάσμα και Καραμέλες

Ξέρετε ότι η γυαλιστερή επίστρωση σε καραμέλες, όπως σοκολατάκια και καραμέλες Ή το ψεκασμα στο κέικ και το παγωτό με κρέμα sundaes γίνετε με αυτή την ουσία.Παίρνουν το λούστρο από τις εκκρίσεις του γυναικείου  σκαθάριου. Η ουσία είναι επίσης γνωστή ως shellac και συνήθως χρησιμοποιείται ως βερνίκι ξύλου.Το βάζουν όμως και σε τρόφιμα

6)Ελαια μέσα απο το μαλλί των προβάτων στην           Τσιχλόφουσκα


 Τα έλαια μέσα απο το μαλλί των προβάτων που συλλέγετε για τη δημιουργία της ουσία που ονομάζεται λανολίνη. Από εκεί, καταλήγει σε τσίχλες (μερικές φορές υπό το πρόσχημα της «βάσης τσίχλας"), αλλά επίσης χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει τα συμπληρώματα βιταμίνης D3.

7)Ανθρώπινα μαλλιά και / ή τα φτερά Πάπια στο ψωμάκι μας

Τι είναι το ψωμάκι σας; Αν το πάρετε από φούρνο, που μπορεί να περιέχει είτε ανθρώπινης τρίχας ή τα φτερά πάπιας.. Η ουσία, που ονομάζεται L-κυστεΐνη ή κυστίνη, χρησιμοποιείται ως εδαφοβελτιωτικό ζύμης να παράγει μια συγκεκριμένη συνέπεια. Ενώ η τεχνητή κυστεΐνη είναι διαθέσιμη, αλλά  είναι απαγορευτικό το κόστος και ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει Kosher και Halal προϊόντα.

8)Πίσσα άνθρακα σε κόκκινη καραμέλα

Η Πίσσα άνθρακα παρατίθεται ως τον αριθμό 199 στον κατάλογο των Ηνωμένων Εθνών "επικίνδυνων εμπορευμάτων," αλλά αυτό δεν σταματά τους ανθρώπους από τη χρήση τους στα τρόφιμα. Ο χρωματισμός Ερυθρού Allura AC προέρχεται από πίσσα άνθρακα και βρίσκεται συνήθως σε κόκκινο χρώμα καραμέλες, αναψυκτικά και άλλα γλυκά. Γιαυτό προσοχή!!!

9)Πυτιά από το στομάχι μοσχαριού σε Πολλά Τυριά



Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όλα τα τυριά χαρακτηρισμένα είτε ως κατάλληλα ή μη κατάλληλα για χορτοφάγους, επειδή στη Βρετανία - και παντού -  πολλά τυριά που παρασκευάζονται με πυτιά, η οποία είναι στο στομάχι μιας νεαρής αγελάδας. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε περισσότερες άλλες χώρες, οι άνθρωποι αφήνετε να μαντέψουν για το περιείχε η πυτιά από το στομάχι-το περιεχόμενο των τυριών τους.

10)Άμμος στο chili της Wendy


H άμμος είναι κρυμμένη σε τσίλι της Wendy ως όνομα ίσως να το θυμάστε από το υψηλής ποιότητας χημεία στο σχολείο: μιλάω για το διοξείδιο του πυριτίου. Προφανώς χρησιμοποιούν άμμο ως «αντι-συσσωμάτωση," ίσως να βεβαιωθείτε ότι το τσίλι μπορεί να διαρκέσει για μέρες και μέρες σε μια θερμάστρα. Μετάβαση αυτό, μαγειρέψτε μόνοι σας ένα γρήγορο χορτοφαγικό γεύμα αντί για αυτό.


Πηγη webecoist

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου