Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Μια πυρκαγιά «εφιάλτης» μαίνεται για τρίτη μέρα στη νοτιοδυτική Γαλλία

 Περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες αγωνίζονται να περιορίσουν μια τεράστια πυρκαγιά που έχει καταστρέψει μια μεγάλη έκταση πευκοδάσους στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Περίπου 6.800 έκταση  (26 τετραγωνικά μίλια) στην περιοχή Gironde και στη γειτονική Landes έχουν καεί από την πυρκαγιά, που ξεκίνησε την Τρίτη.


Πυροσβέστες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν καταφθάσει  στη Γαλλία για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της μαινόμενης πυρκαγιάς που έχει κατακλύσει το νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, στη Γαλλία.

Τις τελευταίες ημέρες, πυκνά σύννεφα καπνού έχουν υψωθεί πάνω από τις παραλίες και τους αυτοκινητόδρομους της περιοχής, ωθώντας τις τοπικές αρχές να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Α63 που συνδέει το Μπορντό με τη βόρεια Ισπανία. Τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη, με έδρα τη Σουηδία και την Ελλάδα, έχουν σταλεί στη χώρα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

Πυρκαγιά μαίνεται κοντά στην οινοπαραγωγική περιοχή του Μπορντό της Γαλλίας. Η περιοχή της Gironde επλήγη σκληρά από πυρκαγιές τον Ιούλιο και τώρα οι πυρκαγιές έχουν ξαναφουντώσει. Η φωτιά, που ξεκίνησε στην περιοχή Λαντύρας τον Ιούλιο, αναζωπυρώθηκε αργά την Τρίτη εν μέσω σκληρής ξηρασίας και υψηλών θερμοκρασιών.


Στο κοντινό χωριό Hostens, η αστυνομία νωρίτερα πήγαινε από πόρτα σε πόρτα λέγοντας στους κατοίκους να φύγουν καθώς η φωτιά προχωρούσε. 



Η Gironde επλήγη από μεγάλες πυρκαγιές , οι οποίες κατέστρεψαν περισσότερα από 20.000 στρέμματα δάσους και ανάγκασαν προσωρινά σχεδόν 40.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι επιστήμονες κατηγορούν την κλιματική αλλαγή και προβλέπουν πιο συχνά και έντονα επεισόδια ακραίων καιρικών συνθηκών, όπως καύσωνες και ξηρασία. Κατι που κατα την αποψη τους προκαλεί της φωτιές 


Πηγη: reuters,france24,break news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου