Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Μετα τα ατομικά έρχονται τα γεωγραφικά για τον εντοπισμό ασθενών μέσω εφαρμογής.

Το 2020 είχε ξεκινήσει μια σειρά συνεδρίων με αντικείμενο την Τεχνολογία Microchip που θα  επιτρέπει την  ταχεία διάγνωση: από AMR - C0VιD-19  ενα από τα πιο ενδιαφέρον συνέδρια ήταν και αυτό το Δρ Παντελής Γεωργίου το οποίο είχα συμμετάσχει λόγο εργασίας. Πέμπτη 2 Ιουλίου του ιδίου έτους.Ο Δρ Παντελής Γεωργίου είναι στο κλάδο των Μηχανικών, Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών η συμμετοχή ηρθε απο το Imperial London College. 

Σε εκείνη  την ομιλία, ο Δρ Γεωργίου παρουσιάσε πώς το εργαστήριό του προωθεί τους τομείς της ανίχνευσης DNA και RNA για γρήγορη διάγνωση μολυσματικών ασθενειών και AMR μέσω του σχεδιασμού συστημάτων Lab-on-Chip που βασίζονται σε CMOS χρησιμοποιώντας ISFET.  παρουσιάσε το Lacewing, το πιο πρόσφατο διαγνωστικό σύστημα χειρός που είναι σε θέση να εντοπίσει γρήγορα βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις σε λιγότερο από 30 λεπτά, κοινοποιώντας αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο στο cloud για επιδημιολογική παρακολούθηση. Τα αποτελέσματα από τις τελευταίες δοκιμές του για την ανίχνευση της ελονοσίας και των βακτηριακών ανθεκτικών λοιμώξεων παρουσιάστηκαν και  επιπλέον των πιο πρόσφατων προσπαθειών του περιλάμβανε και την αντιμετώπιση της εποικημένης  "επιδημίας". Πριν συνεχίσουμε καλο ειναι να δουμε μερικές πληροφορίες για οσους δεν κατέχουν το ολο θέμα της μικροτεχνολογίας και να αναλυθεί η συσκευή που ειναι τα γνωστά τεστ στα οποία υποβάλλεστε . Ας Ξεκινήσουμε απο το lab-on-a-chip ήτο  ( LOC ) το οποίο είναι μια συσκευή που ενσωματώνει μία ή περισσότερες εργαστηριακές λειτουργίες σε ένα ενιαίο ολοκληρωμένο κύκλωμα (κοινώς αποκαλούμενο "τσιπ") από μόνοχιλιοστά έως μερικά τετραγωνικά εκατοστά για να επιτευχθεί αυτοματοποίηση και έλεγχος υψηλής απόδοσης.

αυτο που που στην ουσια κανει την ανιχνευση
                                                βλέπε εικόνα πως ειναι ενα τέτοιο εργαλείο 

Μπορουν τα LOC  να χειριστούν εξαιρετικά μικρούς όγκους υγρών σε λιγότερο από τα pico-λίτρα .Οι συσκευές Lab-on-a-chip είναι ένα υποσύνολο συσκευών μικροηλεκτρομηχανικών συστημάτων (MEMS) 

Χειρίζονται και μελετάνε μικρών ποσότητες υγρών. Ωστόσο, το αυστηρά θεωρημένο "lab-on-a-chip" υποδηλώνει γενικά την κλιμάκωση των μονών ή πολλαπλών εργαστηριακών διεργασιών σε μορφή chip, ενώ το "μTAS" είναι αφιερωμένο στην ολοκλήρωση της συνολικής ακολουθίας εργαστηριακών διαδικασιών για την εκτέλεση χημικής ανάλυσης. Ώστε να δόσει το αποτέλεσμα  Ο όρος "lab-on-a-chip" εισήχθη όταν αποδείχθηκε ότι οι τεχνολογίες μTAS ήταν εφαρμόσιμες για περισσότερους από 'ενα σκοπούς ανάλυσης.

Την τελευταία δεκαετία, έχουμε δει μια σύγκλιση της μικροηλεκτρονικής στον κόσμο της υγειονομικής περίθαλψης που παρέχει νέες λύσεις για έγκαιρη ανίχνευση, διάγνωση στη θεραπεία ασθενειών. Αυτό έγινε εφικτό λόγω της εμφάνισης της τεχνολογίας CMOS, που επιτρέπει την κατασκευή προηγμένων συστημάτων με πλήρη ενσωμάτωση αισθητήρων, οργάνων και επεξεργασίας, επιτρέποντας τον σχεδιασμό μικροσκοπικών ιατρικών συσκευών που λειτουργούν με χαμηλή ισχύ. Αυτό ήταν ιδιαίτερα ευεργετικό για τους τομείς εφαρμογής των διαγνωστικών με βάση το DNA και την πλήρη αλληλούχιση γονιδιώματος, όπου η εφαρμογή χημικών αισθητήρων γνωστών ως Ιον-ευαίσθητων πεδίων επίδρασης τρανζίστορ(κεραία) (ISFETs) απευθείας στο CMOS επέτρεψε το σχεδιασμό συστοιχιών μεγάλης κλίμακας εκατομμυρίων αισθητήρων που μπορούν να πραγματοποιήσουν παράλληλη ανίχνευση νουκλεϊκών οξέων. Επιπλέον, η κλιμάκωση του CMOS με το νόμο του Moore και η δυνατότητα ενσωμάτωσης με τα μικρορευστοποιητικά έχουν επιτρέψει τη δημιουργία φορητών και φορητών συστημάτων ταχείας διάγνωσης για μολυσματικές ασθένειες.

Τα τσιπ είναι παντού ακόμα και στα αθώα τεστάκια που νομίζετε οτι κάνετε....

Μια μεγάλη ώθηση στην έρευνα και το εμπορικό ενδιαφέρον ήρθε στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν οι τεχνολογίες μTAS αποδείχτηκαν οτι προσφέρουν ενδιαφέροντα εργαλεία για εφαρμογές γονιδιωματικής , όπως τριχοειδή ηλεκτροφόρηση και μικροσυστοιχίες DNA . Μια μεγάλη ώθηση στην ερευνητική υποστήριξη προήλθε επίσης από τον στρατό, ειδικά από το DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), δείχνοντας άμεσο  ενδιαφέρον για φορητά συστήματα ανίχνευσης αντιπροσώπων βιολογικών / χημικών πολέμων. Η προστιθέμενη αξία δεν περιοριζόταν μόνο στην ολοκλήρωση εργαστηριακών διαδικασιών για ανάλυση, αλλά και στις χαρακτηριστικές δυνατότητες των επιμέρους συστατικών και στην εφαρμογή σε άλλες, μη αναλυτικές, εργαστηριακές διαδικασίες. Εξ ου και ο όρος "lab-on-a-chip" εισήχθη. Και ειναι αυτο που κανει διάγνωση στο γενετικό υλικό σας για να σας δώσει το πολυπόθητο αρνητικο η θετικο. 

Παρόλο που η εφαρμογή των τσιπ είναι ακόμα νέα και μέτρια, παρατηρείται αυξανόμενο ενδιαφέρον εταιρειών και εφαρμοσμένων ερευνητικών ομάδων σε διάφορους τομείς όπως η ανάλυση (π.χ. χημική ανάλυση, περιβαλλοντική παρακολούθηση, ιατρική διάγνωση και κυτταρική) αλλά και στη συνθετική χημεία (π.χ. ταχεία διαλογή και μικροαντιδραστήρες για φαρμακευτική). Εκτός από τις περαιτέρω εξελίξεις αυτών των εφαρμογών, η έρευνα σε συστήματα Λαμπ ον τσιπ  ​​αναμένεται να επεκταθεί και προς την υποβάθμιση των δομών χειρισμού υγρών, χρησιμοποιώντας τη νανοτεχνολογία . Δίαυλοι μικρομέτρου και νανο-μεγέθους, λαβύρινθοι DNA, ανίχνευση και ανάλυση μεμονωμένων κυττάρων, και νανο-αισθητήρες, μπορεί να καταστούν εφικτοί, επιτρέποντας νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με βιολογικά είδη και μεγάλα μόρια. Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία που καλύπτουν διάφορες πτυχές αυτών των συσκευών, όπως μεταφορά υγρών, ιδιότητες συστήματος, τεχνικές ανίχνευσης,και βιοαναλυτικές εφαρμογές. 



Και για μιλήσουμε για το  Lacewing αυτο το διαγνωστικό εργαλείο που παλι προκειτε για ενα τεχνολογικο εργαλείο μικροτεχνολογιας  είναι σε θέση να εντοπίσει τον ιό που προκαλεί το (Σαρς-Κοβ-2) σε λιγότερο από 30 λεπτά. Συντομα θα ειναι ο διαδόχος του σελφ Τα αποτελέσματα συγχρονίζονται επίσης με το νέφος για επιδημιολογική παρακολούθηση και χαρτογράφηση της επιδημίας. Περισσότερες από 100 μονάδες θα παραχθήκαν  ως πρώτη παρτίδα για επικύρωση τον Ιούνιο στο Hammersmith Hospital του Λονδίνου.

Μιλάμε  για απομακρυσμένη αξιολόγηση του κορόνα  στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα θα βοηθά στον εντοπισμό ασθενών  που χρειάζονται στενότερη παρακολούθηση και κλιμάκωση της φροντίδας σε ρυθμίσεις πρωτοβάθμιας περίθαλψης.



Ο Δρ Jethro Herberg, από το Τμήμα Μολυσματικών Νοσημάτων, και ο Δρ. Παντελής Γεωργίου από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, σε συνεργασία με την Rosetrees Trust, αναπτύσσουν ένα φτηνό, ακριβές, γεωγραφικό τεστ σημείου φροντίδας για τον κορόνα ήδη εχουν ανακοινωθεί απο τα μεγαλύτερα κανάλια της Ευρώπης εμεις υπνο βαθύ και μας το φέρνουν σιγα σιγα πρώτα γρηγορά τεστακια μετα ατομικά και μετα τα γεωγραφικά για να εχουν και τον απολυτο ελεγχο των οποιο και πασχίζουν. Σαφώς και θα υπάρξει και παρόμοια αλληλουχία για τα μπόλια αυτο όμως σε επόμενο άρθρο....  Παμε λοιπόν στο θέμα μας συνεχίζω .....    χρησιμοποιώντας λοιπόν την τεχνολογία Lacewing( γεωγραφικό τεστ ) - ένα φορητό μοριακό διαγνωστικό σύστημα που συνδέεται με κινητό τηλέφωνο. Ήδη ενα ελληνικό Πανεπιστήμιο ετοιμάζει να λανσάρει ενα ελληνικο τεστ που στηρίζετε στο γεωγραφικο να μην ξεχάσετε να τρέξετε μην χάσετε . Η μοναδικότητα της προσέγγισής τους είναι ότι θα χρησιμοποιήσουν την απόκριση του ξενιστή( ο άνθρωπος) για να διακρίνουν μια ποικιλία λοιμώξεων με παρόμοια συμπτώματα με το COVID-19, και επιπλέον του SARS-CoV-2. Αυτή η δοκιμή θα καθοδηγήσει τη διάγνωση, τη θεραπεία και την παρακολούθηση της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19, προκαλώντας ταχεία επίδραση στη δημόσια υγεία. Αυτό λένε αλλά η ουσία είναι αλλού οποίος εχει σοφία ας κάτσει να σκεφτεί.


Όλα αυτά θα ξεκινήσουν αμέσως και θα αναφέρουν την πρόοδο τους επόμενους μήνες. 



Πηγη Ιμπεριαλ Πανεπιστήμιο ,συνέδριο με τον δρ. Γεωργίου και το advance news.  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου