Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

H Σπανιότερη κάμερα του κόσμου η Leica Luxus II αναμένεται να πουλήθει σε τιμη ρεκόρ £ 1.700.000

Μια φωτογραφική μηχανή που πιστεύεται ότι είναι η σπανιότερη στον κόσμο αναμένεται να πουλήθει σε τιμή ρεκόρ πάνω από £ 1.700.000 σε δημοπρασία.

Η επίχρυση Leica Luxus II, η οποία διαθέτει ένα περίβλημα από δέρμα σαύρας, ήταν μόνο ένα από τα τέσσερα μοντέλα περιορισμένης έκδοση του 1932. Η κάμερα του Γερμανού κατασκευαστή έρχεται με ένα φακό 50mm Elmar και ντυμένη απο δέρμα κροκόδειλου.Το μοντέλο θεωρείται ότι είναι η πιο σπάνια φωτογραφική μηχανή στον κόσμο,και μόνο 3 υπήρχαν στον κόσμο όμως την τύχη των άλλων  τριών είναι άγνωστη. Ενώ έχει μια τιμή εκτίμησης στις £ 800,000, πιστεύεται ότι θα μπορούσε να φέρει περισσότερα από τα διπλάσια χρήματα σε σχέση  από μια σειρά Leica 0 που πωλείται το τελευταίο έτος για σχεδόν 2 εκατομμύρια λίρες.

Υπήρχαν μόνο τέσσερα μοντέλα της Leica Luxus II  με επίχρυσο περίβλημα  που έκανε την εμφάνιση της  το 1932 [Bonhams / BNPS]


Ο Jon Baddely, ειδικός στις κάμερες διενέργειας δημοπρασιών Bonhams, δήλωσε: ". Η Leica είναι ένα θρυλικό όνομα μεταξύ των κάμερων και είχε πάντα μια φήμη για την τεχνολογία αιχμής "Φαινόταν σύγχρονη και την έκκλησή της βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη δυνατότητα μεταφοράς της και το γεγονός ότι μια τέτοια compact φωτογραφική μηχανή θα μπορούσε να παράγει αρνητικά που μπορουν να διευρυνθούν. "Αυτη ήταν η διαφορά σε αντίθεση με τις μεγάλες κάμερες τύπου box που ήταν δυσκίνητες σε σύγκριση με την Leica .

 "Στις αρχές της δεκαετίας του 1930 είχε εδραιωθεί ως η φωτογραφική μηχανή της επιλογής για τους φωτογράφους και τον Τύπο και ήταν ένας βασικός παράγοντας στην ανάπτυξη του φωτορεπορτάζ. " Η Leica, παλαιότερα ονομαζόταν Ernst Leitz GmbH, που έκαναν την πρώτη τους φωτογραφική μηχανή  το 1913 η οποία σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί για φωτογράφηση τοπίων. Η εταιρεία ήθελε να γίνει  ενας από τους πιο εμβληματικους κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών γύρω λόγω των μικρο τους, compact μοντέλων, σε αντίθεση με μεγαλύτερες συσκευές των αντιπάλους τους ». Η κάμερα Luxus ΙΙ ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά πάνω από 10 χρόνια πριν, στις Antiques Roadshow, αλλά εκείνη την εποχή ήταν απλά αξίας μέχρι £ 5.000.


Η κάμερα έρχεται με μια θήκη δέρμα κροκοδείλου, το πρώτο που ανακαλύφθηκε [Bonhams / BNPS]

Ο ιδιοκτήτης, βλέποντας την αυξανόμενη δημοτικότητα για τις κάμερες, επέλεξε να κρατήσει τη λαβή του και να δει  την αξία της  να φτάνει ουρανό , αποφάσισε τώρα να την πουλήσει. Ο Andrew Currie, ένας εκπρόσωπος από τον οίκο Bonhams, δήλωσε: "Υπήρχαν 52.000 μοντέλα κατασκευασμένα από τα συνηθισμένα Leica IIs, αλλά υπήρχαν μόνο τέσσερις συλλεκτικές  Luxus Leica IIs. «Ήταν μια πολυτελής έκδοση τους των συνηθισμένων φωτογραφικων  μηχανων, και η τύχη των άλλων τριών είναι άγνωστη και έτσι αυτό την κανει εξαιρετικά σπάνια.  " Η κάμερα είναι ρυθμισμένη να πωληθει σε δημοπρασία στο Bonhams στο Χονγκ Κονγκ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου