Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Ελληνικη εργασια Αιγυπτιου παιδιου που χρονολογηται 1800 χρονια πριν

Ένα αρχαίο δισκίο που περιέχει "αξιοσημείωτα παραδείγματα" της ελληνικής οικιακής εργασίας ενός παιδιού πριν από 1.800 χρόνια περιλαμβάνει ασκήσεις ορθογραφίας, πίνακες  χρόνων και χειρόγραφα. Αυτή η σπάνια και πολύτιμη διορατικότητα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα αρχαία παιδιά διδάχθοντουσαν  έχει κρυφτεί σε αποθήκη για 40 χρόνια, αλλά τώρα θα προβληθεί στη Βρετανική Βιβλιοθήκη ως μέρος της διαδραστικής έκθεσης Making Your Mark μεταξύ 26 Απριλίου και 27 Αυγούστου 2019.


Σύμφωνα με μια αναφορά στο The Daily Mail, ο Roly Keating, διευθύνων σύμβουλος της Βρετανικής Βιβλιοθήκης, δήλωσε ότι "η εργασία δείχνει δύο γραμμές ελληνικων αναγλυφων  σκαλισμένα στο κερί με μια γραφίδα από ένα παιδί που πιστεύεται ότι είναι οκτώ ή εννέα ετων ". είναι το σπίτι ενός παιδιού, ένα παιδί δημοτικού σχολείου τον 2ο αιώνα στην Αίγυπτο και η γραφή του βρίσκεται ακόμα σε αυτό τη μικρη ταμπλετα, η οποία είναι περίπου το μέγεθος ενός iPad μίνι ".
Μιαζει σαν ενα μικρο κομπιουτερ οχι οπως θα το φανταζομασταν εμεις σημερα.


Ωστόσο, στο αρχαιολογικό της πλαίσιο, μια εγγραφή στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν πληροφορεί ότι τα "κεριά" ήταν "μοναδικά μεταξύ των αρχαίων γραπτών υλικών" επειδή θα μπορούσαν εύκολα να διαγραφούν και να ξαναχρησιμοποιηθούν. Δημιουργήθηκαν με την εναπόθεση λεπτού στρώματος κεριού σε ένα κομμάτι ξύλου με ανυψωμένα άκρα ». Και όσον αφορά την εκτέλεση των γραμμάτων, μια συσκευή που ονομάζεται« γραφίδα »ήταν διαμορφωμένη σαν ένα μολύβι με αιχμηρό άκρο για γραφή και ένα επίπεδο άκρο για την απόξεση του κεριού για να εξαλείψει τα λάθη.


Τι έγραφε ομως εκεινο το παιδί;


Μεταξύ των περιεχομένων της αρχαίας ταμπλέτας, το παιδί έγραψε τα λόγια ενός παραθέτου που λέει: "Πρέπει να δεχθείτε συμβουλές μόνο από έναν σοφό άνθρωπο." Αλλά αυτό που είναι αξιοσημείωτο για το γράψιμο του παιδιού είναι η προσοχή στις λεπτομέρειες, ειδικά στην ευθυγράμμιση των γραμμάτων και των λέξεων. Χρησιμοποίησαν έναν οδηγο  για να καθιερώσουν σχεδόν τέλεια οριζόντια ευθυγράμμιση και να εξασφαλίσουν ότι όλα τα γράμματα τους είχαν παρόμοιο ύψος.

Άλλα μέσα γραφής που χρησιμοποίησαν οι αρχαίοι Έλληνες περιελάμβαναν μελάνια σε παπύρους και σκάλισμα σε βράχους. Μια έκθεση του 2011 στο National Geographic αναφέρει πώς οι αρχαιολόγοι που ανασκάπταν σε έναν ελαιώνα στο σύγχρονο χωριό της Ικκάϊνας ανακάλυψαν ένα αρχαίο δισκίο που δημιουργήθηκε από «έναν ελληνόφωνο μυκηναϊκό γραφέα μεταξύ του 1450 και του 1350 π.Χ.» Οι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι η «γραφή»  θεωρείται "μαγικό ή μυστήριο" για  εκείνη την εποχή και αυτό το παράδειγμα σώζεται μόνο "επειδή ένα σωρό σκουπιδιών έπιασε φωτιά περίπου 3.500 χρόνια πριν".


Making Your Mark


Πάνω από 100 αντικείμενα από τη συλλογή της βρετανικής βιβλιοθήκης θα προβάλλονται, τα οποία οι ιστοχώροι τους ισχυρίζονται ότι «γεφυρώνουν τα 5.000 χρόνια» και «διασχίζουν πέντε ηπείρους». Η έκθεση αρχίζει με αιγυπτιακά ιερογλυφικά χαραγμένα σε πέτρινα μνημεία και πρώιμα παραδείγματα τυπωμένων κειμένων όπως το Mainz Psalter, εως και  των πρωτοποριακων εργαλείων ψηφιακων επικοινωνίας που χρησιμοποιούμε σήμερα. "Μεταξύ των αρχαίων καινοτομιών που εμφανίζονται είναι: η κινεζική γραφομηχανή, το σχολιασμένο αντίγραφο του Οδυσσέα από τον James Joyce, μια 60.000 ισχυρή αναφορά εναντίον του διαμελισμού της Μπενγκαλί, τα τατουάζ, Τα σημειωματάρια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, μια εκτύπωση των ιστοριών του Chaucer Canterbury από το 1470.

Ένα πράγμα που χρειάζεται να καθοριστεί σε όλα αυτά είναι ότι το Βρετανικό Μουσείο καλεί την έκθεσή τους "διαδραστική". Αυτή η λέξη μόνο ισχύει για τον κοσμο  που είναι αρκετά τυχεροί να είναι στο Λονδίνο τον Απρίλιο. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε όλα αυτά πολύ διαδραστικά, ξοδεύοντας ένα χειμωνιατικο απογευματινό κάνοντας ένα αρχαίο ελληνικό ταμπλετ με τα παιδιά σας. Πού θα αρχίσετε;

Ο Δρ Karen Carr είναι Αναπληρωτής Καθηγητής  της Emerita, Τμήμα Ιστορίας, Πανεπιστήμιο του Portland. Στην ιστοσελίδα QUATR.us, προσφέρει ένα πραγματικά ασφαλές, βήμα-βήμα οδηγό που υπόσχεται μεγάλη οικογενειακή διασκέδαση. Αλλά με μια πιο σοβαρή σημείωση, οι γονείς δεν πρέπει ποτέ να υποτιμούν την πραγματική σημασία της άσκησης τέτοιων τεχνών με τα παιδιά τους  μαθαινοντας τα παιδιά να αναπτύσσουν τις λεπτές κινητικές δεξιότητες και την επιδεξιότητα που απαιτούνται για χειρουργική επέμβαση εγκεφάλου και ματιού, η τη χημική Μηχανική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου