Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Μετά το Corona19 στην Κίνα, έρχεται ο φόβος για τον ιό Bunia

Μετά το Corona19 στην Κίνα, έρχεται ο φόβος για τον ιό Bunia. Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, 60 άτομα μολύνθηκαν και 7 άτομα πέθαναν από τον νέο ιό των χοίρων του τρέχοντος έτους που προκλήθηκε απο ασθένεια τσιμπούρι που τσίμπησε χοίρους καλά ακούσατε εξηγούμε παρακάτω τι εστι η ασθένεια αυτή.

Μετά το Corona 19 στην Κίνα, έρχεται ο φόβος για τον ιό Bunia όπως τον ονομάζουν τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης, 60 άτομα μολύνθηκαν και 7 άτομα πέθαναν από αυτον τον νέο ιό Bunia φέτος.
Ο ιός, ο οποίος μεταδίδεται μέσω ποντικών, κουνουπιών και ακάρεων, συχνά ονομάζεται ασθένεια τσιμπούρι.

Όποιος μολυνθεί απο την εν λόγο ασθένεια τα αιμοπετάλια εξασθενούν κατά τη διάρκεια υψηλού πυρετού, προκαλώντας επιδημικά κρυολογήματα, αιμορραγικό πυρετό ακόμα και εγκεφαλίτιδα.

Στο Ναντζίνγκ, και συγκεκριμένα στην επαρχία Jiangsu, η Wang Mo, μια γυναίκα στα 60 της, πρόσφατα εμφάνισε συμπτώματα όπως πυρετό και βήχα, και ως αποτέλεσμα της εξέτασής της, κρίθηκε ότι είχε μολυνθεί με τον νέο ιό Bunia και οχι covid19 

Μόνο στο Ναντζίνγκ, 37 άτομα μολύνθηκαν φέτος και μετά τον Απρίλιο, 23 ασθενείς πέθαναν και 5 άτομα πέθαναν στην επαρχία Anhui.

Δύο άνθρωποι πέθαναν από αυτήν την ασθένεια στο Zhejiang.

Ένας αξιωματούχος από το Λαϊκό Νοσοκομείο της επαρχίας Τζιανγκσού είπε, "Φαίνεται να είπε  ότι υπάρχει μόλυνση και έξαρση ενος  νεου ιου των χοίρων εξαιτίας τσιμπουριού "

"Αυτός ο ιός είναι η κύρια πηγή κροτώνων" τσιμπουριών , δήλωσε ο Shanjifang, επικεφαλής λοίμωξης στο πρώτο νοσοκομείο που συνδέεται με τον χώρο αποθήκευσης.
Νωρίτερα το 2011, ένας νέος ιός των χοίρων στο Πεκίνο, την πρωτεύουσα, πίεσε τις κινεζικές αρχές σε καραντίνα.

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας συμβούλεψαν να μην ξαπλώνουν οι  πολίτες στο λιβάδι που έχει μολυνθεί από ακάρεα για μεγάλο χρονικό διάστημα και, εάν δαγκωθεί από το τσιμπούρι, να σκοτώσουν το άκαρι με αλκοόλ ή ένα τσιγάρο για να το αφαιρέσουν εντελώς από το δέρμα και να μεταβουν αμέσως στο νοσοκομείο.


Επιπλέον, δεδομένου ότι τα κατοικίδια ζώα είναι πιο πιθανό να πιάσουν τσιμπούρια, συνιστάται να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην υγιεινή των κατοικίδιων οι ιδιοκτήτες για αποφυγή εξάπλωσης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου