Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

William Kamkwamba το αγορι που άλλαξε τις ζωες ανθρώπων μέσα απο τις ιδέες του

Ο William είχε ένα όνειρο να φέρει ηλεκτρικό ρεύμα και τρεχούμενο νερό στο χωριό του. Και δεν ήταν διατεθειμένος να περιμένει  απο πολιτικούς ή ομάδες βοήθειας να το κάνουν γι 'αυτόν.

Η ανάγκη για δράση ήταν ακόμα μεγαλύτερη το 2002, μετά από μία από τις χειρότερες ξηρασίες στο Μαλάουι, η οποία σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους και άφησε την οικογένειά του στα πρόθυρα της λιμοκτονίας.

Χωρίς να εχει την δυνατότητα  να πηγαίνει  στο σχολείο, συνέχισε την εκπαίδευση του χρησιμοποιώντας μια τοπική βιβλιοθήκη.

Γοητευμένος λοιπον  από την επιστήμη, η ζωή του άλλαξε μια μέρα όταν πήρε ενα κουρελιασμένο βιβλίο και είδε μια φωτογραφία ενός ανεμόμυλου.

Ο κ Kamkwamba είπε στην ιστοσελίδα του BBC News: «Μου κεντρισε το ενδιαφέρον όταν είδα οτι ο  ανεμόμυλος θα μπορούσε να κάνει την ηλεκτρική ενέργεια και την αντλία νερού.

"Σκέφτηκα:« Αυτό θα μπορούσε να είναι μια άμυνα ενάντια στην πείνα. Ισως πρέπει να οικοδομήσω  ένα για τον εαυτό μου ».« Όταν δεν βοηθά την οικογένειά  του στην φάρμα, αφοσιωμένος στο στόχο του ,  εργαζόταν κατω από το φως μιας λάμπας παραφίνης το βράδυ. Αλλά το έξυπνο σχέδιο έδωσε φως και νερο  στην κοινότητά του, περίπου 200 άτομα.Απο μια σκεψη μια ιδεα οδηγήθηκε σε ενα καλό σκοπό.

«Πολλοί, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας μου, νόμιζαν  ότι ήμουν τρελός», θυμάται. "Ποτέ δεν είχαν δει έναν ανεμόμυλο πριν»
Το 2014, ο William Kamkwamba έλαβε το πτυχίο 4 χρόνια του στο Dartmouth College στο Hanover, New Hampshire, όπου ήταν μαθητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου