Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Translate

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Οι μυστήριοι χάρτες του Πίρι Ρέις

Η ιστορία

Ιούλιος του 1957: Στο ανάκτορο Τοπκαπί, στην Κωνσταντινούπολη, βρίσκονται αρχαίοι χάρτες που ανήκαν στον Τούρκο καπετάνιο Πίρι Ρέις, ο οποίος, από πειρατής, είχε γίνει ναύαρχος του οθωμανικού στόλου το 1550. Το σωζόμενο μέρος του χάρτη είναι περίπου 90 επί 65 εκ. Ο χάρτης του Πίρι Ρέις εμφανίζει τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, τη Γροιλανδία και Ανταρκτική, υπείρους που το 1513 δεν είχαν ακόμα ανακαλυφθεί. Ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι τόσο τέλειος που θα μπορούσε μόνο να έχει γίνει από πολύ τις φωτογραφίες υψηλού ύψους.!!!.
Από τον Πίρι Ρέις ξέραμε τους δύο άτλαντες Μπαχρίγιε της Βιβλιοθήκης του Βερολίνου που δίνουν εκπληκτικά ακριβή στοιχεία για την Ερυθρά θάλασσα και το αρχιπέλαγος της Μεσογείου, αλλά οι χάρτες του Τοπκαπί αποδείχτηκαν πολύ πιο καταπληκτικοί όταν τους εξέτασε ο Αμερικανός μηχανικός Άρλινγκτον Χ. Μάλλερυ.

Μια από τις επιγραφές προσδιορίζει τις πηγές που χρησιμοποιήθηκαν από τον Πίρι Ρέις: οκτώ χάρτες του Πτολεμαίου, τέσσερις σύγχρονοι (του Ρέις) πορτογαλικοί χάρτες, ένας αραβικός χάρτης της νότιας Ασίας, και ένας χάρτης του Κολόμπου για τα μέρη του νέου κόσμου. Σύγχρονες έρευνες αποκάλυψαν ότι το έδαφος που απεικονίζει ο χάρτης στο νότο του Ατλαντικού Ωκεανού είναι μια απεικόνιση της Ανταρκτικής κάτω από τον πάγο, που προηγείται χρονικώς της ανακάλυψης της ηπείρου το 1820, και υποστηρίζουν ότι η προϊστορική Ανταρκτική έχει αντιγραφεί από αρχαίους χάρτες δεκάδες χιλιάδων, ακόμη και εκατοντάδες χιλιάδων, ετών!!! 

Το ντοκουμέντο έδειχνε, λόγου χάρη, στην Ανταρκτική, οροσειρές που ανακαλύφτηκαν μόνο το 1952. Και έγραφε και το ακριβές υψόμετρο.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με τον Μάλλερυ, τον οποίο - για να πούμε την αλήθεια - πρέπει να πιστέψουμε μόνο βασιζόμενοι στα λόγια του, αυτοί οι χάρτες δίνουν το ακριβές περίγραμμα της δυτικής Αφρικής και της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Στα περιθώρια, ο ίδιος ο Πίρι Ρέις είχε σημειώσει τις παρακάτω εξηγήσεις:
Αυτοί οι χάρτες έγιναν σύμφωνα με τα στοιχεία είκοσι άλλων χαρτών και τεσσάρων ναυτικών χαρτών Πορτογάλων θαλασσινών πού δείχνουν το Σίντ, το Χίντ και την Κίνα, καθώς και ενός χάρτη πού έφτιαξε ο Χριστόφορος Κολόμβος.
Είναι τόσο σωστοί για τη ναυσιπλοΐα στις Επτά θάλασσες όσο και οι χάρτες των χωρών μας.
Ωστόσο, μαζί με τις τόσο σωστές λεπτομέρειες, τα ντοκουμέντα αυτά περιέχουν και ανεξήγητους εξωφρενισμούς λες και κάποιος θέλησε να δυσκολέψει την ανάγνωσή τους.

Πράγματι, για να διαβαστούν σωστά οι χάρτες, χρειαζόταν ένα είδος σχάρας, την οποία χρησιμοποιούσε ο Πίρι, αλλά που κατέστρεψε πριν θανατωθεί κατά διαταγή του σουλτάνου Σολιμάν Β' επειδή είχε δωροδοκηθεί αδρά για να σταματήσει την πολιορκία του Γιβραλτάρ.
Με τη βοήθεια του Μ. Βάλτερς, της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Ναυτικού των ΗΠΑ, ο Μάλλερυ βάλθηκε ν' αποκρυπτογραφήσει το ντοκουμέντο και ξανάφτιαξε τη σχάρα που επέτρεψε να γίνει μια εκπληκτική ανακάλυψη: οι χάρτες παρουσίαζαν το ακριβές περίγραμμα των ακτών της Βόρειας Αμερικής, της Νότιας Αμερικής και της Ανταρκτικής. Και όχι μόνο το περίγραμμα, αλλά και την τοπογραφία του εσωτερικού των χωρών: οροσειρές, κοιλάδες, οροπέδια και κορυφές.
Αντίθετα, η Γροιλανδία φαινόταν σαν τρία νησιά. 

Αυστηροί έλεγχοι της αμερικανικής Task Force 43 για το Διεθνές Γεωφυσικό Έτος, και του εξερευνητή Πώλ-Εμίλ Βικτόρ, σεισμογραφικές βολιδοσκοπήσεις και βυθομετρήσεις με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα της επιστήμης του 20ού αιώνα, επιβεβαίωσαν τα στοιχεία των χαρτών: οροπέδια, όρη, κορυφές, βρίσκονταν στις σωστές τους τοποθεσίες και η Γροιλανδία βρισκόταν πράγματι πάνω σε τρία μεγάλα ξεχωριστά νησιά.






Ο διάσημος Χάρτης του Πίρι Ρέις.Φαίνονται καθαρά η Ισπανία και η Πορτογαλία επάνω δεξιά
, η δυτική Αφρική δεξιά και η Αμερική αριστερά και κάτω αριστερά.




Πολλά μυστήρια έμεναν όμως ανεξήγητα:
Ο Πίρι Ρέις, που ποτέ δεν είχε εγκαταλείψει τη Μεσόγειο και τις αφρικανικές ακτές, πού μπορεί να βρήκε τις πληροφορίες που είχε και τους χάρτες που ανέφερε;
Γιατί παρουσιάζει τα ντοκουμέντα σαν μυστικά μηνύματα;
Από ποια εποχή χρονολογούνται τα γεωγραφικά και τοπογραφικά στοιχεία;
Πώς και από ποιόν έγιναν;

Μια εμπεριστατωμένη μελέτη έδωσε απαντήσεις στα τέσσερα αυτά ερωτήματα.
Ο Πίρι Ρέις είχε συγκεντρώσει οκτώ ελληνικούς χάρτες, πολύ παλιούς, από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δηλαδή τουλάχιστον δεκατριών αιώνων. Επειδή είχε μείνει στην Αίγυπτο μπορεί να είχε καταφέρει να δει τα μυστικά αρχεία των αρχαίων Αιγυπτίων ιερέων και των μουσουλμάνων.
Το μυστικό του είχε αποκαλυφθεί υπό όρους. Ή τότε, ο Πίρι Ρέις, μολονότι δεν ήταν μυημένος, μπορεί να κατάλαβε πως η κοινοποίηση του ήταν επικίνδυνη.

Ίσως μάλιστα να πλήρωσε και με τη ζωή του την απόκτηση των χαρτών (και η υπόθεση του Γιβραλτάρ να είναι πρόσχημα).

Ο σουλτάνος Σολιμάν Β' ήταν ένας πρίγκιπας πολυμαθέστατος, ιδιαίτερα στην ιστορία και στην επιστήμη, και Σολιμάν, στα τούρκικα, σημαίνει Σολομώντας. (Ό μυημένος μπορεί να έβαλε να σκοτώσουν το βέβηλο που άρχιζε να γίνεται επικίνδυνος με τις γνώσεις του).





Ο πρώτος χάρτης του κόσμου, ο χάρτης του Πίρι Ρέις.
Το σκιαγραμμένο τμήμα είναι το τμήμα που σώζεται.
Τα υπόλοιπα, είναι τα χαμένα τμήματα.





Οι κ.κ. Μάλερυ και Βάλτερς και ο πατήρ Ντάνιελ Λάινχαμ, διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ουέστον των ΗΠΑ και προϊστάμενος των σεισμολογικών υπηρεσιών του Γεωφυσικού Έτους, υπολογίζουν πως τα στοιχεία χρονολογούνται τουλάχιστον 5.000 χρόνια πριν την γέννηση του Χριστού.

Με περισσότερη ακρίβεια, οι παγετολόγοι, προσδιορίζοντας πώς οι χάρτες θα πρέπει να έγιναν πριν τον τελευταίο παγετώνα, βεβαιώνουν πως τα στοιχεία των χαρτών έχουν ηλικία πάνω από δέκα χιλιάδες χρόνια. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποδειχτεί και από τις διαφορές στο περίγραμμα των ακτών που ίσως να οφείλονται σε διάβρωση.

Όσο για τα τεχνικά μέσα που επέτρεψαν τη χαρτογράφηση και ιδιαίτερα την καταγραφή των οροσειρών δεν μπορεί παρά να έγιναν από τον αέρα. Ο Άρλινγκτον Χ. Μάλλερυ παρατηρεί με κάποια πονηριά:
Οι αρχαίοι γεωγράφοι χρησιμοποιούσαν αεροπλάνο! Στην Υδρογραφική Υπηρεσία του Ναυτικού των ΗΠΑ παρατηρούν επίσης:
Υποτίθεται πώς οι Αρχαίοι δεν γνώριζαν την αεροπορία, αλλά εδώ πρόκειται οπωσδήποτε για στοιχεία παρμένα απ' τον αέρα.
Ο ιστορικός Ζώρζ Κετμάν, που μελέτησε αυτό το πρόβλημα, συμπεραίνει:
Είμαστε υποχρεωμένοι να επικαλεστούμε ορισμένα επιστημονικά αινίγματα που μας επιτρέπουν να φανταστούμε πως πολύ αναπτυγμένοι πολιτισμοί υπήρχαν στη Γη, εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια. Υπήρχαν, ή τουλάχιστον είχαν επαφή με τη Γη...

Μία σύγκριση του χάρτη του Πίρι Ρέις και του σύγχρονου χάρτη της συγκεκριμένης περιοχής
Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η απόσταση Αφρικής - Αμερικής, είναι αρκετά σωστή.

Ο ρόλος των Αρχαίων Ελλήνων 


Υποθέσεις που κάνουν διάφοροι ιστορικοί μελετητές, αναφέρουν πως οι γνώσεις που περιέχει ο χάρτης, δεν αποκλείεται να προέρχονται από την εποχή του Πυθέα. Υπάρχουν όμως και υποθέσεις, που κάνουν λόγω για συμπυκνωμένες γνώσεις από την εποχή ακόμα που οι περιοχές των πόλων του πλανήτη μας, δεν είχαν καλυφθεί από πάγο.

Πιο τολμηρές απόψεις όμως, είναι αυτές που αναφέρουν ότι είχε γίνει χρήση πτητικών μέσων για την χαρτογράφηση. Εξάλλου είναι γνωστή η ιστορία του Αρχύτα (Πυθαγόρειος φιλόσοφος και μαθηματικός από τον Τάραντα 428-347 π.Χ.), σύμφωνα με την οποία ήταν αυτός που κατασκεύασε μια μη-επανδρωμένη ιπτάμενη μηχανή, που αποκλήθηκε «πετομηχανή» ή «περιστερά» και που ουσιαστικά ήταν το πρώτο αεριωθούμενο, η οποία μηχανή, λέγεται ότι βασίστηκε σε παλαιότερα σχέδια.

Αρχύτας (Πυθαγόρειος φιλόσοφος και μαθηματικός από τον Τάραντα 428-347 π.Χ.)


Σύμφωνα με μαρτυρία του Φαβωρίνου, ιστορικού των αρχαίων παραδόσεων, ο Αρχύτας επινόησε και κατασκεύασε μια μη-επανδρωμένη ιπτάμενη μηχανή, που αποκλήθηκε «πετομηχανή» ή «περιστερά» και που ουσιαστικά ήταν το πρώτο αεριωθούμενο.



Αρκετοί χάρτες πάντως οι οποίοι έχουν ανακαλυφθεί κατά καιρούς, αποδεικνύουν ότι οι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν άποψη όλης της υδρογείου, πιθανόν γιατί είχαν ταξιδέψει σε όλες τις περιοχές.
Το 1380 μ.Χ., ανακαλύφθηκε ο λεγόμενος «χάρτης του Ζήνωνος», στον οποίο φαινόταν οι χώρες του Αρκτικού κύκλου. Μάλιστα στον ίδιο χάρτη παρουσιάζονται όρη της Γροιλανδίας, που εμείς τα ανακαλύψαμε μόλις το 1947.
Το ίδιο ισχύει και για την Ανταρκτική, όπως απέδειξε η εύρεση του χάρτη που σχεδίασε το 1737 μ.Χ. ο Γάλλος ακαδημαϊκός Φιλίπ Μπυά, σχεδίασε ένα χάρτη ως αντίγραφο πανάρχαιων Ελληνικών χαρτών. Στον ίδιο χάρτη, η Ανταρκτική παρουσιάζεται να αποτελείται από δύο νησιά, πράγμα που ανακαλύφθηκε μόλις το 1958.

Η ανακάλυψη των χαρτών του Πιρί Ρέις ,δείχνει ότι οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν όλο τον κόσμο.

Εν ολίγης, Ο Πιρί Ρέις, κατάρτησε ένα παγκόσμιο άτλαντα χρησιμοποιώντας χάρτες που κατείχε ένας Ισπανός ο οποίος μετείχε και στα 3 ταξίδια του Κολόμβου, (ο οποίος οδηγήθηκε από χάρτες των αρχαίων Ελλήνων) και οκτώ παγκόσμιους χάρτες (που οι ’ραβες ονόμαζαν Ζοφεριγιέ) οι οποίοι σχεδιάστηκαν την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου. Στους χάρτες αυτούς, φαίνονται καθαρά τα δυτικά παράλια της Ευρώπης και της Αφρικής, καθώς και τα ανατολικά παράλια της Νότιας Αμερικής και την παραλιακή γραμμή της Ανταρκτικής.

Σημαντικό επίσης να σημειωθεί, είναι ότι οι χάρτες αυτοί έχουν σχεδιαστεί με την μέθοδο της Γεωγραφικής προβολής, που υποτίθεται ότι εφευρέθηκε τον 20ο αιώνα. Οι αποστάσεις που αναφέρονται μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής και Αμερικής, έχουν μεγάλη ακρίβεια. Οι αποστάσεις αυτές, μετρήθηκαν τον 18ο αιώνα. Πάνω στους ίδιους χάρτες, φαίνονται οι περιοχές κάτω από το Νότιο παγωμένο Ωκεανό (όπως θα ήταν χωρίς τους πάγους), οι οποίες ανακαλύφθηκαν τον 18ο αιώνα. Παρουσιάζουν επίσης την Ανταρκτική η οποία ανακαλύφθηκε το 1830, σημειώνοντας τα βουνά της με τα ύψη τους που ακόμα και σήμερα δεν έχουν υπολογιστεί.

Η Υδρογραφική Υπηρεσία των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε την γνησιότητα των χαρτών, στους οποίους έδωσε ηλικία 5.000 ετών.



Πηγή mistiria

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΜΒΡΥΙΚΑ ΝΕΦΡΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΙ ΚΥΤΤΑΡΑ ΑΡΟΥΡΑΙΩΝ. ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ



HEK 293 = human embryonic kidney cells = ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα.

Που βρισκεται, πως, από ποιές εταιρείες χρησιμοποιείται η παραπάνω ουσία;

Βρίσκεται σε….. ΤΡΌΦΙΜΑ, ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ, ΠΟΤΑ, ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ, ΣΑΛΤΣΕΣ κλπ. που καταναλώνουν ανήλικοι και ενήλικες. Από μωρά, μικρά παιδάκια μέχρι και ηλικιωμένοι…
Τα ανθρώπινα νεφρικά εμβρυικά κύτταρα λαμβάνονται επιλεκτικά από μωρά που έχουν υποστεί έκτρωση ώστε να δημιουργήσουν «απομονωμένους υποδοχείς γεύσεως»

Οι εταιρείες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γεύσεις των συνθετικών, άγευστων και παρά-φύσει προϊόντων τους συνεργάζονται με την εταιρεία βιοτεχνολογίας: Senomyx που χρησιμοποιεί την παραπάνω ανήθικη μέθοδο ως «ενισχυτικό γεύσης» και είναι (ανάμεσα σε άλλες) οι εξής:
PEPSICO, CADBURY ADAMS, Nestlé
… στις οποίες ανήκουν και περιέχονται στα «προϊόντα»:

Στην PEPSICO:

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΆ, Mountain Dew and Mist Aquafina, Gatorade

ΧΥΜΟΊ: Juices Tropicana, Dole, SoBe, Ocean Spray, Lipton Tea

ΜΠΙΣΚΌΤΑ:Gamesa Cookies Online
ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΆ:Quaker Oats cereals and granola bars

ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ, ΓΑΡΙΔΑΚΙΑκλπ.:Frito Lay’s chips, Sabritas, Doritos, Tostitos, Cheetos, Ruffles,

ΓΛΥΚΆ:Sonric’s Sweets

ΚΑΦΕΣ: Frappuccino, Seattle “s Best Coffee
pepsico com

Στην CADBURY ADAMS :
ΤΣΙΧΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ: Chewing Trident, Dentyne, Clorets, Chiclets and Bubaloo, Halls lozenges and Deemint, Crackups
ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ:Cadbury Chocolates, Toblerone, and Marabou
ΧΥΜΟΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ:Kool-aid, Clight, Frisco, Tang
ΖΕΛΑΤΙΝΑΚΙΑ: Jello Gelatin
ΦΥΣΤΙΚΙΑ(!):Planter’s Peanuts
ΚΑΦΕΣ: Gevalia and Maxwell House Coffee
ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ: Nabisco crackers, Oreo cookies, Chips Ahoy! Ritz, Bran, Marbúdorada
ΣΑΛΤΣΕΣ: A1 Steak Sauce Oscar Mayer meats
ΤΥΡΙΑ ΚΡΕΜΑ, ΚΡΕΜΟΕΙΔΗ, ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ:Philadelphia Cream Cheese, Cheese Whiz, Singles, Parmesan, Capri Sun drink, Honey Maple Log Cabin, Mayonnaise, Royal, Mircale Whip Whipped Cream
kraftfoodscompany com

Στην Nestlé: 
ΚΑΦΕΣ:Nescafe Classic Coffee, Decaf, Taster’s Choice, Nescafé Gold,
ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ: Crunch, Baby Ruth, Butterfinger, Aero, Cailler, Kit Kat, Orion, Smarties, Wonka,
ΧΥΜΟΙ, ΤΣΑΪ, ΠΟΣΙΜΑ:Juicy Juice, Nesquik, Milo , Nestea
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ: Cerelac, Gerber Graduates, NaturNés, Nestum,
Food: Hot Pockets, Lean Cusine Frozen Food, Pasta Buitoni, Herta, Maggi, Stouffer’s, Thomy
ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ: Chocapic, Cini Minis, Cookie Crisp, Estrelitas, Fitness, Nesquik,
ΝΕΡΑ: Pure Life, Perrier , Poland Spring, S.Pellegrino
ΓΑΛΑ: Carnation Coffee Mate, Laitiere, NIDO Milk
ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ: Boost, Nutren Junior, Peptamen AF, Resource
ΠΑΓΩΤΑ: Dreyer’s, Extreme, Hagen Dazs, Mövenpick, Nestle Ice Cream
ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ: Alpo, Baker’s, Benful, Cat Chow, Chef Michael’s, Dog Chow, Fancy Feast, Felix, Friskies, Gourmet, bloom, Purina ONE, Purina Pro Plan
ΜΠΑΡΕΣ ΣΥΜΠΛ. ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ: Power Bar Performance
ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ ΒΑΡΟΥΣ: Jenny Craig

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΈΧΟΥΝ «ΕΘΙΣΤΙΚΉ» ΓΕΥΣΗ….. ΤΥΧΑΙΟ;

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΤΗΣ CADBURY ADAMS ΕΙΝΑΙ (ΚΡΑΤΗΘΕΊΤΕ!) Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ Η Β’.

Η παραπάνω (καθόλου «τυχαία» στις επιλογές της εταιρεία) «ευθυγραμμίζει», ομοιογεννοποιεί τα παραπάνω κύτταρα ανθρώπινου γονιδιώματος με γονιδιώματα…. αρουραίων!!!!
ΕΔΩ: ncbi.nlm.nih gov

Η λήψη αυτών των ουσιών αλλάζει, ή καλύτερα μεταλλάσει την ανθρώπινη συμπεριφορά, εκτός του ότι αλλάζει εν αγνοία μας την δίαιτα μας κυριολέκτικα σε καννιβαλιστική, μια και καταναλώνουμε ανθρώπινα κύτταρα μέσα από σόδες-αναψυκτικά σοκολάτες κλπ κλπ.

Οι παραπάνω εταιρείες μετά από σειρά διαμαρτυριών και επιστολών προς αυτές σχετικά με την συνεργασία τους με την εταιρεία Senomyx απάντησαν:








Η Nestlé: Πως η κυτταρική σειρά «έχει καθιερωθεί στην επιστημονική έρευνα»….

Η PEPSICO: «Ελπίζουμε να είναι βέβαιοι, ότι η συνεργασία μας με Senomyx περιορίζεται αυστηρά στη δημιουργία χαμηλών θερμίδων, με φανταστική γεύση ποτών για τους καταναλωτές. Αυτό θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τη δέσμευσή μας για τη μείωση ζάχαρη ανά μερίδα κατά 25% σε βασικά εμπορικά σήματα σε βασικές αγορές για την επόμενη δεκαετία και τελικά να βοηθήσει τους ανθρώπους ζουν υγιέστερα. »

Η CADBURY ADAMS: δεν απάντησε ΚΑΘΟΛΟΥ…

Μια άλλη παρόμοια περίπτωση είναι αυτή της Ιαπωνέζικης εταιρείας: ΑJINOMOTO, η οποία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής της άκρως επικίνδυνης και εθιστικής ουσίας γνωστής στο κοινό ως ασπαρτάμης ( Μονο γλουταμινικό νάτριο, ΜSG, ) συστατικό σε ποτά 0% και γλυκαντική ουσία .
Μελέτες αποκαλύπτουν ότι ένα άτομο που είναι εθισμένο στο MSG, μπορεί να σκοτώσει ακόμη και ένα άλλο πρόσωπο….

Η ασπαρτάμη είχε καταχωρηθεί από το αμερικανικό πεντάγωνο το 2010 ως χημικό όπλο(!).
Μετά από αυτό η ΑJINOMOTO μετονόμασε την ουσία σε: Aminosweet (!) και όλα καλά!

Ο άλλος κατασκευαστής είναι η εταιρεία ΜΟNSANTO (ειδικευμένη στην παραγωγή μεταλλαγμένων τροφίμων) και αυτή επίσης μετονόμασε την ουσία από ασπαρτάμη σε: Νεοτάμη, Neotame….

«Αν και πολλοί δεν γνωρίζουν τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι πανομοιότυπα με δηλητηρίαση ασπαρτάμης….»

Πηγή: olixnos.blogspot.gr



Κρύσταλλοι βρέθηκαν σε θαλάμους μάγματος που μπορούν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να προβλέψουν της ηφαιστειακές εκρήξεις







Με την ανταλλαγή κίνησης σε κρυστάλλους που περιβάλλονται στον ηφαιστειακό βράχο, οι επιστήμονες και οι ερευνητές λένε ότι θα μπορούσαν να πάρουν μια καλύτερη ιδέα για το πότε θα συμβούν εκρήξεις.


Περισσότερα από 500 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κοντά σε ηφαίστεια που θα μπορούσαν να εκραγούν με ελάχιστη ή καμία σαφή προειδοποίηση, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές, ακόμη και παγκόσμιες επιπτώσεις στο κλίμα, όπως στην περίπτωση της έκρηξη του 1991 του ηφαιστείου Pinatubo. Αν και οι επιστήμονες παρακολουθούμε πολλά από τα ηφαίστεια του κόσμου,τις μετακινήσεις του εδάφους, των εκπομπών αερίων και άλλα σημάδια της αναταραχής, οι ηφαιστειολόγοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις σε απευθείας σύνδεση με δραστηριότητα στην επιφάνεια, με την ηφαιστειακή αλλαγή υδραυλικών βαθιών υπόγειων.

Για να μάθουν περισσότερα για την ηφαιστειακή δραστηριότητα, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν στην πρόβλεψη οι ερευνητές ερεύνησαν το μάγμα μέσα από τα ηφαίστεια. Κρύσταλλα συχνά αναπτύσσονται μέσα σε θαλάμους μάγματος, μεγάλες ρωγμές των πετρωμάτων και καυτά υγρά κάτω από τα ηφαίστεια.

" Τα Κρύσταλλα μπορεί να θεωρηθούν σαν ένα βιβλίο ", δήλωσε ο ερευνητής Κέιτ Σόντερς, ηφαιστειολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στην Αγγλία. «Αν κατανοήσουμε πώς να τα διαβάσουμε, καθώς περιέχουν σημαντικές πληροφορίες για το σχηματισμό του μάγματος.« Αλλαγές στη συμπεριφορά στο μάγμα που καταγράφετε σε κρυστάλλους θα μπορούσε με τη σειρά του να ρίξει φως σε ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Ανάπτυξη κρυστάλλων

Κρύσταλλα σε μάγμα συχνά αναπτύσσονται σε ομόκεντρες ζώνες. Αυτό τους καθιστά σαν δακτυλίους των δέντρων - λεπτά αυτά αντανακλούν φορές από μικρή αύξηση, ενώ το πάχος αυτών αντιπροσωπεύουν μεγάλο μέρος της ανάπτυξης. Κάθε ζώνη έχει επίσης μια ελαφρά διαφορετική χημική σύνθεση που αντανακλά τις αλλαγές σε φυσικές συνθήκες μέσα σε θαλάμους μάγματος, δίνοντας ενδείξεις για την εσωτερική ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Η Saunders και οι συνεργάτες της ανέλυσαν κρύσταλλα orthopyroxene μέσα σε ηφαιστειακά πετρώματα που προέρχονται από εννέα διαφορετικές εκρήξεις στο Όρος της Αγίας Ελένης στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, από το 1980 έως το 1986. Το ηφαίστειο είναι περισσότερο γνωστό για τη θεαματική έκρηξη του το 1980.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι ζάντες των κρυστάλλων αυξήθηκαν κατά κανόνα εντός 12 μηνών από κάθε έκρηξη. Οι Κορυφές στην ανάπτυξη των κρυστάλλων συνδέονταν με την αυξημένη σεισμική δραστηριότητα και τη ροή του διοξειδίου του θείου στο ηφαίστειο.

"Αυτή η σχέση μεταξύ οικονομικής ανάπτυξης κρυστάλλων και της ηφαιστειακής σεισμικότητας έχει πολλά αναμενόμενα, αλλά να βλέπουμε τέτοιες σαφείς αποδείξεις αυτής της σχέσης είναι σημαντικό," είπε η Saunders..

Ηφαίστειο ζωτικών σημείων

Παρά το γεγονός ότι το έργο αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει τους επιστήμονες να προβλέψουν την ώρα και την ημέρα της έκρηξης, "Όσο περισσότερο κατανοούμε την εσωτερική λειτουργία ενός ηφαιστείου, τόσο καλύτερη ιδέα  έχουμε", είπε η Saunders. "Εσείς δεν θα ζητούσατε από ένα γιατρό να προβλέψει τον ακριβή χρόνο του θανάτου κάποιου. Ωστόσο, από την παρακολούθηση των ζωτικών σημείων του ασθενούς, είναι σε θέση να προσφέρει μια πιο εμπεριστατωμένη διάγνωση.

"Το ίδιο ισχύει και με τα ηφαίστεια. Όσο περισσότερα γνωρίζουμε για τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα κάτω από αυτές και οι κλίμακες του χρόνου κατά την οποία αυτά συμβαίνουν, τόσο καλύτερα μπορούμε να προβλέψουμε τη συμπεριφορά και το χρονοδιάγραμμα των μελλοντικών τους εκρήξεων. "

Οι ερευνητές ελπίζουν να εξετάσουν και άλλα ηφαίστεια και να συγκρίνουν τα αποτελέσματά τους με άλλες ηφαιστειακές τεχνικές παρακολούθησης.

Το καλύτερο σχέδιο, δήλωσε  η Saunders , μπορεί να είναι η συλλογή των πετρωμάτων από εκρήξεις "50 χρόνων, 100 χρόνων, 1 εκατομμύριο χρόνων πριν και να κρίνουν τα δείγματα αυτά να ερευνήσουμε εάν το ηφαίστειο συμπεριφέρεται με παρόμοιο τρόπο προβλέψιμο και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γνώση για να μας βοηθήσει να παρακολουθήσουμε παρόμοια σημάδια στο αρχείο παρακολούθησης. "


Πηγη
 csmonito crystals

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Fox News:To FBI αποκαλύπτει Μυστικά Αρχεία απο τις Συναντήσεις ΑΤΙΩΝ πάνω από τη Γιούτα


Το γνωστο καναλι σε ολους μας FoxNews ανέφερε ότι το FBI απελευθερώνει τα αρχεία για  τις Συναντήσεις των ΑΤΙΩΝ πάνω από τη Γιούτα.

Στο site τους κάντε κλικ στον σύνδεσμο  vault.fbi (THE FBI FEDERAL BUREAU OF INVESTIGATION)  μπορείτε να διαβάσετε τα έγγραφα  αναλυτικά σχετικά με το Roswell UFO , το Project Blue Book και αν ψάχνετε για « Παραπάνω Εξωγήινη έρευνα» μπορείτε να βρείτε εκεί τα περισσότερα αρχεία.

Εδώ είναι το βίντεο:



Απίστευτες Ηλιακές Ανωμαλίες




Απίστευτα ανεξήγητα αντικείμενα εμφανίζονται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές φιλτραρίσματος..

Stephen Hannard: «Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα άλλο βίντεο σύντομα αναλύοντας ορισμένα από αυτά τα παράξενα αντικείμενα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που δεν περιλαμβάνονται σε αυτό το βίντεο.
Οι φωτογραφίες και το ακατέργαστο υλικό που έχω, περιέχουν πολύ περισσότερες λεπτομέρειες, κυρίως επειδή όπως και κάθε μετατροπή σε βίντεο κάποια μικρή αλλοίωση και απώλεια του ορισμού είναι αναπόφευκτη ".

"Εκτός από τη λειτουργία αυτών των κλιπ μέσω των διαφόρων προγραμμάτων φιλτραρίσματος που έχω αναπτύξει, και κάποια επεξεργασία, κανένας άλλος χειρισμός δεν έχει γίνει, έτσι πιστέψτε, ή οχι αυτά που θα δείτε".





Πηγή : StephenHannardADGUK(youtube)

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Κρυφές Πύλες Μεταξύ Γης και Ήλιου, ισχυρίζεται η NASA


H NASA ισχυρίζεται ότι οι κρυμμένες πύλες μεταξύ της Γης και του Ήλιου υπάρχουν -δημιούργησαν αποστολή για να τις βρουν..

Η πύλη είναι μια συντόμευση, ένας οδηγός, μια πόρτα προς το άγνωστο - ένα εξαιρετικό άνοιγμα στο χωροχρόνο που συνδέει τους ταξιδιώτες σε μακρινά βασίλεια.

Σκεπτόμενοι Sci-Fi; Λοιπόν, διαβάστε την.

Χρηματοδοτήθηκε από τη NASA και ο ερευνητής στο πλάσμα φυσικός Jack Scudder του Πανεπιστημίου της Αϊόβα ισχυρίζεται ότι έχει βρει έναν τρόπο για το πώς θα βρουν τις Πύλες..
.«Τις αποκαλούμε  σημεία -Χ ή περιοχές διάχυσης ηλεκτρονίων," εξηγεί.


«Είναι μέρη όπου το μαγνητικό πεδίο της Γης συνδέεται με το μαγνητικό πεδίο του ήλιου, δημιουργώντας μια αδιατάρακτη πορεία που οδηγεί από το δικό μας πλανήτη στην ατμόσφαιρα του Ήλιου 93 εκατομμύρια μίλια μακριά."


Παρατηρήσεις από το ΘΕΜΙΣ της NASA διαστημόπλοια Cluster και ανιχνευτές της Ευρώπης δείχνουν ότι αυτές οι μαγνητικές πύλες ανοίγουν και κλείνουν δεκάδες φορές κάθε μέρα. Θα βρίσκονται συνήθως μερικές δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, όπου το γήινο μαγνητικό πεδίο συναντά τον ηλιακό άνεμο. Οι περισσότερες είναι μικρές πύλες και βραχύβια.Οι Τόνοι των ενεργητικών σωματιδίων μπορεί να ρέει μέσα από τα ανοίγματα, θέρμανση ανώτερη στην ατμόσφαιρα της Γης, ​​προκαλώντας τις γεωμαγνητικές καταιγίδες, και την ανάφλεξη του φωτεινού πολικού σέλας.

 Η NASA σχεδιάζει μια αποστολή που ονομάζεται «MMS», μικρή για Magnetospheric Multiscale αποστολή,στην έναρξη του 2014, για να μελετήσει το φαινόμενο.Με τους ενεργητικούς ανιχνευτές σωματιδίων και τους μαγνητικούς αισθητήρες, τα τέσσερα διαστημόπλοια του MMS θα απλώνονται στην μαγνητόσφαιρα της Γης και γύρω από τις πύλες για να παρατηρούν πώς λειτουργούν. Μόνο ένα είναι το πρόβλημα: Η εύρεση τους.

Οι Μαγνητικές πύλες είναι αόρατες, ασταθής και αβέβαιες. Ανοίγουν και κλείνουν χωρίς προειδοποίηση »και δεν υπάρχουν πινακίδες για να μας καθοδηγήσουν σε αυτές", σημειώνει ο Scudder. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πινακίδες, και ο Scudder τις έχει βρει. Πύλες με μορφή μέσω της διαδικασίας της μαγνητικής επανασύνδεσης.

Ανακατεμένες γραμμές τις μαγνητικής δύναμης από τον ήλιο και τη Γη σε criss-cross ενώνονται για να δημιουργήσουν τα ανοίγματα τα "X-σημεία" είναι εκεί όπου το σταυρωτό λαμβάνει χώρα. Η ξαφνική συμμετοχή των μαγνητικών πεδίων μπορεί να ωθήσει τις πίδακες φορτισμένων σωματιδίων από το X-σημείο, δημιουργώντας μια "περιοχή διάχυσης ηλεκτρονίων." Για να μάθει πώς να εντοπίσει αυτά τα γεγονότα, ο Scudder εξέτασε τα δεδομένα από ένα διαστημόπλοιο σε τροχιά γύρω από τη Γη,περισσότερο από 10 χρόνια . «Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η εταιρεία Polar διαστημικών σκαφών της NASA πέρασε χρόνια στην μαγνητόσφαιρα της Γης," εξηγεί ο  Scudder , "και αντιμετώπισε πολλά Χ-σημεία κατά τη διάρκεια της αποστολής της."


Πηγή:ufo-blogger

ΠΩΣ Η MONSANTO ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ




Στις αρχές Φεβρουαρίου κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αίτηση για την εκδίκαση μιας υπόθεσης που ελάχιστα έγινε γνωστή στην Ελλάδα. Η οργάνωση No patents on Seeds, που…
υποστηρίζεται από το γερμανικό τμήμα της Greenpeace αλλά και από πολλά κινήματα πολιτών για την οικολογία και την δίκαιη γεωργία, κατέθεσε μήνυση εναντίον της Ευρωπαϊκής Πατέντας EP1962578.
Σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Αρχής πνευματικών δικαιωμάτων το ινδικό πεπόνι, ένα είδος που έχει φυσική αντίσταση στον ιό CYSDV που πλήττει τις καλλιέργειες πεπονιού σε ολόκληρο τον κόσμο, κατοχυρώνεται ως ευρεσιτεχνία στον αμερικανικό κολοσσό Monsanto. Αν και το ινδικό πεπόνι είναι δηλωμένο στην παγκόσμια τράπεζα σπόρων ως παραδοσιακό ινδικό προϊόν, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Αρχής δίνει το δικαίωμα στην Monsanto, να το κατοχυρώσει και επομένως να απαγορεύσει στους αγρότες να το χρησιμοποιούν, αν δεν το αγοράσουν με τους όρους που θα θέτει η εταιρεία.
Μπορεί η υπόθεση να μην παρουσιάζει ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό, έχει όμως τεράστια σημασία καθώς η κατοχύρωση σπόρων από εταιρείες κολοσσούς όπως η Monsanto, σχετίζεται άμεσα με το δικαίωμα του αγρότη να επιλέγει τι καλλιεργεί και του πολίτη να γνωρίζει τι καταναλώνει. Η πνευματική κατοχύρωση σπόρων καθιστά τους αγρότες δέσμιους των γιγαντιαίων πολυεθνικών ενώ παράλληλα στερεί από τον καταναλωτή το δικαίωμα να γνωρίζει τι φαγητό φτάνει στο πιάτο του αλλά και τι είδους τροφές καταναλώνουν τα ζώα και κατά συνέπεια και ο ίδιος μέσω των γαλακτοκομικών και του κρέατος.



Αξίζει να σημειωθεί πως η κατοχύρωση της πατέντας δεν περιορίζεται μόνο στα φυτά αλλά οι εταιρείες προσπαθούν να την επεκτείνουν και στα ζώα. Πατέντα έχει χορηγηθεί για τη χρήση των βοοειδών, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν μέσα από γενετικές έρευνες να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή γάλακτος.
Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο ανησυχητική καθώς οι πολυεθνικές πιέζουν τις κυβερνήσεις της Ευρώπης, να αντικαταστήσουν την παραγωγή σπόρων με τους δικούς τους κατοχυρωμένους, τους οποίους οι αγρότες θα πρέπει να αγοράζουν από τις εταιρείες κάθε χρόνο. Στη Γαλλία όπου καλλιεργούνται περίπου 5.000 ποικιλίες σπόρων, οι 600 είναι κατοχυρωμένοι και αντιστοιχούν στο 99% των σπόρων που καλλιεργούνται προς κατανάλωση. Το Νοέμβριο του 2011 το γαλλικό υπουργείο γεωργίας αποφάσισε πως οι αγρότες οφείλουν να πληρώνουν στις εταιρείες αποζημίωση για τη χρήση των σπόρων τους, ώστε εκείνες να έχουν έσοδα για περεταίρω έρευνες και γενετικές βελτιώσεις των ειδών.

Μπορεί τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα να βρίσκουν σθεναρή αντίσταση στην Ευρώπη και η καλλιέργεια τους να περιορίζεται μόνο σε 110.000 εκτάρια από τα 179 εκατομμύρια καλλιεργήσιμης γης, οι εταιρείες όμως συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον έλεγχο της παραγωγής τροφίμων μέσω της κατοχύρωσης τους. Κολοσσοί στο χώρο της αγροκαλλιέργειας όπως η Monsanto, η Syngenta, η Bayer και η Dupont διεκδικούν από την Ευρωπαϊκή Αρχή να κατοχυρώσουν προϊόντα όπως τα αγγούρια, οι ντομάτες, η γλυκιά πιπεριά, η κολοκύθα και τα πεπόνια ενώ παράλληλα προσπαθούν να κερδίσουν το μονοπώλιο σε είδη που προέρχονται από χώρες της Ασίας και της Αφρικής.
Συχνά προσπαθούν μέσω της πατέντας να ελέγχουν όλα τα στάδια παραγωγής, από τη καλλιέργεια ενός προϊόντος μέχρι την άφιξη του στο πιάτο μας. Πριν ένα χρόνο η Monsanto (της οποίας ο ετήσιος τζίρος αγγίζει τα 44 δις δολάρια) ζήτησε να πατεντάρει την μαργαρίνη και τα μπισκότα στα οποία υπάρχουν ίχνη σόγιας, είδος το οποίο έχει ήδη κατοχυρωθεί στην εταιρεία.


Παράλληλα απαίτησε να μην επιτρέπεται έλεγχος για ίχνη γενετικά μεταλλαγμένων ουσιών στα προϊόντα που έχει κατοχυρώσει. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η εταιρεία έχοντας πατεντάρει ένα προϊόν σε τελικό στάδιο παραγωγής όπως η μαργαρίνη θα έχει παράλληλα μονοπωλήσει και όλη την διαδικασία παραγωγής του ( και φυσικά και τις πρώτες ύλες). Επομένως θα μπορεί όχι μόνο να ελέγχει το προϊόν αλλά και να χρησιμοποιεί γενετικά μεταλλαγμένα είδη στην παραγωγή του, χωρίς να υπόκειται στους ευρωπαϊκούς νόμους που δεν επιτρέπουν την εισαγωγή τους στην Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Πνευματική Κατοχύρωση («πατέντα») αν και δεν επιτρέπει την κατοχύρωση της διαδικασίας, επιτρέπει όμως την κατοχύρωση του τελικού προϊόντος, ακόμα και αν αυτό ανήκει στις συμβατικές καλλιέργειες. Δίνει δηλαδή το δικαίωμα σε μια τεράστια πολυεθνική να πατεντάρει την ντομάτα ως ευρεσιτεχνία αλλά όχι τα στάδια της παραγωγής της. Η ισπανική Consejo Superior de Investigationes Cientificas έχει καταφέρει να κατοχυρώσει ως ευρεσιτεχνία το συμβατικό ηλιέλαιο καθώς και όλα τα προϊόντα που το περιέχουν.
Η Monsanto μέσα από ένα δίκτυο μικρότερων εταιρειών τις οποίες έχει αγοράσει θα καταφέρει σε λίγα χρόνια να κατοχυρώσει ως ευρεσιτεχνία όλα σχεδόν τα φυτά και τα ζώα. Επιχειρεί να επεκτείνει την πατέντα σε προϊόντα όπως τα λουκάνικα, το σαλάμι, το ζαμπόν, τα αυγά αλλά και όσα προϊόντα περιέχουν αυγά, υποπροϊόντα ψαριών ή όσα περιέχουν ίχνη ψαριών, με το επιχείρημα πως στην διαδικασία παραγωγής των προϊόντων αυτών χρησιμοποιήθηκε δική της σόγια (εφόσον ελέγχει το 100% της παγκόσμιας παραγωγής) μέσω των τροφών με τις οποίες ταΐστηκαν τα ζώα που παρήγαγαν τα προϊόντα αυτά.

Αυτό που στην ουσία επιδιώκουν οι τεράστιες πολυεθνικές είναι ο έλεγχος του φαγητού και της παραγωγής του. Είδη όπως το μπρόκολο, οι ντομάτες, το μαρούλι, τα πεπόνια έχουν κατοχυρωθεί ως ευρεσιτεχνίες από τις μεγάλες πολυεθνικές υποχρεώνοντας έτσι τους παραγωγούς να προμηθεύονται τους σπόρους από τις συγκεκριμένες εταιρείες πληρώνοντας «πνευματικά δικαιώματα» και παράλληλα αφαιρώντας τους τη δυνατότητα να τους επαναχρησιμοποιήσουν.

Τέτοιες πρακτικές στην ουσία συνιστούν πειρατεία της φύσης, καταπάτηση του δικαιώματος του καταναλωτή να επιλέγει και τελικά απειλή κατά της ίδιας της δημοκρατίας. Ελέγχοντας την τροφή και την παραγωγή της, ελέγχεις το μέλλον και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων.

Μεγάλη προσοχή στις εταιρίες αυτές! Μην αγοράζεις και στηρίζεις το τέρας της NWO






Πηγη votegreece

The LONDON SHARD: Άφθονοι συμβολισμοί των Ιλλουμινάτι κρυμμένα σε κοινή θέα! (Βίντεο)

  Το Ψηλότερο κτίριο της Ευρώπης, το Shard στο South park του Λονδίνου, άνοιξε το βράδυ, τις 5ης Ιουλίου 2012, με μια θεαματική παράσταση φωτός και λέιζερ .


Οι Λονδρέζοι κατέκλυσαν τις στέγες, μπαλκόνια και δημόσιους χώρους, όπως τον πύργο, το οποίο ανέρχεται στα 1.016 πόδια πάνω από την πόλη,και άναψε  μπλε, πράσινο, μωβ και χρυσό λέιζερ σε όλο τον έναστρο ουρανό της πρωτεύουσας.

Αλλά δεν μπορεί να είναι πιο έντονο! Η μεγάλη πυραμίδα σε σχήμα ουρανοξύστη είναι άφθονη σε αριθμό Ελευθεροτέκτων ενσωματωμένο στη δομή του και προτείνει μια εντελώς ρόλο (blue beam;) στην επερχόμενη εκδήλωση ψεύδης σημαίας της κλίκας Illuminati.



Shard London Εμφάνιση Εκκίνησης Laser στις 5 Ιουλίου, 2012.






(Illuminati Exposed)





Βιντεος undercoveralien  *  jehst

Ρώσος κοσμοναύτης αποκαλύπτει UFO,και τα ΜΥΣΤΙΚΑ των αγρογλυφικών 2012


Ενδιαφέρον και άκρως αμφιλεγόμενο: Eνας Ρώσος κοσμοναύτης αποκαλύπτει UFO , και μυστικά των αγρογλυφικών.

  Δεν ξέρουμε ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος και δεν έχουμε πληροφορίες.

Εν πάση περιπτώσει, εδώ είναι το βίντεο και να ακούσουμε τις εξηγήσεις του.








Ενημέρωση : Λάβαμε τις παρακάτω πληροφορίες(αναγνώστης της Vlada )

Δεν είναι Ρώσος κοσμοναύτης από ότι γνωρίζω όπως ο ίδιος εισηγήθηκε ως ειδικός επιστήμης των υπολογιστών, σε γιόγκα έμπειρος γεννήθηκε στην Masadonia, αλλά τώρα ζει στην Αυστραλία, σύμφωνα με πληροφορίες από το συνέδριο του ... και είναι συγγραφέας ενός περιοδικού που ονομάζεται "η έκτη αίσθηση", αυτό το αποδεικτικό στοιχείων βίντεο είναι από τη "διάσκεψη Nexus" δείτε «Αναμενόμενη κοσμικά γεγονότα από το 2012 απο τον Pane Andov’ » στο youtube, την πλήρη συνέντευξη,την ιστορία του και τις εμπειρίες του.

Χάρη στο Vlada


Εδώ είναι η αρχική έκδοση

Αναμενόμενα κοσμικά γεγονότα από το 2012,Pane Andov’

Η Θαυμάσια παρουσίαση από τον Pane Andov"AstralWalker"  για το μέγα γεγονός που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του έτους 2012 και τις αρχές του 2013. Λοιπόν εξηγεί ότι χιλιάδες χρόνια πριν από το γαλαξιακό κέντρο του Γαλαξία μας, υπήρχε μια ισχυρή απελευθέρωση από ένα τεράστιο ποσό ενέργειας, από το οποίο, όμως ένα τεράστιο, λαμπερό, κυκλικό κύμα εξαπλώθηκε σε όλον τον γαλαξία από το κέντρο του προς τις άκρες του.



Η απελευθερωμένη του ενεργειακού παλμού επηρεάζει ήδη όλο τον γαλαξία όπως τη μικρή κουκίδα που εμείς το λέμε το ηλιακό μας σύστημα. Πολύ σύντομα θα μας βρει και θα μας χτυπήσει με πλήρη δύναμη αυτή η ενεργεια. Εξηγεί τι είδους συνέπειες προκύπτουν από αυτό το εξαπλωμένο κύμα της ενέργειας και πόσο επιρροή θα έχει για το ηλιακό μας σύστημα, για το αστέρι και τον πλανήτη μας και πώς επηρεάζει το DNA της ζωής.

Ο τρόπος που ο  Pane  συνδέει τις τελείες καθιστά σαφές τι ο πλανήτης μας θα αντιμετωπίσει σύντομα και αυτό που εμείς ως άνθρωποι μπορούμε να κάνουμε. Επίσης προσφέρει σημαντικά μηνύματα τα οποία ο ίδιος στηρίζει με επιστημονικά δεδομένα. Για την ιστορία, το DNA του άλλαξε όταν το βιολογικό σώμα του ήταν μόνο επτά ετών, παρέχοντάς του τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τις ικανότητες του όπως η τηλεπάθεια, η απομακρυσμένη προβολή, αστρικό ταξίδι και να έρθει σε επαφή.

Ισχυρίζεται ότι από καιρό σε καιρό πολλές φυλές εξωγήινων  επικοινωνούν και του παραδίδουν σημαντικά μηνύματα , ως αποτέλεσμα των εναλλαγών στο DNA του στην πρώιμη παιδική ηλικία. Μία από αυτές τις φυλές είναι θετική και αποδίδει τα γνήσια αγρογλυφικά, και του εξήγησε τι ακριβώς σημαίνουν οι πολύπλοκες γεωμετρίες. Έτσι ο Pane ήταν σε θέση να μεταφράσει τα πολύπλοκα γεωμετρικά σχέδια που περιλαμβάνουν την λύση της εξίσωσης για το τι αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, όταν πρόκειται να συμβεί κάτι και τι μπορεί να γίνει γι 'αυτό.








Πηγή ddsdtv ,dxbender 

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΩΝ ILLUMINATI

1) Η χρηματική και σεξουαλική δωροδοκία των ανδρών που βρίσκονται σε υψηλά αξιώματα, ώστε να αποκτήσουν την εύνοια τους και να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους

2) Την επιλογή και μύηση στην οργάνωση των πιο αξιόλογων φοιτητών των μεγάλων κολεγίων και πανεπιστημίων ,ώστε το »υλικό» της οργάνωσης να είναι υψηλού επιπέδου.

3) Την προώθηση μελών της οργάνωσης-μέσω των υψηλά ιστάμενων ανδρών που τύχαιναν δωροδοκίας σε κυβερνητικούς και μεγάλους οικονομικούς οργανισμούς ως πρακτόρων.

4) Τον έλεγχο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της εποχής με σκοπό να περάσουν στην κοινή γνώμη με συγκεκαλυμμένο τρόπο, φυσικά οι ιδέες της οργάνωσης έτσι ώστε να προετοιμαστεί το κοινό για την επιβολή μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.




Βασικός στόχος των illuminati είναι η απόρριψη των αρχόντων από τον λαό και η απομάκρυνση του λαού από την εκκλησία. Τα ΜΜΕ αποτελούν ένα βασικό »όπλο» για την διάδοση των ιδεών τους.

5) Την πραγματοποίηση στρατιωτικών πραξικοπημάτων με κάθε τρόπο, κατά των κυβερνήσεων που θα αντιτίθενται στον σκοπό της οργάνωσης, δηλαδή στην εγκαθίδρυση μιας Παγκόσμιας Τάξης.

Συμφώνα με το βιβλίο του Αλέξανδρου Ρολίδη αι αφανείς ρίζες του κακού ο όρκος που έδιναν τα υποψήφια μέλη ήταν ο εξής:

Διαρρηγνύω τους δεσμούς με οποιαδήποτε αρχήν εις οποιασδήποτε και αν υπεσχέθη πιστήν, υποταγήν ή υπηρεσίαν.
Ομνύω να υπακούσω εις τας διαταγάς τας οποίας θα λαμβάνω ίνα εκκαθαρίσωμεν την γήν από τους τυράννους και εχθρούς του τάγματος.
Απαλλάσσω τον εαυτόν μου από κάθε όρκον τον οποίον έδωσα εις την πατρίδα ή εις τους νόμους.

Βασική διδασκαλία:
Ισότης μεταξύ των ανθρώπων και ελευθερία των γενετήσιων ενστίκτων αυτών. Κτύπημα κατά της ιδιοκτησίας.
Τα μόνα στηρίγματα της ιδιοκτησίας και των κρατών είναι η θρησκεία και οι νόμοι, άρα για να επαναφέρει τον άνθρωπον εις τα φυσικά ένστικτα του πρέπει να καταργήσει την ιδιοκτησίαν και να καταστρέψει κάθε θρησκευτικήν πίστην.

Κάθε υποταγή είναι αδυναμία, άρα η εξουσία του πατρός επί των τέκνων πρέπει να πάψει από παιδικής ηλικίας.

Δεν υπάρχει πιο αποτελεσματικός τρόπος να ελέγξεις τους άνδρες από ότι χρησιμοποιώντας τις γυναίκες.

Αυτές πρέπει να αποτελέσουν το κύριο αντικείμενο μελέτης, πρέπει να κερδίσουμε με πανουργία την εύνοια τους, να προσφέρουμε ευκαιρίες απελευθέρωσης από την τυραννία της κοινής γνώμης…).

Οφείλουμε να κατακτήσουμε τον απλό λαό σε όλα τα επίπεδα. Τούτο θα επιτευχτεί κυρίως μέσω των σχολίων και μέσω της ειλικρινούς συμπεριφοράς, συγκαταβάσεως, αποδοχής των προκαταλήψεων τους, τις οποίες εν τω μεταξύ θα εκριζώνουμε και θα διαλύουμε.

Η οργάνωση θεωρείται ηθικός αυτουργός πολλών επαναστάσεων και σημαντικών γεγονότων που καθόρισαν την παγκόσμια ιστορία :
των δυο παγκοσμίων πολέμων, των επαναστάσεων σε ΗΠΑ και Γαλλία, των μυστικών οργανώσεων που στοχεύουν σε μια παγκόσμια διακυβέρνηση, του κομμουνισμού, του σατανισμού, των μυστικών υπηρεσιών, των ναρκωτικών, του λαθρεμπορίου όπλων, των επαφών με εξωγήινους κ.α.

Μια από τις πιο απρόσμενες συνδέσεις των illuminati με την σύγχρονη εποχή είναι εκείνη που παρουσίαζε ως δημιούργημα τους το κίνημα των παιδιών των λουλουδιών (χίπις).
Θεωρείται πως χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο για την διακίνηση των ναρκωτικών που θα διευκόλυνε το σχέδιο περί χειραγώγησης των λαών.

Από John Robbinson illuminati αποδείξεις για την συνομωσία.


ΙΣΟΣΚΕΛΗ ΤΡΙΓΩΝΑ-Ιερή Γεωγραφία


Αρκετά γνωστό είναι το ισοσκελές τρίγωνο της Ακρόπολης της Αθήνας, με τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και τον ναό της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα με απόσταση 242 στάδια. Αν ήταν μόνο αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σύμπτωση αλλά έχουμε πάρα πολλά παρόμοια τρίγωνα για να χαρακτηριστούν απλά συμπτώσεις.



ΔΕΛΦΟΊ





                            Ίση απόσταση απ' το μαντείο των Δελφών έχουν: 




Αθήνα - Ολυμπία, 660 στάδια 
Ελευσίνα - Ιωλκός, 550 στάδια

Μεγαλόπολη - Φιγάλεια, 660 στάδια 

Ιδαίον Ανδρο στην Κρήτη - Σμύρνη, 2198 στάδια

Πέλλα - Κέρκυρα, 1350 στάδια 

Κινύρα Θάσου - Καρδαμύλη Χίου 1700 στάδια 





                                                                         ΔΗΛΟΣ


Ίση απόσταση από το ιερό νησί της Δήλου έχουν: 

Κόρινθος - Μυτιλήνη 
Ασκληπιείο Κω - Ασκληπιείο Επιδαύρου 
Αθήνα - Καρδαμύλη (Χίος) 
Σμύρνη - Θήβα 
Θέρμη Θεσσαλονίκης - Φίλιπποι 
Δίκτυννα - Κνωσός 
Ιδαίον άντρο - μαντείο Τροφωνίου 
Σπάρτη - Πέργαμος 
Ίλιον (Τροία) - Ιωλκός 
Δελφοί - Αλεξάνδρεια 
Αργος - Μυκήνες, 1200 στάδια


ΔΩΔΩΝΗ


Ίση απόσταση από το ιερό της Δωδώνης έχουν: 

Δελφοί - Ιωλκός (1050 στάδια) 
Ολυμπία - Τροφώνιο μαντείο (1240 στάδια) 

Ελευσίνα - ανάκτορο Νέστορα στην Πύλο (1600 στάδια)

Αθήνα - Σπάρτη (1700 στάδια) 

Δήλος - Αλεξάνδρεια Τρωάδος (2482 στάδια) 

Κνωσός - Μίλητος (3300 στάδια) 

Ρώμη - Βυζάντιο 

Αντίστοιχες ιδιότητες παρουσιάζουν επίσης η Αθήνα, η Σπάρτη, το Αργος, η Δωδώνη, η Κνωσός, και η Πέλλα
Η Σμύρνη ισαπέχει απ' την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη (1620 στάδια). (φ x 1000) 
Ο Μαραθώνας ισαπέχει απ' την Αθήνα και από την Κάρυστο.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ
Η απόσταση Ιωλκού - Ελευσίνας είναι 850 στάδια, το άθροισμα των γραμμάτων- αριθμών της λέξεως «Ελευσίς» είναι επίσης 850.
 Ε=5 + Λ=30 + Ε=5 + Υ=400 + Σ=200 + Ι=10 + Σ=200 = 850

Η Χαλκίδα απέχει εξ' ίσου απ' την Θήβα και το Αμφιάρειο, 162 στάδια. Η απόσταση Θήβας Αμφιαρείου είναι 262 στάδια (162 x 1.62 = 2.62 αλλά και 100 x φ2= 262) το τρίγωνο υπακούει στην αρμονία του χρυσού αριθμού φ=1.62. Η Χαλκίδα ισαπέχει επίσης απ' την Αθήνα και τα Μέγαρα 314 στάδια. Δηλαδή παρουσιάζονται ο χρυσός αριθμός φ και το π εκατονταπλασιασμένα. 

Η απόσταση Αθήνας - Σπάρτης είναι 800 στάδια ίση με την απόσταση Αθήνας - Δήλου. Απόσταση ίση με το ύψος της μεγάλης πυραμίδας της Αιγύπτου x 1001.

Η απόσταση Δελφών - Δήλου είναι 1460 στάδια, όσα έτη ήταν το μέγα έτος ή Σωθική περίοδος των Αιγυπτίων 1460 έτη. Κάθε 1460 έτη συμπληρώνει την εμφάνισή του ο Σείριος. Αν η απόσταση διαιρεθεί δια 4 δίνει 365.

ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ

Στο σχέδιο του Παρθενώνα δεν υπάρχει ούτε μία ευθεία γραμμή!
Το πλάτος του Παρθενώνα αντιστοιχεί σε γωνία ενός δευτερολέπτου της μοίρας στην Ισημερινό.

Οι κίονες του Παρθενώνα δεν είναι κάθετοι αλλά αν προεκταθούν νοητά προς τα επάνω συναντώνται στα 1852 μέτρα. Ο όγκος της νοητής πυραμίδας που σχηματίζεται είναι ο μισός της μεγάλης πυραμίδας της Αιγύπτου, 45.000.000 ελληνικά κυβικά πόδια.

Το κέντρο του Παρθενώνα ισαπέχει από το Θησείο, την Πνύκα, το Μνημείο του Φιλοπάππου, και το κέντρο του ναού του Ολυμπίου Διός τα οποία βρίσκονται σε κορυφές κανονικού οκταγώνου.

ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΣ ΝΑΟΣ

Ο ναός του Επικουρείου Απόλλωνος στις Βάσσες Αρκαδίας χτίστηκε από τον Ικτίνο με καθοδήγηση των Ιερέων των Δελφών. Ο Στέλιος Πετράκης ανακάλυψε ότι ο ναός είναι έτσι χτισμένος που κάθε χρόνο να γλιστράει πάνω στην ειδική βάση του με γωνία τέτοια που να στρέφεται κατά 50.2 δευτερόλεπτα της μοίρας κάθε χρόνο στοχεύοντας στο ίδιο αστρικό σημείο λόγω της κίνησης του άξονα της γης.

Ο ναός λεηλατήθηκε απ' τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αύγουστο που αφαίρεσε και τα γλυπτά του, αλλά και από άλλους αργότερα που αφαιρούσαν μέταλλα απ' την ειδικά κατασκευασμένη βάση του. Δεν ξέρουμε αν μπορεί να ακολουθεί μέχρι σήμερα με την ίδια ακρίβεια την προκαθορισμένη του τροχιά προσανατολιζόμενος σε κάποιο αστρικό σημείο... 

Σήμερα (Φεβρουάριος 2001) ο ναός παραμένει σκεπασμένος με νάιλον και σε πρόγραμμα διάλυσης και ανακατασκευής!!

Ο άξονας περιστροφής της γης έχει μια κλίση 23.5° Αυτός ο άξονας κινείται αργά διαγράφοντας κύκλο κάθε 25.920 χρόνια. Σαν παράδειγμα αναφέρω ότι σε 14.000 χρόνια το άστρο Vega θα έχει πάρει την θέση του σημερινού Πολικού Αστέρα που βλέπουμε στο βόρειο ημισφαίριο πάντα στον βορρά. Προφανώς αυτόν τον κύκλο συνυπολόγισαν στην κατασκευή οι κατασκευαστές του ναού.
Ξαναπαίζοντας με αριθμούς 60 x 432 = 25.920

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΟΣ
Ένα από τα αρχαιότερα μαντεία και ιερά ήταν την Δωδώνης, Βρίσκεται στην ίδια ευθεία γραμμή με το μαντείο των Δελφών, την Ακρόπολη της Αθήνας και την Δήλο.

Μία άλλη μακριά ευθεία γραμμή λέγεται ότι ενώνει το Stonehedge, την Ακρόπολη της Αθήνας και την μεγάλη πυραμίδα της Αιγύπτου.


Πηγη ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ (τεύχος 92)













ΝΕΑ ΕΝ ΤΑΧΕΙ Ανθρώπινο λάθος το δυστύχημα στη Φουκουσίμα


Στις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και στην εταιρεία Tokyo Electric Power επιρρίπτει η ειδική επιτροπή του ιαπωνικού κοινοβουλίου, στην έκθεσή της, τις ευθύνες για το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα πέρυσι, στις 11 Μαρτίου του 2011.

Το πόρισμα της επιτροπής είναι καταπέλτης: «Πρόκειται για μία καταστροφή που προκάλεσε ο ανθρώπινος παράγοντας και δεν προκλήθηκε απλώς από το σεισμό και το τσουνάμι», επισημαίνεται, τη στιγμή που η Ιαπωνία θέτει και πάλι σε λειτουργία τους πυρηνικούς της αντιδραστήρες. «Οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση, οι ρυθμιστικές αρχές και η εταιρεία Tokyo Electric Power δεν εκπλήρωσαν το καθήκον τους να προστατεύσουν τη ζωή των ανθρώπων και την κοινωνία», επισημαίνει η επιτροπή στο τελικό της πόρισμα.



Τα 7 σώματα και οι 3 κόσμοι των αρχαίων ελλήνων και οι σχέσεις μεταξύ αυτών


1) Φαντάσου πως βρίσκεσαι καθισμένος στον αναπαυτικό καναπέ σου , μετά από μια εξοντωτική μέρα δουλειάς, με πολλά απρόοπτα και δυσκολίες. Θέλεις όσο τίποτε άλλο να ξεκουραστείς. Χτυπάει το τηλέφωνο και η γυναίκα η ο άντρας που ονειρευόσουν , χωρίς ελπίδα, σου ζητάει να βγείτε. Για λίγο ξεχνάς το κουρασμένο σώμα, και βρίσκεσαι σε μια συναισθηματική δίνη, θυμάσαι πως είσαι ερωτευμένος και μόνο αυτό έχει σημασία. Μέχρι να έρθει η στιγμή να σηκωθείς από τον καναπέ. Τότε επιστρέφει η κούραση , δεν είναι όμως το μόνο που σε επηρεάζει. Από τη μία αυτό από την άλλη τα συναισθήματα. Για μια στιγμή έστω, δεν είσαι ταυτισμένος με κανένα από τα 2, αλλά μετέωρος, αναποφάσιστος, ανάμεσά τους., και λες «εγώ, προτιμώ...» το ένα ...ή το άλλο.


2) Θυμήσου έπειτα 1 γεγονός , όπου συνέβησαν περίπου τα εξής: ενώ μελετάς για την εξεταστική, ή ετοιμάζεις κάτι σημαντικό για σένα που θέλει μπόλικη σκέψη και συγκέντρωση, έρχεται το «μοιραίο» τηλεφώνημα, ή μια ευχάριστη πρόσκληση από μια καλή παρέα. Πάλι ενώ ήσουν απορροφημένος στις σκέψεις σου αυτή τη φορά, μια συναισθηματική κατάσταση σε «πηγαίνει» κάπου αλλού, ή το αντίστροφο: ενώ ζεις μια συναισθηματική κατάσταση, κάτι σε οδηγεί σε σκέψεις, σε προβληματισμούς. Πάλι ίσως βρεθείς μετέωρος , κάπου ανάμεσα, για να παρατηρήσεις, να αποστασιοποιηθείς για λίγο, ν΄ αποφασίσεις.




3) Τώρα προσπάθησε να φανταστείς, ίσως και να θυμηθείς, μια διαφορετική στιγμή: έχεις φτάσει σε μια ωριμότητα , όπου η πείρα των όσων έχεις ζήσει σου έχει δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος είσαι , και το τι θέλεις να κάνεις. Είσαι μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Ξαφνικά συμβαίνει κάτι αναπάντεχο. Χάνεις όλα όσα έχεις ή γνωρίζεις ανθρώπους που ζουν πόνους , ευτυχία, ή εμπειρίες που δεν μπορούσες να φανταστείς. Η συμβαίνει οτιδήποτε άλλο που γκρεμίζει το γνώριμο «κόσμο σου». Για μια στιγμή ξεχνάς την ξεχωριστή σου προσωπικότητα κι ανακαλύπτεις πως υπάρχει μια φυσική ένωση κι αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων , κι όλων των όντων, οι αποστάσεις είναι φαινομενικές, όπως κι ο χρόνος. Είσαι μετέωρος μεταξύ της ξεχωριστής σου ύπαρξης και του Όλου. Κι αυτό διαρκεί ίσως τόσο όσο η λάμψη της αστραπής.

Και στις 3 περιπτώσεις υπάρχουν κάποιες στιγμές που δεν είσαι ταυτισμένος με το σώμα ή τα συναισθήματα ή τις σκέψεις σου. Η σύγκρουση, η «τριβή» μεταξύ αυτών, παράγει μια σπίθα , όπου είμαστε περισσότερο «παρόντες» πιο συνειδητοί, και λέμε «εγώ». Είναι π.χ. διαφορετικό να είμαι ταυτισμένος με την πείνα μου και άλλο να γνωρίζω πως το σώμα μου πεινάει.





Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η 7πλή σύνθεση του ανθρώπου είναι μια αρχαία γνώση που λέει με 2 λόγια το εξής: Ποιος είμαι; Το σώμα(1) μου, η ενέργειά(2) μου, τα συναισθήματά(3) μου , ή οι σκέψεις(4) μου ; Μα όλα αυτά μπορώ να τα παρατηρήσω, να συμβιώσω μαζί τους, να τα βελτιώσω. Τότε ποιος είμαι; Αν προχωρήσω βαθύτερα σε δικά μου βιώματα ή σε εξαιρετικών ανθρώπων ανακαλύπτω και 3 ακόμη χαρακτηριστικά: Η Διάνοια(5), οι ανώτερες σκέψεις, φιλοσοφικές , επιστημονικές, καλλιτεχνικές κ,λ,.π. που ξεπερνούν τις προσωπικές ανάγκες και τη συγκεκριμένη εποχή. Η Διαίσθηση(6) κι η υψηλή, χωρίς περιορισμούς Αγάπη, που έχουν μια σχέση αιτίας αποτελέσματος μεταξύ τους. Η Βούληση(7) που δεν σταματάει μπροστά σε κανένα εμπόδιο , προκειμένου να εκπληρώσει ένα όνειρο ή ανώτερο σκοπό. Έτσι η 7πλή μας σύνθεση από πάνω προς τα κάτω είναι: Βούληση, Διαίσθηση, Διάνοια, Νους Επιθυμιών, Συναισθηματικός φορέας, Ενεργειακός και Φυσικό σώμα. Κι η Χιονάτη - Συνείδηση προσπαθεί να γνωρίσει τους 7 νάνους από τον πιο ιδιότροπο μέχρι τον πιο σοφό.

Αυτά μπορούμε να τα αναπαραστήσουμε με κύκλους που τέμνονται από πάνω ως κάτω. Ο φυσικός κι ο ενεργειακός φορέας, ανήκουν στη σφαίρα του Σώματος, ο Συναισθηματικός κι ο Νους Επιθυμιών, στη σφαίρα της Ψυχής, η Διάνοια κι η Διαίσθηση στη σφαίρα του Νου και η Βούληση ή Ατομικότητα, τη σφαίρα του Πνεύματος. Στα σημεία ανάμιξης , ένωσης ή σύγκρουσης - τριβής αυτών των σφαιρών, γεννιέται η συνείδηση - φως, αυτή που μας ωθεί λέμε «εγώ».



Σώμα - Ψυχή - Νους.

Αυτά τα πεδία ύπαρξης του ανθρώπου εδώ και χιλιάδες χρόνια αλλά και τις τελευταίες δεκαετίες έχουν μελετηθεί ως προς την λεπτότερη, αόρατη φύση τους. Τα αποτελέσματα των ερευνών του Βίλχελμ Ράιχ για την Βιοενέργεια, του ζεύγους Κίρλιαν για τη φωτογράφηση της αύρας, και τόσων άλλων ερευνητών είναι εκπληκτικά. Το ίδιο τα χιλιάδες στατιστικά πειράματα του τομέα της παραψυχολογίας που περιγράφουν πλέον πολύ συγκεκριμένα τον αόρατο κόσμο της ενέργειας, των συναισθημάτων, και των σκέψεων. Επίσης δείχνουν την επικοινωνία μεταξύ γεγονότων και ανθρώπων μέσω αόρατων «νημάτων», ή κυμάτων. Αν δεχτούμε σαν δεδομένο την ύπαρξη του αόρατου ανθρώπου ποιο είναι το μέσο , ο χώρος μέσω του οποίου επικοινωνούν οι αόρατοι άνθρωποι. Φυσικά της αντίστοιχης «ύλης» ή συχνότητας - κραδασμού. Ας φανταστούμε επίσης πως σαν άνθρωποι ενώ χρειαζόμαστε ένα οικοσύστημα για να επιβιώσουμε και να αναπτυχθούμε ως είδος, ξαφνικά μεταφερόμαστε από τη Γη, σε μια σιδερένια μπάλα - πλανήτη. Σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε εκεί. Το ίδιο και οι λεπτότεροι φορείς μας . Δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν αν δε ζούσαν σε ένα αντίστοιχο με αυτούς οικοσύστημα.

Ήδη από τη δεκαετία του ‘80 ο βιολόγος R. Sheldrake μετά από χιλιάδες πειράματα σε ανθρώπους και ζώα εισήγαγε τη θεωρία των Μορφογεννητικών Πεδίων. Πεδίων δηλαδή νοητικών που φυλάσσουν τις εμπειρίες ενός είδους και τι μεταβιβάζουν σε άτομα του είδους ή τις συλλαμβάνουν και τις αξιοποιούν άτομα του είδους, χωρίς να μεταβιβάζονται απαραίτητα μέσω του DNA. Ο κορυφαίος ψυχολόγος Κάρλ Γιούγκ, λίγες δεκαετίες πριν, μελετώντας τα βιώματα, συνειδητά κι ονειρικά ανθρώπων από όλες τις ηπείρους, κατέληξε στη βεβαιότητα του Συλλογικού Ασυνείδητου. Ενός κοινού τόπου όπου οι βαθύτερες και πιο πνευματικές ιδιότητες του είδους μας περιμένουν να αναδυθούν κι ενίοτε αναδύονται. Σ΄ αυτό τον βοήθησε και η μελέτη του συμβολισμού των ονείρων. Μιρσέα Ελιαντ Πολλοί ανθρωπολόγοι, όπως ο , ο Τζοζεφ Κάμπελ και άλλοι μέσα από τα σύμβολα και τους μύθους των λαών, έφτασαν σ΄ αυτό τον κοινό τόπο.

Η γνώση των αόρατων κόσμων ήταν υπήρχε σε πολλούς αρχαίους λαούς. Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι μίλησαν ξεκάθαρα για την ύπαρξη 3 κόσμων στο εκδηλωμένο σύμπαν: τον κόσμο του Σώματος της Ψυχής και του Νου.



Σύμφωνα με τον Πλάτωνα :


• Ο Νους ή το Πνεύμα του Κόσμου είναι ο δημιουργός θεός συνεχιστής στη δημιουργία του άχρονου Όντος - Θεού, πρωταρχικού δημιουργού.
• Η Ψυχή του κόσμου γεννιέται από την ανάμιξη του πρωταρχικού Όντος, της Πρωταρχικής Ουσίας και του Νου. Μετέχει δηλαδή της ουσίας τους κι αναλαμβάνει να αποτυπώνει αυτά τα επίπεδα στο
• Σώμα , η Ύλη του κόσμου που δομείται σε διάφορα επίπεδα.

Διαβάζουμε στον Τίμαιο: 
Ο Δημιουργός «..κατασκεύασε το σύμπαν, αφού έβαλε νουν εις την ψυχή και την ψυχή εις το σώμα» «Δεν είναι δυνατόν να συναρμολογηθούν καλά 2 πράγματα, χωρίς να χρησιμοποιηθεί κάποιο άλλο, διότι αυτό το 3ο πρέπει να χρησιμέψει ως σύνδεσμος μεταξύ των δύο»Είναι ενδιαφέρον το σημείο όπου αναφέρει πως η Ψυχή έχει το ίδιο κέντρο με το Σώμα, όμως δημιουργήθηκε ώστε να το περικλείει και να το υπερκαλύπτει. Και συνεχίζει λέγοντας πως : «το σώμα του ουρανού κατέστη ορατό ενώ η ψυχή παρέμεινε αόρατη». Βλέπουμε μια αναφορά στην αύρα του Κόσμου.


Ανάλογες διδασκαλίες βρίσκουμε στους Στωικούς και τους Νεοπλατωνικούς φιλόσοφους.
Όμως και αυτοί και ο Πλάτωνας ισχυρίζονται πως ο άνθρωπος είναι δημιουργημένος ανάλογα με τον Κόσμο: «Όποιος εργάζεται πάρα πολύ διανοητικώς, να δίνε και εις το σώμα την κίνηση . που χρειάζεται Εκείνος πάλι που με επιμέλεια διαπλάθει το σώμα του πρέπει να ανταποδίδε8ι και εις την ψυχή τις αναγκαίες κινήσεις, χρησιμοποιώντας τη μουσική και κάθε είδος φιλοσοφίας, αν πρόκειται να λέγεται δικαιολογημένα ωραίος και αγαθός ταυτοχρόνως. Κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπον πρέπει να περιποιούμαστε και τα διαφορετικά μέρη του σώματος και της ψυχής μιμούμενοι τη μορφή του σύμπαντος».



Στην Πλατωνική Φιλοσοφία συναντάμε επίσης τα 3 μέρη της ανθρώπινης ψυχής:

Το επιθυμητικό που ταυτίζεται με το κατώτερο «εγώ» του ανθρώπου, αυτό που μπορούμε να ονομάσουμε «ζωικό» ή «μικρό εγώ». Είναι ο τόπος όπου ξυπνάνε οι επιθυμίες , τα ένστικτα , τα ευχάριστα (που συνήθως θεωρεί καλά) και τα δυσάρεστα ή δύσκολα που δεν προτιμάει. Είναι κυρίως μηχανικό, δένεται με συνήθειες. Μέσω της επιβολής του μαζάνθρωπου - καταναλωτικού ζώου ως πρότυπου, η συνείδησή μας μένει εδώ στη μεγαλύτερη διάρκεια της ζωής των σύγχρονων ανθρώπων.
Το θυμοειδές που έχει να κάνει κυρίως με τα καθαυτό συναισθήματα πιο ξεκάθαρα και διαρκή.
Το λογικό που ταυτίζεται με το «εγώ» που θα ονομάσουμε «ανθρώπινο». Μπορεί να συνδεθεί με τις ανώτερες ιδέες , είναι δημιουργικό, παίρνει αποφάσεις. Παρόλο που έχει προτιμήσεις , αντιλαμβάνεται την έννοια του καθήκοντος της αυτοβελτίωσης, της ζωής σαν ένα δρόμο όπου μαθητεύουμε , γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Είναι η περιοχή όπου κάποια στιγμή ο άνθρωπος «ξυπνάει, αφυπνίζεται πραγματικά ως τέτοιος.
Κάθε «εγώ» διεκδικεί περισσότερη παραμονή της ‘συνείδησης», της κατάστασης του να είμαι παρόν, για τον εαυτό του,. Όποιο «εγώ - χώρο»τρέφουμε πιο συχνά, τον ενεργοποιούμε τον δυναμώνουμε. Η μάχη είναι σε γενικές γραμμές μεταξύ του μέρους του ανθρώπου που βυθίζεται στις συνήθειες, κι αυτού που κινείται με πρωτοβουλία, ζητώντας υψηλότερα επίπεδα επίγνωσης.


Η ψυχή του ανθρώπου σαν μεσολαβητής μεταξύ νου και σώματος παίζει σημαντικό ρόλο στο να κατακτήσουμε το «ανθρώπινο εγώ». Δεν είναι τυχαίο που σύμβολά τους είναι η μέλισσα που μεταστοιχειώνει, το νέκταρ (παράγωγο του λουλουδιού -άξονα μεταξύ ουρανού και γης, από τα οποία και τρέφεται.), ή την πεταλούδα που αφού αναγεννηθεί από τη νύμφη και βγάλει φτερά, πίνει το νέκταρ και πετάει προς το φως. Χρειάζεται μια γύμναση και ενδυνάμωση της ψυχής ώστε να βρει το κέντρο της και να ευθυγραμμίσει τους 2 κόσμους που συνδέει. Τέλος το «Θείο εγώ» είναι η πιο υψηλή κατάσταση συνείδησης που μας επιτρέπει να βιώσουμε όχι μόνο την ατομικότητά μας αλλά και τη σύνδεσή και την ένωσή μας με το Όλο, το Όν, το Θεό.




Πηγή φιλοσοφικός οργανισμός Νέα Ακρόπολη,

Βιβλιογραφία:

ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΚΑΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ Καρλ Γιούγκ Εκδ. Αναγνωστίδη.

ΤΙΜΑΙΟΣ Πλάτωνας Εκδ. Ι Ζαχαρόπουλος

ΟΙ ΕΝΝΕΑΔΕΣ Πλωτίνος, εκδ. Πάπυρος

ΔΙΑΤΡΙΒΗ Δ΄ - ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Επίκτητος εκδ. Ζήτρος

ΤΑ 3 ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ Γ.Α.Πλάνας, Εκδόσεις Νέα Ακρόπολη.

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ Εκδ. Νέα Ακρόπολη





Η 9η Ιουλίου παρήλθε, ουδέν κακό για χιλιάδες PC μολυσμένα με τον DNSChanger


Ομαλά εξελίχθηκε η επιχείρηση του FBI για την «εκρίζωση» της υποδομής που χρησιμοποιούσε το κακόβουλο λογισμικό DNSChanger, το οποίο είχε μολύνει εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές με Windows σε όλο τον κόσμο.



Παρά τις προβλέψεις για ιντερνετικό μπλακ άουτ ευρείας κλίμακας, η τελευταία φάση της επιχείρησης αντικατάστασης των διακομιστών που είχαν στήσει οι χάκερ με «καθαρούς» σέρβερ δεν προκάλεσε προβλήματα, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πρώτες πληροφορίες.

«Δεν είχαμε ούτε μία αναφορά» για κάποιον που είχε απώλεια σύνδεσης Ίντερνετ, δήλωσε στο CNET ο Γιοχάνες Ούλριτς, στέλεχος του ινστιτούτου διαδικτυακής ασφάλειας SANS. «Πρόκειται για υπερβολές. Δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως», πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στις ανησυχίες των χρηστών για το τι θα συμβεί στις 9 Ιουλίου.

Αλλά και το FBI έδειξε ικανοποιημένο από την εξέλιξη που είχε η επιχείρηση. «Το FBI δεν έχει ξανακάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν» δήλωσε εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών. Η τροπή της υπόθεσης «δείχνει την ικανότητά μας να βρούμε λύσεις εναντίον του κυβερνοεγκλήματος που μπορεί να μην είχαν χρειαστεί στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Στα τέλη του 2011 το FBI, σε συνεργασία με άλλες διεθνείς Αρχές, εξάρθρωσε τη σπείρα των κυβερνοεγκληματιών που ήταν υπεύθυνοι για τον DNSChanger, ο οποίος από το 2007 έχει μολύνει περίπου 580.000 PC και είχε αποφέρει στους εμπνευστές του κέρδη 14 εκατ. δολαρίων, κυρίως από προβολή παράνομων διαφημίσεων σε ψεύτικες ιστοσελίδες.

Ο κακόβουλος αυτός κώδικας, παρεμβαίνει στην επικοινωνία των μολυσμένων υπολογιστών, προκειμένου να απευθύνονται σε στημένους από τους απατεώνες διακομιστές DNS.

Οι DNS (Domain Name System) Servers είναι ένα διεθνές δίκτυο διακομιστών οι οποίοι αναλαμβάνουν να μετατρέψουν τις διαδικτυακές διευθύνσεις (π.χ. www.in.gr) στις αριθμητικές διευθύνσεις IP που καταλαβαίνουν οι υπολογιστές (π.χ. 164.12.653.12).

Τους τελευταίους μήνες το FBI είχε στήσει ένα δίκτυο διακομιστών που μπλόκαραν την αναδρομολόγηση προς τους server της σπείρας και είχε στήσει ένα εφεδρικό σύστημα διακομιστών, προκειμένου να μολυσμένα PC να μην χάσουν την ιντερνετική τους σύνδεση.

Τη Δευτέρα, το FBI τράβηξε την πρίζα από το εφεδρικό αυτό σύστημα των διακομιστών και, παρά τους φόβους, τίποτα το κακό δεν φαίνεται να συνέβη.

Ένα άλλο θετικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι η εκστρατεία ενημέρωσης είχε αποτέλεσμα. Στις ΗΠΑ, οι μολυσμένοι υπολογιστές υπολογίζονται πλέον στους 41.800, από περίπου 46.000 στις αρχές Ιουλίου. Το FBI υπολογίζει ότι άλλά 211.000 PC σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο είναι ακόμη μολυσμένα με τον DNSChanger.

Πηγη Τα Νεα

Προληπτικά μέτρα για την αποφυγή μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου





Οδηγίες προληπτικών μέτρων για την αποφυγή μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, που εμφανίσθηκε σε κρούσμα στο δήμο Παλαιού Φαλήρου, εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Στα μέτρα περιλαμβάνεται η χρήση εντομοαπωθητικών σε ακάλυπτο δέρμα και πάνω από ρούχα, η χρήση ρούχων που καλύπτουν όσο περισσότερο γίνεται το σώμα, συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα, η χρήση κουνουπιέρας σε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα κουνουπιών, η απομάκρυνση στάσιμου νερού, η χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για το φωτισμό εξωτερικών χώρων και ανεμιστήρων στους εσωτερικούς χώρους.


Πηγη Ελευθερος Τυπος

«ΟΧΙ» ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Φίσερ: Εκαναν ηλιθιότητες οι Ελληνες πολιτικοί...
Ευθύνες στους Ελληνες πολιτικούς, στους οποίους καταλογίζει ότι έκαναν ηλιθιότητες, επιρρίπτει ο πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα απορριπτέα μια συλλογική καταδίκη των Ελλήνων



Ο κ. Φίσερ, σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, αναφέρθηκε και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, που ενέκρινε την περασμένη Τετάρτη η Αυστριακή Βουλή, λέγοντας πως θα το επικυρώσει με την υπογραφή του, αφού πρώτα εξετάσει ενδελεχώς το περιεχόμενό τους.
Παρατήρησε συγχρόνως πως, σε αντίθεση με τη Γερμανία, μια εξέταση τόσο του Δημοσιονομικού Συμφώνου όσο και του ΕΜΣ, από το Συνταγματικό Δικαστήριο στην Αυστρία, είναι δυνατή, μόνο μετά την υπογραφή τους από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο.
Η αυστριακή Βουλή ενέκρινε την περασμένη Τετάρτη, με τις ψήφους των δύο κομμάτων της κυβέρνησης συνασπισμού, Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, αλλά και του Κόμματος των Πρασίνων της αντιπολίτευσης, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ενώ με τις ψήφους των δύο κυβερνητικών κομμάτων υπερψηφίστηκε το Δημοσιονομικό Σύμφωνο.
Τόσο ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας όσο και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, καταψηφίστηκαν από τα δύο ακροδεξιά κόμματα της αντιπολίτευσης, το Κόμμα των Ελευθέρων και το «Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας», ενώ της ψηφοφορίας είχε προηγηθεί έντονη συζήτηση και πολλές αντεγκλήσεις ανάμεσα στους υποστηρικτές του Μηχανισμού, τα δύο κυβερνητικά κόμματα και τους Πρασίνους, από τη μία πλευρά και τους επικριτές του, τα δύο ακροδεξιά κόμματα από την άλλη.


Πηγη ethnos

Καραθεοδωρή και Αϊνστάιν: «μίλησαν» τα αρχεία

Τα γραπτά στοιχεία δεν στηρίζουν την άποψη ότι ο μαθηματικός Κ.Καραθεοδωρή ήταν καθοδηγητής, ή συνεργάτης του Αϊνστάιν στην περίφημη Θεωρία της Σχετικότητας

Αριστερά, ο Καραθεοδωρή την εποχή που ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν. Δεξιά, νεαρός ο Αϊνστάιν, την εποχή που γνωρίστηκε με τον Καραθεοδωρή.





Μια από τις πιο διαδεδομένες επιστημονικές πληροφορίες στο Διαδίκτυο είναι ότι ο μεγάλος έλληνας μαθηματικός Καραθεοδωρή «βοήθησε», κατά κάποιον τρόπο, τον Αϊνστάιν στη διατύπωση της Θεωρίας της Σχετικότητας. Εχει άραγε η αντίληψη αυτή κάποια βάση; Η πρόσφατη δημοσίευση των αρχείων του Αϊνστάιν από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ μού έδωσε την ευκαιρία να αναζητήσω την αλήθεια μέσα από τα σωζόμενα γραπτά ντοκουμέντα, κυρίως την αλληλογραφία των δύο επιστημόνων. Τα ντοκουμέντα αυτά, που έφθασαν στα χέρια μου χάρη στη βοήθεια της κυρίας Μπάρμπαρα Βολφ του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ και μεταφράστηκαν από τον συνάδελφο στο ΑΠΘ Νίκο Στεργιούλα, αποτελούνται από έξι επιστολές του Καραθεοδωρή προς τον Αϊνστάιν, τέσσερις επιστολές του Αϊνστάιν προς τον Καραθεοδωρή και την περίληψη μιας ανακοίνωσης του Καραθεοδωρή στην Πρωσική Ακαδημία Επιστημών. Από το υλικό αυτό ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον έχουν οι επιστολές που αντηλλάγησαν το φθινόπωρο του 1916, έναν χρόνο μετά τη δημοσίευση της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας, καθώς και η ανακοίνωση στην Πρωσική Ακαδημία Επιστημών. Αν έπρεπε να απαντήσει κανείς μονολεκτικά κατά πόσον από τα στοιχεία αυτά προκύπτει κάποιου είδους συνεισφορά του Καραθεοδωρή στην αρχική διατύπωση της Θεωρίας της Σχετικότητας, η απάντηση θα ήταν ένα ξερό «όχι». Ωστόσο η απάντηση αυτή θα αδικούσε τον Καραθεοδωρή, όχι μόνον επειδή δεν είχε ανάγκη να εμφανισθεί ως αρωγός του Αϊνστάιν για να αποδειχθεί το μεγάλο του επιστημονικό ανάστημα, όσο και επειδή είχε πράγματι κάποια εμπλοκή με τη Θεωρία της Σχετικότητας, τόσο την Ειδική όσο και τη Γενική.

           Η μαθηματική ιδιοφυΐα του Καραθεοδωρή

Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή γεννήθηκε το 1873 στο Βερολίνο, όπου υπηρετούσε ο πατέρας του ως διπλωματικός ακόλουθος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τις περισσότερες σχολικές χρονιές πέρασε, ως μαθητής, στο Βέλγιο, επειδή ο πατέρας του διετέλεσε για πολλά χρόνια πρεσβευτής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στις Βρυξέλλες. Η κλίση του για τα Μαθηματικά φάνηκε από την εποχή που ήταν μαθητής, σπούδασε όμως μηχανικός στη Βελγική Στρατιωτική Ακαδημία, απ' όπου αποφοίτησε το 1895. Εργάστηκε για πέντε χρόνια ως μηχανικός, αλλά τελικά υπερίσχυσε η αγάπη του για τα Μαθηματικά και το 1900 αποφασίζει να σπουδάσει Μαθηματικά στη Γερμανία. Παρακολούθησε για δύο χρόνια μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο το Γκέτινγκεν (Goetingen), που την εποχή εκείνη ήταν το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο Μαθηματικών της Ευρώπης. Από το πανεπιστήμιο αυτό πήρε διδακτορικό δίπλωμα το 1904 και τον τίτλο του υφηγητή το 1905. Αφού διετέλεσε καθηγητής για σύντομα χρονικά διαστήματα σε δύο περιφερειακά πολυτεχνεία της Γερμανίας, το 1913 εκλέγεται καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν και το 1918 καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Δεν πρόλαβε όμως να μείνει για πολύ στο Βερολίνο. Το 1920 δέχεται την πρόσκληση του Βενιζέλου να αναλάβει την οργάνωση του Πανεπιστημίου της Σμύρνης, παραιτείται από τη θέση του στο Βερολίνο και εγκαθίσταται οικογενειακώς στη Σμύρνη.

 

Δυστυχώς, το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης δεν έμελλε να λειτουργήσει ποτέ, εξαιτίας της Μικρασιατικής Καταστροφής, και ο Καραθεοδωρή διορίστηκε τον Αύγουστο του 1922 καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ωστόσο η κατάσταση στα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν ήταν ρόδινη από τότε. Ετσι στον Καραθεοδωρή, τον μεγαλύτερο έλληνα μαθηματικό εκείνης της εποχής, το Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε αναθέσει τη διδασκαλία των Μαθηματικών στους πρωτοετείς φοιτητές της Χημείας! Απογοητευμένος ο Καραθεοδωρή εγκαταλείπει το 1924 την Ελλάδα, αποδεχόμενος μια καθηγητική έδρα στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Στο ίδρυμα αυτό παρέμεινε ως τη συνταξιοδότησή του, το 1938.
                         Η Θεωρία της Σχετικότητας





Μια από τις πολλές επιστολές που αντήλλαξαν ο Αϊνστάιν και ο Καραθεοδωρή, επισφραγίζοντας τη φιλία τους και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους.

Οσοι δεν έχουν ασχοληθεί με Φυσική και Μαθηματικά είναι πολύ συνηθισμένο να τοποθετούν κάτω από τον ίδιο τίτλο της «Θεωρίας της Σχετικότητας» δύο εντελώς διαφορετικά επιτεύγματα του Αϊνστάιν: την Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας και τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας. Η Ειδική Θεωρία δημοσιεύθηκε το 1905, την εποχή που ο Καραθεοδωρή είχε μόλις πάρει το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν, πολύ μακριά από τη Ζυρίχη όπου ζούσε ο Αϊνστάιν. Αρα η οποιαδήποτε εμπλοκή του Καραθεοδωρή εκείνη την εποχή στην Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας είναι αδύνατη. Με το θέμα αυτό ο Καραθεοδωρή ασχολήθηκε το 1923, κατά την εποχή που ήταν καθηγητής στην Αθήνα, αποδεικνύοντας ότι η Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας είναι μια ειδική περίπτωση πολύ γενικότερων θεωριών, οι οποίες προκύπτουν από πολύ απλά αξιώματα μαζί με το αποτέλεσμα του πειράματος των Μάικελσον και Μόρλεϊ. Υπενθυμίζεται ότι με το πείραμα αυτό αποδείχθηκε ότι για το φως δεν ισχύει ο νόμος πρόσθεσης των ταχυτήτων που μαθαίνουμε στην Κλασική Μηχανική του σχολείου. Δηλαδή αν παρατηρούμε από τη Γη έναν πύραυλο που τρέχει με 1.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, η ταχύτητα του φωτός μέσα στον πύραυλο δεν θα είναι 301.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, αλλά πάλι 300.000. Η σχετική εργασία δημοσιεύθηκε το 1924, σχεδόν 20 χρόνια μετά τη δημοσίευση της αρχικής εργασίας του Αϊνστάιν, στα Πρακτικά της Πρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, με εισήγηση του ίδιου του Αϊνστάιν. Επομένως δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Καραθεοδωρή να έχει εμπλακεί με κάποιον τρόπο στη διατύπωση και καθιέρωση της Ειδικής Θεωρίας της Σχετικότητας.



Η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας είναι κάτι πολύ σπουδαιότερο από την Ειδική, μιας και αποτελεί ουσιαστικά μια «νέα» θεωρία της Βαρύτητας, που αποφεύγει ερωτήματα του τύπου «πού ξέρει η Γη κατά πού πέφτει ο Ηλιος, για να νιώσει την έλξη του;». Ο Αϊνστάιν άρχισε να τη διαμορφώνει στο μυαλό του ξεκινώντας από την αρχή ότι όλοι οι νόμοι της Φυσικής πρέπει να είναι ίδιοι για όλους τους παρατηρητές, είτε είναι ακίνητοι, είτε κινούνται με σταθερή ταχύτητα, είτε επιταχύνονται. Η θεωρία αυτή δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 1915, εποχή που οι Αϊνστάιν και Καραθεοδωρή είχαν ήδη συναντηθεί πολλές φορές. Φαίνεται ότι τους δύο επιστήμονες είχε συστήσει για πρώτη φορά ο θεμελιωτής της Κβαντομηχανικής Μαξ Πλανκ το 1913 στο Βερολίνο. Σίγουρα όμως είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν επί μακρόν, όταν ο Αϊνστάιν είχε επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν το καλοκαίρι του 1915, όπου ο Καραθεοδωρή ήταν ήδη καθηγητής. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση σεμιναρίων με θέμα τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας, που τότε ήταν ακόμη «στα σπάργανα».



Το καλοκαίρι του 1915 ο Αϊνστάιν είχε καταλήξει σε μια πρώτη μορφή της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας. Τη μορφή αυτή παρουσίασε στα σεμινάριά του, τα οποία παρακολουθούσαν ο Χίλμπερτ, που τον είχε προσκαλέσει στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν, και σίγουρα ο νεοδιορισμένος εκεί Καραθεοδωρή. Ο Χίλμπερτ, με την αναλυτική ικανότητα που διακρίνει έναν μεγάλο μαθηματικό, αντιλήφθηκε ότι η θεωρία που ο Αϊνστάιν είχε εισαγάγει «διαισθητικά» θα μπορούσε να προκύψει αυστηρά μαθηματικά με βάση μια πολύ γνωστή μαθηματική αρχή της Φυσικής, την «αρχή του Χάμιλτον». Η αρχή αυτή αναφέρει ότι η κίνηση ενός σώματος γίνεται με τέτοιον τρόπο ώστε κάποια ποσότητα να παίρνει ελάχιστη τιμή. Ετσι ο Χίλμπερτ απέδειξε τις εξισώσεις της ΓΘΣ με βάση την αρχή του Χάμιλτον και δημοσίευσε το αποτέλεσμά του την άνοιξη του 1916, λίγους μήνες μετά τη δημοσίευση της θεωρίας του Αϊνστάιν, που έγινε στις 2 Δεκεμβρίου 1915. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε εδώ ότι μια ειδική περίπτωση της αρχής του Χάμιλτον ήταν το θέμα της Διδακτορικής Διατριβής του Καραθεοδωρή και, έτσι, θα μπορούσε να είναι αυτός που θα είχε πραγματοποιήσει την «εναλλακτική» απόδειξη των εξισώσεων της ΓΘΣ. Αυτό όμως δεν συνέβη, ίσως επειδή ο Καραθεοδωρή εκείνη την εποχή ήταν απασχολημένος με τη συγγραφή του βιβλίου του «Μαθήματα περί των πραγματικών συναρτήσεων» («Vorlesungen über reelle Funktionen»).



                                                            Η δεύτερη ευκαιρία



 Η ιστορία όμως της επιστημονικής σχέσης Αϊνστάιν - Καραθεοδωρή δεν τελειώνει εδώ. Το επόμενο φθινόπωρο, του 1916, οι δύο επιστήμονες ανταλλάσσουν τρεις επιστολές με θέμα ακριβώς την αρχή του Χάμιλτον. Φαίνεται ότι ο Αϊνστάιν είχε ζητήσει (είτε προφορικά είτε με μη διασωθείσα επιστολή) τη βοήθεια του Καραθεοδωρή για το πώς είναι δυνατόν να υπολογιστούν οι εξισώσεις κίνησης, σε μια γενική περίπτωση, με βάση αυτή την αρχή, επηρεασμένος κατά πάσα πιθανότητα από την εργασία του Χίλμπερτ. Ο Καραθεοδωρή αργεί να απαντήσει και ο Αϊνστάιν στέλνει δεύτερη επιστολή, στις 6.9.1916, στην οποία παρουσιάζει μια «ευρηματική» λύση για την ειδική περίπτωση που τον ενδιέφερε. Τη λύση αυτή την ανακοινώνει στην Πρωσική Ακαδημία Επιστημών στις 26.10.1916. Ο Καραθεοδωρή τού απαντάει στις 16.12.1916 με την αυστηρά μαθηματική γενική περίπτωση, και ο Αϊνστάιν ανταπαντά λέγοντάς του ότι αυτή η γενική μέθοδος δεν είναι γνωστή στους φυσικούς και θα έπρεπε να δημοσιευθεί σε ένα περιοδικό Φυσικής, μαζί ίσως με τη θεωρία των κανονικών μετασχηματισμών, που είναι μέρος της Μηχανικής που στηρίζεται στην αρχή του Χάμιλτον. Αν ο Καραθεοδωρή δεν είχε καθυστερήσει να απαντήσει, ίσως να αναφερόταν το όνομά του ως συν-συγγραφέα μιας εναλλακτικής απόδειξης της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας. Ωστόσο καθυστέρησε και έτσι ο Αϊνστάιν κατάφερε να βρει μόνος του την απάντηση στο ερώτημά του. Οσο για την τελευταία πρόταση αυτής της επιστολής, όπου ο Αϊνστάιν προτρέπει τον Καραθεοδωρή να λύσει το πρόβλημα των κλειστών χωροχρονικών γραμμών, αξίζει να σημειώσω ότι το ερώτημα αυτό συνδέεται με τη δυνατότητα ταξιδιών στον χρόνο. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε τροχιές που ξεκινούν και καταλήγουν στο ίδιο σημείο κατά την ίδια χρονική στιγμή. Δυστυχώς όμως για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας, ως σήμερα δεν έχει ακόμη απαντηθεί. Ετσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι, ενώ ο Καραθεοδωρή θα μπορούσε να έχει παίξει κάποιον ρόλο στην εναλλακτική διατύπωση της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας, αυτό δεν συνέβη. Αλλωστε και ο ίδιος ποτέ δεν το ισχυρίστηκε, τόσο στη μεταγενέστερη αλληλογραφία του με τον Αϊνστάιν όσο και στις πολυάριθμες διαλέξεις που έκανε με αυτό το θέμα, ότι είχε κάποιου είδους συμβολή στη διαμόρφωση της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας που δεν του είχε αναγνωρισθεί.

                                                Οι «ανθρώπινες» επιστολές

Οι μη μαθηματικές επιστολές των δύο επιστημόνων αφορούν τρία θέματα. Οι περισσότερες από αυτές (δύο του Αϊνστάιν και τρεις του Καραθεοδωρή) αναφέρονται στη διαμάχη του μεγάλου γερμανού μαθηματικού Χίλμπερτ (David Hilbert) με έναν ολλανδό μαθηματικό, τον Εχμπέρτους Μπράουερ (Egbertus Brouwer). Στα 1930 ο Χίλμπερτ προσπαθούσε να απομακρύνει τον Μπράουερ από τη συντακτική επιτροπή του περιοδικού «Μαθηματικά Χρονικά» (Annalen der Mathematik), που ήταν το καλύτερο μαθηματικό περιοδικό της εποχής. Οι Καραθεοδωρή και Αϊνστάιν, που ήταν μέλη της Επιτροπής, φαίνεται ότι δεν ενέκριναν αυτή τη στάση του Χίλμπερτ και, αφού αντάλλαξαν επιστολές με τις απόψεις τους, παραιτήθηκαν τελικά και οι δύο από την Επιτροπή. Το δεύτερο θέμα είναι ένα δώρο, που τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού «Μαθηματικά Χρονικά» έκαναν στον μαθηματικό και εκδότη του περιοδικού Λούντβιχ Μπλούμενταλ για την πεντηκοστή επέτειο των γενεθλίων του. Φαίνεται ότι η «χειρονομία» οργανώθηκε από τον Καραθεοδωρή, ο οποίος στην επιστολή ενημερώνει τον Αϊνστάιν για το μερίδιό του στο κόστος του βιβλίου που ήταν το δώρο του Μπλούμενταλ – 40 μάρκα. Τέλος, πολύ σημαντική είναι η επιστολή που έστειλε ο Καραθεοδωρή στον Αϊνστάιν το 1930 από τη Θεσσαλονίκη, όταν εργαζόταν εκεί για την αναδιοργάνωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην επιστολή αναφέρει ότι ο αμερικανός διπλωμάτης Χένρι Μοργκεντάου (Henry Morgenthau) ήθελε να συναντήσει τον Αϊνστάιν και, επειδή δεν τον γνώριζε προσωπικά, ζήτησε από τον Καραθεοδωρή, που ήταν φίλος του Αϊνστάιν, να κανονίσει μια συνάντηση στο Βερολίνο. Ο Καραθεοδωρή αναφέρει στο γράμμα ότι δεν μπορούσε να αρνηθεί αυτή την εξυπηρέτηση στον Μοργκεντάου, ο οποίος διετέλεσε πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη την εποχή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, επειδή ήταν ένας πολύ καλός φίλος της Ελλάδας (υπήρξε πρόεδρος της Επιτροπής Αποκατάστασης Προσφύγων του ΟΗΕ στην Αθήνα). Πέρα από το γεγονός ότι αυτή είναι η καλύτερη ίσως απόδειξη για το ότι ο Καραθεοδωρή θεωρούνταν καλός φίλος του Αϊνστάιν, η ίδια η επιστολή δημιουργεί ερωτηματικά για το θέμα της συνάντησης, το οποίο δεν αναφέρει ο Καραθεοδωρή. Είχε να κάνει άραγε με το θέμα του αντισημιτισμού, που είχε αρχίσει να αναπτύσσεται εκείνη την εποχή στη Γερμανία, μιας και ο Μοργκεντάου ήταν, όπως και ο Αϊνστάιν, Εβραίος; Είχε να κάνει με τη μετανάστευση Εβραίων στην Παλαιστίνη; Είχε να κάνει με πρόσκληση του Αϊνστάιν για τις ΗΠΑ, όπου ο τελευταίος ταξίδεψε τον Δεκέμβριο του 1930; Πιθανότατα δεν θα το μάθουμε ποτέ.

 Πηγη :Χάρης Βάρβογλης για το Βημα( Ο Χάρης Βάρβογλης είναι καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.)